Strömsholm dag 1

Vi startade dagen med att titta på hoppning.


Jens började med att ha en introduktion där han bland annat sa att vi gör hästarna som vi rider dem. Hästarna måste lyssna på hjälperna och grundridning samt lösgjordhet är viktigt för att hästen ska utvecklas på ett bra sätt. Varje häst måste naturligtvis ridas utifrån dess temperament. Om hästen ska hoppa 1 30 ska den gå motsvarande MsvB dressyr tyckte Jens.

Sedan värmde ekipagen, Jens till häst med vakande ögon på de andra. De lade ganska gott om tid på värmningen som avslutades med galoppbommar. Därefter jobbade de med en "evighetsbana" som kunde varieras med många olika vägar.

Två grupper red detta pass och Jens satt på två olika hästar. Intressant och lärorikt även för oss dressyrryttare. En hel del bra saker som kan tas med till hopplektioner hemmavid.



Tyvärr är det gul belysning i lilla manegen, vilket gör att bilderna blir skrutt...


Efter lunch var det fälttävlansryttarnas tur i stora manegen och dressyrryttarna intog den lilla.

Vi valde, såklart, att titta på dressyrekipagen...

Upplägget var att de red fram en och en och red sedan igenom ett dressyrprogram för domare Mats Eriksson med Louise Nathorst som sidekick. Efteråt gick de igenom programmet med ryttarna och det gavs möjlighet att rida om valda delar.

Ett mycket lyckat upplägg med bra diskussioner och feedback. 
Det var intressant att se alla ekipagen och höra resonemanget.

Mia red igenom Intermediaire I. Idag blev det flera highlights på delar som tidigare varit något svaga på tävling, och så några missar på annat. Jag tycker hon fick riktigt bra feedback och mycket som var positivt. Flera åttor i programmet och ett härligt positivt omdöme om Romeo.

I morgon blir det träning utifrån dagens styrkor och svagheter. Ser fram mot morgondagen.

Själv blir jag grymt ridsugen 😄

Inte en enda bild från dressyrträningen blev vettig, hoppas på bättre lycka med fotograferingen i morgon. Bjuder på en bild från det väl tilltagna fikabordet istället. Här behöver ingen svälta!


Efter middagen tittade vi gemensant på film på alla ritterna och gick igenom protokollen.


Hela dagen har varit riktigt bra och allt är väldigt välordnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE