Problemlösning

Grottar just nu ner mig i en rörig redovisning. Hur mycket fel kan man göra -egentligen? Jag som brukar säga att man klarar att göra bokföringen själv om man har ordning och reda. Fast det är klart att om man inte vet skillnaden på in-/utgående moms, momsredovisningskonto och skattekonto och inte förstår skillnaden mellan skulder och kostnader så är det nog inte så lätt. När felen sedan hängt med sedan tidigare år och inga konton är avstämda blir det ju inte lättare.
Undrar om denna inte leder ligan av missar bland det jag sett i mina dagar ... ? Känner att jag växlar mellan hopp och förtvivlan. När jag tror jag fått kläm på vad de gjort så gör de annorlunda nästa gång. Det hade nog varit enklare att ta bort hela bokföringen och börja om från början. Men men, det ska i alla fall bli jättespännande att se när det blir klart.

Nu ska jag ta en semla som jag köpte i går men glömde bort att jag hade. Hur nu det är möjligt ; ) Sedan en tripp till stallet så jag kan mocka hagen medan det är ljust.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE