Intressant föreläsning

Igår eftermiddag kom mamma och pappa på besök. Vi åt en god middag bestående av Älgstek med gräddsås och pressgurka samt rotfrukter i ugn. Ett gott rött vin till: Coffee Pinotage. Till efterrätt blev det frozen yoghurt med hjortron. Det är alltid trevligt att få skämma bort "päronen" lite.
 
Under måndagen har jag bla varit på Röda Korsets medlemsmöte. Träffen började med en mycket intressant föreläsning av en kvinna som varit på internationellt Röda Kors uppdrag i Östra Kongo, på gränsen mot Rwanda och Burundi. Uppdraget hade som mål att förse två byar med rent vatten, utbilda invånarna i hygien och lära dem att bygga latriner. Det är fantastiskt vilka insatser enstaka individer kan tänka sig att göra för andra.
 
Jag kan känna mig lite kluven. Hur mycket nytta gör insatserna på lång sikt? vad händer när man lämnar stället? Hur mycket förstörs? Kan man fortsätta underhålla och bygga vidare? Ibland kan det kännas lite som hopplöst läge. Det är bara att hoppas att det gör all skillnad för någon...
 
Söker man uppgifter på Kongo är det mest elände (trots att landet har naturrikedomar som gör det till ett av de "rikaste" länderna i världen) Bara att det varit krig ända sedan självständigheten 1960... Man kan bara vara tacksam att man råkar vara född i rätt land.
http://maps.google.se/maps?hl=sv&psj=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1024&bih=571&wrapid=tlif134972113371810&q=kongo&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x1979facf9a7546bd:0x4c63e5eac93f141,Demokratiska+republiken+Kongo&gl=se&sa=X&ei=NxxzUPaqM8rV4QSy2IDgCw&ved=0CFYQ8gEwCw
 
Kvällen avslutade jag med pyssel i stallet och programträning. Till helgen är det tävling igen för flera av mina storhästelever.
 
Avdelning underhållande kommentarer: Apropå ett förestående 100-årsjubileum nästa år i en av de föreningar där jag är aktiv så hade jag skrivit upp mig på en lista för frivilliga som skulle jobba med jubileumsprogrammet. En av de deltagarna i organisationen yttrade sig "Här har ju folk som bara är i fyrtioårsåldern skrivit upp sig. De kan ju inte bidra med något, de har ju inte varit med från början" Gaah! Alltså 100-årsjubileum! Hur många finns som kan fixa det om man ska ha varit med hela tiden? Hur tänke man nu? Adjöss med det jubileumet :D
 
Apropå hundraåringar så har ni en underhållande bok här:
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Sv: Tack! Det låter bra att han gillar programmet :) Skulle ju vara roligt om vi kunde genomföra det någelunda bra... Om jag kan hålla nerverna i styr ;)

Svar: Det går säkert bra.
ingridnystrom.blogg.se

2012-10-09 @ 11:30:16
URL: http://dressyranna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE