I huvudet på Ingrid

Idag började jag morgonen i stallet där jag fick oväntat och trevligt sällskap av Mia. Fastän jag hade utsläppet hade hon hunnit dit före. Nu när det blivit lite kallare har man eländet med att vattnet fryser. Hos Conny har jag bara en hink så då är det enkelt löst, men hos Rutger och Cloe har jag en stor balja som det var ett tjockt islager på. Fick hacka hål på isen och sedan ta bort sörjan med bara händer. Hu så kallt! Jag har funderat på en uppvärmd balja, ska nog göra slag i saken nu.
 
Mitt på dagen for jag iväg till Sundsvall på skatteträff. Det var längesedan jag frös så inomhus. Flera av deltagarna satte på sig ytterkläderna. Jag hade tack och lov en stickad ganska stor sjal med som jag hängde på mig. En av föreläsarna frågade "tycker ni att det är lite kallt? ni fryser väl inte?" och ärlig som man är så svarade jag förstås att : jo vi håller på att frysa ihjäl. Hela rummet skrattade (utom de från skatteverket).
 
Precis som förra året läste de mest innantill. Jag tycker, precis som då, att det är märkligt att Skatteverket anser att alla företagare ska kunna allt som gäller (annars blir det minsann straffavgifter) medan de själva, som har det som yrke, inte kan annat än knappt sitt specialiserade område.
 
 Jag ställde frågan ang en straffavgift som en företagarkollega fått och fick veta att detta sannolikt berodde på att man fyllt i 0 i ett fält istället för att lämna blankt. SICK!! Är det då så att man på alla blanketter som skall fyllas i skall lämna blankt om det är 0? Nej, så var det inte - i vissa fall är det jätteviktigt att nollan fylls i. Ja, jag säger då det! Var konsekventa kanske vore ett gott råd? Men, man kan ju överklaga straffavgiften, får jag höra. Ja och företagare har ju inget annat, viktigt att pyssla med... Två andra deltagare ställde frågor -den ena svarade de på efter pausen då de hade kollat upp det med sina kollegor. Den sista frågan hade de inte svaret på för de var inte experter på Rot och Rut, utan föreslog att frågeställaren skulle ringa kontoret i Västervik. Jag har svaret på frågan jag... men orkade inte ta det utan höll faktiskt tyst...
 
Jag efterlyser en mänskligare inställning till att företagare faktiskt kan begå misstag utan att de är ute efter att fuska och blåsa SKV på pengar. Undrar vad som är hönan och ägget: anställs bara människor med "företagare-är kriminella-fuskare-inställningen" eller blir man indoktrinerad efter en tid på SKV?
 

 
Lite nya saker som är på gång fick jag i alla fall med mig hem i kunskapsbanken, vilket ju alltid är bra.
 
I kväll har jag hunnit en hel del. Har gått ett pass på Friskis och Svettis och hunnit se en del av TV-programmet I huvudet på Gunde Svan där Gunde utmanar Malin Baryard Johnsson på hoppning. Kul och trevligt framställt. Inte är han rädd av sig i alla fall :)
 
Länk ifall du missade det:
 
http://www.hippson.se/blogs/redaktionenssportkoll/se-nar-gunde-utmanade-malin-och.htm
 
Har t.o.m hunnit läsa lite blogg. Halkade in på Weines Blogg som jag läst nån gång förut och den är faktiskt riktigt rolig: http://weine.blogg.se/ Om jag inte vore något till åren kommen skulle jag nog söka ett hästskötarjobb ett tag igen ;)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE