Frivarv

Tidig morgon idag igen. Kom till stallet strax innan sju, Mia hade redan hunnit sadla på Silver, så hon fick gå i förväg till ridskolan. Conny orkar ju i alla fall inte lika långt ridpass. Började med att snurra honom lite på lina som vanligt, han var lite busig idag och lyckades ta sig två frivarv i manegen. Skitkul tyckte Conny! Varken jag eller Mia uppskattade tilltaget lika mycket... Förmodligen kom det av att han blev lite upprörd av en transport på stallplan. Trailern i sig var inte farlig, men det frasade väldigt om hjulen på isskorpan på backen. När jag väl kom upp var han i alla fall snäll, men det kändes att han varit lite busig och spänd för han blev fort trött. Jag har en riktigt bra känsla i traven i vänster varv, men i höger är det mycket svårare. Jag får både sämre bjudning och sämre balans. Inte blir det bättre av att jag också rider sämre i höger.
 
Fick sällskap med Mia tillbaka till stallet och passade på att ta en kopp kaffe, mocka och städa lite i hagen medan hästarna åt. Tog sedan in Upan för ett ridpass. Med facit i hand skulle jag tagit in honom direkt och gått bort till manegen. Nu råkade jag ut för att ridhustiderna hade ändrats sedan jag tittade på dem i förrgår kväll. Tyvärr hade ingen lagt in detta så att det syntes på förstasidan på hemsidan, så jag knackade på och fick veta att jag inte kunde komma in. Typiskt! Jag blev rätt så irriterad. Satt upp och testade att rida på utebanan, men det var alltför isigt så jag tog en tur ut efter vägen. Skrittade mest, men det fanns några mjuka sträckor där det gick bra att trava som lite uppvärmning. Femtio minuter senare kom jag in i manegen och kunde jobba en liten stund.
 
Snabbade mig hem och duschade och bytte om och mötte sedan upp med Kenneth för något sen lunch på Rutiga duken. Jag hade för mig att det var helgdag så jag blev riktigt förvånad att allt var öppet. Storshoppade sedan -nya skosnören till träningsdojorna :-)
 
I kväll har jag fuskat från helgen och jobbat lite, det kan vara skadligt att vara ledig för mycket ;-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE