Spännande in i det sista

Sjuårs finalen på förmiddagen var tajt. Idag var det Patrik Kittel som avgick med segern, men han hade två ekipage hack i häl. Välförtjänt seger efter en fin uppvisning, men mest förtjust var jag personligen i den andraplacerade hästen, Antonia Ramels fina Curiosity.




Två förryttare fick rida i U25 küren. Säkerligen ett mycket bra tillfälle för ryttarna att få träna sitt program nästintill i skarpt läge. 
Det var ganska intressant att se vad domarna 
( som alltså satt på plats men inte bedömde eller gav några betyg ) gjorde under tiden. Domarna agerade väldigt olika, några tittade hela tiden på ekipagen och såg intresserade ut medan andra gjorde allt möjligt annat och inte alls var roade av vad som hände på banan. 

Många hästar mycket spända i dagens klass och det blev tyvärr en hel del missar för flera av ekipagen. Vann gjorde danska Nanna Skodborg Merrald på härlige Traneenggaards Akondo. Mjukt och fint visat men ändå rörligt och med tryck.

Testjärniga küren var spännande in i det sista.
Mads och Jimmie Choo Seq var lite mattare än under gårdagen, så jag tänkte att Emelie Nyreröd och Miata hade en god chans till seger, men då hade jag räknat ut Minna Telde alldeles för tidigt. Minna kom, sågs och segrade. Tveklöst bästa uppvisningen i klassen. 
Emelie, som startade sist i klasen slutade trea, även de något mattare idag.

Hur många ggr kan man växla låt i en kür? En del ryttare verkar så angelägna att musiken ska passa rörelsen att det blir som ett rörigt lapptäcke av sönderhackade låtsnuttar. Inte angenämt varken att lyssna på eller se.

På väg hem stannade vi på på Pizzahut och åt. När vi smaskar på den goda efterrätten konstaterar vi krasst att vi nog har gått över gränsen för idioti när vi t.o.m känner igen de tre fälttävlans- och hoppryttarnas lastbilar som svänger in på parkeringen. Som tur var hamnade vi sedan bakom en fin röd hästlastbil som vi inte kunde placera ( Jodå, nu vet vi vem som rår om den också 😉😂 )

I morgon styr vi bilen hem till Norrland igen, nöjda med vår resa. Nästa år önskar vi oss dock bättre väder...det var tur vi hade med oss varma kläder! 

Hejdå Falsterbo för den här gången. Vi lär ses igen! 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE