I väntan på tomten

Milde tid vad jag är rid- och träningssugen. Jag kan inte låta bli att läsa hästannonser, men som tur är hittar jag inget som jag vill ha (ännu) ;)
Rutger vilar fortfarande och ska sättas igång i januari. Hoppas att underlaget snart blir lite bättre, hästarna behöver röra på sig lite i hagen. I går var det så halt att en bil hade fastnat i backen upp till stallet. Jag hade tagit bra fart och fick syn på den precis när jag kom upp ur svackan. Det är smalt, så att ta sig förbi var inte att tänka på. Bara att ställa sig på bromsen, och sedan satt jag också där. Det var så halt att medan jag gick och hämtade sand gled bilen baklänges nedför backen till svackan igen. Som tur var det en liten snö/iskant som stoppade den från att hamna i bäcken. Det gick inte att ta sig varken framåt eller bakåt upp ur svackan förrän jag fick låna ett par snowgrips  att sätta på bakhjulen. I dag parkerade jag innan backen och gick. MED kärringbroddar!
 
Connys onda ben var lite svullet idag :( det har inte varit det tidigare så jag hoppas att det är något tillfälligt. Jag vågar fortfarande inte släppa ut honom i större hage, stackaren.
 
Idag har jag jobbat bort det jag kan innan jul, har bara ett idéellt uppdrag som skall göras i mellandagarna, om jag inte får in något. Jag har lite grejor som borde komma, men jag misstänker att det inte dyker upp förrän efter nyår. Jag tror att alla har fullt upp med annat...
 
 
Hör julen till: Min tunna lilla novemberkaktus, som aldrig verkar ta sig men ändå blommar för fullt från november.
 
Återstår bara att invänta tomten. Jag har faktiskt redan fått en del paket. Både fina och goda saker, bland annat den härliga Jubileumsboken från Ridsportförbundet. I morgon firar vi traditionsenligt med Kenneths familj efter att jag varit till stallet en sväng.
 
 
 
De senaste gångerna jag varit på skatteträffar har jag förundrats över Skatteverkets syn på de företagare som råkar göra något fel. De behandlas omedelbart som skattefuskare och beläggs med straffavgifter. Ingen förståelse alls finns för att det kan bli fel. Med detta i färskt minne är jag ytterst road av Skatteverkets senaste fadäs. Men titta här -det kan bli fel :o 
http://allehanda.se/start/harnosand/1.6630417-skatteverket-missade-inbetald-skatt
 
Inte att förvänta sig att man på SKV kommer att vara mer förlåtande framöver i alla fall.
 
 
 
Ibland kan man drivas till vansinne av tekniken. Detta tycker jag är ett intressant svar på ett problem:
 
"Kraven på webbläsare som är nödvändiga för att kunna använda "administrativa programmet"  (-här stod det ett namn som kan identifiera företaget) ser ut att kollidera med de krav på webbläsare som gäller för att kunna redigera hemsidorna. Administrativt ansvariga som även är hemsidesredaktörer bör undvika Internet Explorers senaste version som webbläsare."

Haha, det är ju också ett sätt att lösa problem eller kanske mer -låta bli att lösa dem och bolla tillbaka bekymret till användaren. Undrar hur de tänker? Att man enbart använder datorn till just deras program, eller?

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE