Sommardäck på,

 
Började med en härlig förmiddag i stallet. Efter utsläpp och utfodring gick jag med Conny till ridbanan. Idag satte han högerfattningen lätt som en plätt, hurra! Jag ändrade lite taktik och red ihop honom ytterligare innan jag fattade och antingen var det modellen, eller så var det bara tur ;) Återstår att se nästa ridpass om poletten trillat ner. Tyckte han var lite småseg i traven först, men efter första galoppen fick jag mycket bättre bjudning.
Conny har insett att det börjar bli grönt -och gott- efter vägen. Han kör "ponnystuket" och provar om och om igen ifall det går att stanna för att ta sig en smakbit. Fattar inte att han inte ger sig, ännu har han ju inte lyckats en endaste gång.
 
Finaste Conny, SockerConny!
 
Sedan var det Silvers tur. Jobbade lite halvhalter, där jag ville att han skulle kröka bakbenen ytterligare och släppa igenom ännu mer genom kroppen för att sedan trycka på framåt. Tycker att jag fick en ganska bra känska i traven bitvis, även om det alldeles jämna trycket inte fanns hela tiden. I galoppen kändes han ok, men när jag skulle byta till höger blev det problem. När jag petade in delarna där jag ville ha dem så hände det ingenting, absolut nada!! Oops :D Fick göra flera försök och sedan ta i mycket mer än jag är van att behöva göra i byten för att få honom att ta byteshjälpen. Det är väl så att finliret inte riktigt sitter där när det blir så långt mellan ridpassen på honom. När Mia gör det ser det numera lätt ut, men jag  vill minnas att det var samma sak i början för henne. Hon var ju van att bara "sitta om" på Radon.
Det blev inte så långt ridpass, ca 40 min, men vi var båda svettiga efteråt. Jag tänkte på vatten hela vägen tillbaka till stallet, och Silver fick en omgång med svampen. Tur jag satte på täcket, annars hade Mia nu haft en mycket lortig häst, eftersom han passade på att rulla sig ordentligt det första han gjorde.
 
I dagens Tidningen Ångermanland var det mycket häst. Ett reportage om Härnösands Ridklubb och klubbens behov av ny anläggning, ett reportage om ponnytrav och en blivande 18 åring med hästintresse. Kul att hästsporten syns. Fast ibland kanske det inte är så konstigt att folk har underliga tankar runt det där med hästar och ridning... Dagens knepigaste citat kommer från Tidningen Ångermanland:
" Ibland kan man höra musik när någon tränar sin hopphäst. -Om man ska träna på tävlingsnivå måste hästen lära sig takten i musiken för att få flyt i hoppningen..."
Hmm, gäller att skaffa sig en musikalisk häst då, och framförallt att välja rätt musik. Speciell omhoppningsmusik med supertempo kanske blir det nya?
 
När jag kom hem från stallet fick jag göra en liten operation på moppen. Ett tidigare lagat lås till förvaringen under sadeln hade havererat så det gick inte att öppna till förvaring och tank. Detta fixades med ett buntband, inte så vackert kanske men nu går det i alla fall att öppna igen. Sedan skulle jag ta tag i däcksbyte på trailern. I detta projekt hade jag mindre framgång. Av fyra däck fick jag bara loss alla bultarna på ett enda, på de övriga tre var det en bult på vardera som satt som berget. Jag gillar inte att ge upp, men här gick jag bet. Som tur var ställde Kenneth upp och hjälpte mig när han kom hem. Så nu är det fritt fram att ge sig ut och åka igen.
 
Fickmycket  positiva rapporter via FB från tävlande ponnyekipage under dagen. Ellen Ågren och Daisy vann LC:2 med 72,14 % och LB:1 med 66,03. Härligt!  Frustrerande bara att inte kunna följa resultaten via Equipe on-line. Numera är man ju bortskämd med det, så de som inte själva rapporterar har man ju ingen koll alls på :(
 
Arkivbild
 
En skön kväll med riktig sommarvärme blev det. Lite grillning först och sedan överraskade Kenneth med gott mousserande vin på altanen, medan jag satt in en av de nya solstolarna.
 
 
Att sedan Sverige vann nån match som gick på TV och tydligen var viktig var ju bra. Nöjd gubbe=nöjd jag.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE