Värdet av utbildning

Jag hamnade i en diskussion i våras ...

.... att lämna bort sin unghäst  till proffs skulle vara värdelöst nu eftersom tävlingarna är inställda. Då kunde man lika gärna ta hem hästen och låta den gå i hagen...

Jag ser det inte alls på samna sätt. För mig handlar det om utbildning av den unga hästen. Något som är av stort värde resten av hästens liv. 

Det finns alldeles för många hästar på marknaden som är både 7, 8 och 9 år och outbildade. Eller "sparsamt riden" som det brukar stå i annonserna.

Samma med ryttare som inte tränar för någon under vintersäsongen, men kommer och vill boka träning  efter första starten på säsongen. Ni har missat grejen liksom...


Nu har ju i alla fall tävlingarna dragit igång igen, så nu kan ju alla börja träna...


Vad är det med dessa människor?

Vad är det med dessa människor som närmast maniskt måste göra tvärt om mot vad reglerna säger?

Senaste exemplet:
Jag är med i en FB-grupp som visar bilder. Bara bilder! I reglerna står att inlägg med endast text inte är tillåtna. Då lägger någon,  givetvis, upp ett inlägg med bara text. En annan påpekar detta och sedan kommer stormen..."diktatur, admin behandlar mig illa, böööl vad det är eländigt och synd om mig"

I nästa inlägg, också utan bild, skriver hen "Nu lämnar jag den här usla gruppen. Tack för mig"

Och sedan kommer nästa inlägg från en ny person, självklart även detta ett inlägg med bara text där hen skriver att den här gruppen har urartat...  Wtf! Folk har för lite att göra 🙈

Misstänker en stark  korrelation med de personer som agerar som om Folkhälsomyndighetens rekommendationer bara är "tips" på hur vi skulle kunna bete oss för att minska smittspridning.

Det verkar vara absolut nödvändigt för vissa att träffas i "klump" , äta ute och hänga i barer. Ibland också göra ett inlägg på gänget i fråga där man visar fingret åt Coronan.

Vuxna människor...🙈












Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE