Redan helg igen!?

Kära nån vad veckan gått fort. Redan helg igen! Men det är klart, vi tjuvstartar ju med ledig fredag...

Söndag och måndag fick Rutger vila. Jag passade på att jobba undan massor och ha träningar. I måndags red jag även en elevhäst. Kul att rida!

I tisdags fick Rutger ett lättare pass i ridhuset. Han kändes lite loj, möjligen att helgen tog mer på krafterna än jag trodde...? 


Onsdag fick han vilodag igen eftersom jag var upptagen hela dagen. Jag var bland annat till Övik på föreningsbesök med Mittsvenska Ridsportförbundet.

I går red Mia och jag tillsammans. Rutger kändes piggare. Jag försöker vara ännu mer noggrann med galoppfattningarna -att han skall sitta kvar och spåra ännu bättre, vilket gör att ibland kan vi inte fatta alls. Typiskt! Det var precis likadant förra gången jag "höjde ribban".

I morse turades jag och Mia om att hjälpa varandra med träningen. Rutger kändes rätt så bra. Vi jobbade bla förvänd galopp samt skolor i trav och galopp med ännu lite till krav på trycket i travslutorna. Om jag ber om det så får jag bra svar, men jag måste påminna honom om det där lilla extra eftersom han tycker det är lite jobbigt. Red också lite korta diagonala slutor i galopp. Lätt åt ena hållet, lite svårare att få med honom åt det andra. Galoppfattningarna gick bättre än i går ☺

Nu har jag anmält oss till två tävlingar: Hudiksvalls Rid- och ponnyklubb och Övik. 
Mia tävlar också i Hudiksvall.
Tjoho vad kul det ska bli!

Hann hem och göra mig lite midsommarfin med ny färg i håret innan Kenneth kom hem, inte för att jag tror han märkte nåt 😅

Hela eftermiddagen har det varit toppenfint midsommarväder. Vi har suttit ute, ätit och haft det skönt. Ovan vid solen för i år konstaterade jag att jag suttit med ena sidan mot ... oops! 


Tydlig bränna, ingen tvekan var axelbandet suttit.


Torsten vilar upp sig. I går släpade han in en levande trast genom kattluckan och ställde till rejäl oreda i tvättstugan innan vi fick ut den stackars pippin.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE