Åter till vardagen

Då var en härlig helg i Stockholm över. På söndagkvällen hade jag verkligen inte lust att åka hem utan hade gärna stannat några dagar till. Som vanligt tittade vi på all dressyr. Lite extra kul att Tinne vann på lördagen och Patrik på söndagen. Tinnes häst var verkligen fin. Patrik håller jag alltid lite extra på, han var en av dem som gick ridgymnasiet för Ingamay när jag tränade för henne. I det gänget var det några jag kommer ihåg lite extra: Mattias Jansson som jag fortsatt haft kontakt med genom träningar, Sigrid Bergåkra som driver verksamhet i Hälsingland och jag därigenom träffar emellanåt och Patrik, som är svår att missa då han ju haft en strålande karriär. Gemensamt för dessa tre verkar vara att de alla är härliga personer med ambitioner, vilja och fötterna stadigt på jorden. Jag fortsätter hålla tummarna för deras framgångar =) På måndagen var det så dags för jobbet igen. Nu i lite ovanligare tappning. Jag avtackades från mitt jobb som ridskolechef på torsdagen så hu har jag bara lärlingarna och mina ordinarie ridgrupper, ungefär halvtid terminen ut. Besöket på arbetsförmedlingen var ju en upplevelse... Verkar som om de aldrig träffat någon som inte kan rutinerna, fast det borde väl hända dem varje dag? Kvinnan i receptionen tittade lite underligt på mig och sa: är du inte registrerad?? Nej sa jag, jag antar att det är för det jag är här... Nu ska jag visst göra ytterligare två besök på AF den här veckan innan allt är klart. Nu är det dax att dra sig mot jobbet, arbetslös som jag är ;) Vi hörs! Tjing!

Reflektioner från globen

Fredag: fantastiskt att få in en livs levande häst i en drakkostym som sprutar eld! Funderar på hur vi skulle kunna åstadkomma något liknande på ridklubbens luciashow. Försöka klämma in Castor i kostymen kanske? Med mycket vilja och en gnutta våld (eller var det tvärtom nån sa?) kanske det kan gå... Ser framför mig en mer än upprörd ponny som irrar runt i manegen och sprutar eld på allt och alla som kommer i hans väg. Som vanligt blev det en rejäl smäll på invigningen när en liten shettis med ryttare blev omkullsprungen i villervallan. Plötsligt kom jag ihåg varför jag inte varit så förtjust i invigningsshowerna. Är livrädd att något barn eller en häst ska skada sig allvarligt i röran. Hoppas det slutade väl denna gång trots att ponnyn stod på tre ben ett tag. Höjdhoppning barbacka: tänk er att styra mot en vägg, i full fart, sittandes barbacka på ett fyrfota djur och sedan hoppas att djuret skall ta sig över väggen med ryttaren kvar på ryggen. Fullkomligt galet! Dessutom är samtliga ryttare av det kön som har genitalierna där framme. Fattar inte hur det går till. Har de alla tre adamsäpplen efteråt?

Välkommen till min nya blogg!


Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE