Hål i huvet

Stackars katten Nemo har ett hål i huvet :( Härom dagen kom han in märkbart stukad. Man ser direkt på honom om han varit ute och slagits. Största törnen får nog egot, men denna gång hade han också ett litet sår under hakan och ett på huvudet. Med en långhårig katt är det inte alltid så lätt att se såren och att hålla dem rena, så idag hade det börjat bli infekterat. Det är tur man har en snäll katt... medan jag tryckte ut varet, tvättade rent och sen satte på salva skrek han i högan sky, men gjorde inte minsta lilla antydan till att försvara sig. Belöningen blev därefter, köttbitar från den kommande mddagen :-)
 
Fina, snälla Nemo! Här utan hål i huvudet...
 
Annars har dagen mest bestått av häst. Började med att ridaConny i morse. Han sköter sig bra och är jättesnäll, men just nu är vi i ett sånt där mellanläge där jag söker något mer och det känns som om jag får prova mig fram lite.
Efter ridningen tog jag ett tag med mockning i lösdriften igen. Nu kan man äntligen ana slutet :-) Funderar på hur man ska kunna mocka undan nästa vinter, när skiten fryser och inte går att få loss, för att slippa ta allt när det tinar. Bra tips, någon?
 
Efter väl förättat värv blev det en rejäl fika bestående av fil, flingor, bröd, kaffe och frukt. Det var soligt, men inte särskilt varmt vid stallväggen. Nu är vi i alla fall välutrustade med sommarmöbler att slappa i. Det var tur jag hade en extra tröja i stallet, för det behövdes när man satt stilla. Fick rapporter under dagen att det var 21 grader varmt längre söderut. Avis?? JAA!!
 
Efter lunch har jag haft träningar, först med Mia och Silver som fick en rejäl hjärngympa med en massa grejor som var på gång på ridbanan samtidigt. Silver skötte sig exemplariskt trots longering av unghästar och annat och Mia kom bra till ridning trots störande moment. Bra träning inför kommande framridningar. Åkte sedan ner till Smitingestallets bana och hade ett ekipage. Efter lång konvalescens går det stadigt framåt för ekipaget. De har hittat en trevlig grundform i traven och idag blev det första galoppen, helt problemfritt.
 
Som avslutning på dagen fick jag ha en kort lektion med Cloé. Hon verkar så nöjd med nya ryttaren och ser pigg och fräsch ut. Just nu något tjock, men med tanke på hur jag kämpade för att få upp hullet på henne förra året så får hon gärna vara lite rund om magen. Mia tog lite bilder, hoppas några blev bra.

Kommentarer
Postat av: Anna

Sv: Ja man undrar ju hur svårt det kan vara... :P

Så kul att du hittat någon till Cloé :) Måste kännas bra!

2013-05-04 @ 22:45:27
URL: http://dressyranna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE