Rutger blir hopphäst

I alla fall om han själv får välja, tror jag 😁.


För att få lite mer omväxling i arbetet och kunna bryta mönstret i de spända galoppombytena har Rutger nämligen fått hoppa med Anna. Tanken är två ggr i veckan nu under sommaren så långt Anna hinner. 

Hon jobbar i princip bara på att få honom tänka rätt galopp efter hinder så att han själv ska börja rätta sig. Det går skapligt tycker jag. De gånger han blivit riktigt spänd är när han misslyckas ordentligt, byter fram och hamnar i korsgalopp. Då blir han spänd och nästan lite förskräckt över situationen. Skönt att Anna är så cool.

Själv fick jag till en superökning i traven i går. Det var riktigt tryck under rumpan vill jag lova. Hela långsidan. Ett smärre problem bara - jag hittade inte bromsen förrän väggen kom 😁. Med bromsen inkopplad, då ni! 

Nu har katten Lillan som bodde på ridskolan när hon var liten insett att jag passerar hennes revir på väg hem från hagen. Hon har börjat slå följe bort till Arenan och är angelägen om att bli uppmärksammad. 


Det är lite coolt tycker jag, att djur kan bli så präglade av individer att de i princip aldrig glömmer.
(Lillan valde själv att flytta från ridskolan och in hos familjen två gårdar bort. När jag slutat var det många som hade med sig lösa hundar på anläggningen, och Lillan är hundrädd)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE