SDF-träff på Hornöberget

Då har vintern kommit. Hästarna ute i Brunne såg inte ut som om de uppskattade det blöta och kalla från ovan igår:
 
 
På fredageftermiddagen åkte jag till Höga Kusten Hotellet för att för Mittsvenska Ridsportförbundets räkning, delta i en SDF-träff tillsammans med SISU, Västernorrlands IF och flera av idrottsförbunden.
 
Jag har varit på Hotellet förut och ätit, men nu fick jag även testa hotelldelen. Trevligt ställe med god mat!
Såhär vacker utsikt hade jag från mitt rumsfönster:
 
Vi hade utgångspunkt i "Idrotten vill" och hade många intressanta diskussioner, bla;
 
Gör styrelserna i idrottsföreningarna "rätt"saker? `Gör SDF-en "rätt saker"?
Många hade erfarenheten att styrelser lägger allt arbete på anläggningens drift, ekonomi, administration etc och hinner inte med att arbeta med ungdomsfrågorna och utifrån Idrotten vill.
Kommunerna lägger ut fler och fler anläggningar på föreningarna. Vad innebär det för föreningarnas verksamhet?
 
Vi diskuterade specialisering på en gren/sport kontra att vara aktiv i många sporter, elittänk/satsning mot att låta alla vara med på sina villkor.
 
När är det o.k att börja "toppa" lag/välja ut de bästa? Vilken policy har SDF:en och föreningarna? Vad tyckte vi i grupperna?
 
Vad är en "talang"?
 
Vad kan SDF:en göra för att möjliggöra för så många som möjligt skall kunna hålla på med så många idrotter som möjligt? Hur kan vi samarbeta med varandra för att underlätta och förbättra?
 
Jag tror de flesta tyckte att det var en intressant träff och att vi önskar att det återkommer. Men det tar på krafterna... klockan är drygt 16 och jag tror jag måste ta en "powernap" ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE