Borta bra...

...men hemma bäst.
Nyligen hemkommen, blöt som en dränkt katt efter att ha gjort ett sent kvällsbesök i hästhagen. Regnar gör det som bara "sjuttsiken".
 
Det var i alla fall en stackare som satt och väntade på mig när jag kom hem. Ja inte Kenneth förstås, han är på fisketur, utan katten Nemo som tyckte att det sannerligen var på tiden att någon kom hem. Det är ju tur att Kenneth har egna fritidsintressen och inte sitter hemma och väntar på mig ;-)
 
Jag kan i alla fall inte säga annat än att jag haft en toppenhelg. Först var jag på Bergsåkerstravet på lördagen, sedan satte jag mig på Y-bussen och åkte upp till Umeå, där Fia tävlade. Hon hade en kanonhelg med en seger i MA och en andraplacering i MB.
 
Dessutom fick jag se Amo. Han ser förnöjd ut med sin nya ryttare och de har haft en mycket bra start på sin tävlingssäsong. Tre tävlingshelger, ingen utan placering och kval till MsvB på de första två försöken. Jättekul! Fast lite gråten i halsen hade jag när jag klappade om Amo i boxen.

Tio små negerpojkar

Ibland blir det inte som planerat. Senaste träningen blev lite av "tio små negerpojkar" Två hästar tappade skorna - asch då! Och en var halt redan i värmningen - usch då! Men, men, den träning som blev av var som vanligt rolig och så får vi hoppas att det inte är något allvarligt med den halta hästen så att de kan vara med nästa gång.
 
Fredag eftermiddag har jag tillbringat på Bergsåkerstravet. Jag var där med SCA Bionorr "Stallpelletsgänget" och gjorde PR. Vi har använt Stallpellets i vårt stall sedan i april och är jättenöjda. Förhoppningsvis har många tagit chansen att utnyttja det förmånliga VIP-erbjudandet på Stallpellets som alla på stallbacken fick.
 
Här kan du läsa mer om Stallpellets:
http://www.sca.com/sv/bionorr/aktuellt/nyheter/arkiv/2012/stallpellets--succebadden-av-sagspan/
 
 
Vackert väder och blå himmel bjöds vi på :-) Hoppas på lika vackert väder i morgon!
 
 

Cupcake

Igår var det så fullt upp att jag inte hann med att göra något inlägg (skrutt att det inte funkar från telefonen! )
 
Förutom bokföringsjobb under dagen var det på kvällen dags för chipmärkning och signalementsbeskrivning av Eivor inför registrering. Jag hämtade hästarna på betet vid halvfemtiden, det regnade ganska rejält när jag kom dit så både jag och hästarna var skapligt blöta. Conny fick snällt stanna i hagen, ensam. Det är tur att han är en klok kille. Jag hade laddat upp med tidningar och godis eftersom jag inte visste riktigt när det var dags (hon skulle till flera efter vägen) men det var någon som tyckte att det var en riktigt dålig idé:
 
 
Det blev många timmars väntan innan det var dags, så både katter och hästar hann bli ompysslade (och godiset uppätet, men tidningen förblev oläst)
Strax efter nio var hästarna tillbaka i hagen igen. Lika impad av Eivor som senast. Hon går så snällt på och av att jag kunde köra dem tillbaka till hagen utan någon hjälp. På registreringsansökan står det nu att Eivor ska heta Cupcake.
 
Väl hemma blev det sen middag med mamma som gäst. Tur att jag har en sambo som ställer upp och fixar mat, annars hade vi väl fått svälta.
 
Onsdag har jag haft träning såväl på för- som eftermiddag. Klantade till det och missade min klipptid, men hade sån himla tur att frissan ringde så jag kunde störta dit.
 
I morgon bär det av till Sollefteå med alla pärmar för Mittsvenska i bagaget ;)

Ö-vikshelg

Är hemma en kort sväng och hinner nog lagom packa upp innan det är dags att ge sig iväg till nästa uppdrag.
 
Jag har tillbringat lördag och söndag på ryttarklubben i Ö-vik. Åkte dit tidigt lördag morgon och började med att döma en klass, hade sedan överdomaruppdrag under dagen för att ta över med domeri igen dagens sista klass. Det var mycket starter under helgen och fullt ös. Både ponny och hästklasser på schemat.
På lördagkvällen blev jag bjuden på god mat och dryck hos Annica innan vi korsögda av trötthet ramlade i säng.
 
På söndagmorgonen fick jag faktiskt lite sovmorgon. Till dagens andra klass var jag på plats och höll i överdomaruppdrag igen. Avslutade med att döma dagens och helgens sista ponnyklass tillsammans med två Ö-viksdomare.
 
Det är roligt att döma tre domare tillsammans, så att få göra det i flera klasser såhär en helg tycker jag är toppen. Extra bonus att det var två helt olika domarkonstellationer.
 
Flera av mina elever var i hetluften under helgen och det blev en hel del rosetter.
Grattis till placeringar:
Johanna Berglund/ Kandahar seger i LB:2
Ellen Ågren/ Daisy seger i LC:2
Katarina Rudholm /Noah tvåa i LC:1
min tidigare lärling Emelie Tjernström /Afrodite (ridskoleponny från HRK) seger i LC:2
Hanna Hartelius/Miagi placering i två av fyra starter, LA:3 och LA:4 och gjorde dessutom fina poäng i MsvC med kval.
 
       
 
För fullständiga resultat följ länken nedan
http://online.equipe.com/sv/class_sections/55702/results
 
Efter avslutade tävlingar söndag kväll brassade jag iväg ut i "skogen" (konstaterade snabbt att det inte fanns täckning nog för telefonmötet jag skulle logga in på ...) i Rö för att på ansluta till övriga deltagare i Mittnätverket.
Måndagen tillbringades i detta trevliga sällskap och nu är jag som sagt bara hemma en kortis. Har hunnit packa upp, sortera in tvätten och ska nu dra iväg på RödaKors-möte. Man får inte ligga på latsidan ;)
 
Ha det!
 
 
 

Hög på träning!

Efter en hel vecka med dip i bloggningen känner jag att frågorna börjar komma från er, min trogna läsarskara, så nu ska jag komma igen.
 
Förra veckan avslutades med ett ledsamt besked att en av mina omtyckta tränare gått bort. Sorgligt. Hon kommer att lämna ett stort tomrum efter sig hos många. Alla mina varmaste tankar går till familjen.
 
 
 
Jag har haft fullt upp hela veckan med både bokföringsjobb och träningar. Såväl måndag, onsdag, torsdag och fredag har jag haft träningar, både på HRK och i Helgum. Otroligt kul! Jag blir nästan som hög på det :-)
 
På tisdagen var det dags för återbesök på seminstationen för Cloé. Hon hade inte tagit sig förra gången, då hon gick ur så snabbt så nu fick hon stanna kvar för nytt försök. Denna gång hann hon få två doser innan jag hämtade hem henne idag, fredag. Nu håller vi tummarna igen!
Fia var snäll och åkte med och hjälpte mig på tisdagen, men på fredagen var det svårare att få loss någon så jag bestämde mig för att åka själv. Det gick alldeles strålande. Cloé är ju alltid snäll att ha med sig och lilla Eivor promenerade in i transporten som värsta rutinerade tävlingshästen. Lika bra gick det att lasta ur. Behöver jag säga att det är toppen med ett sånt sto som lär de små hur saker och ting förhåller sig!
 
Jag har också fått rida ett par gånger under veckan, med lite blandade resultat. Det händer ibland att hästarna har lite egna åsikter när jag vill att de tar i lite till, men det är väl bara som det ska vara. Med lite tid brukar vi komma överens (om att det ska va på mitt sätt ;-) )
 
 
Till helgen är det dressyrtävlingar i Ö-vik som gäller. Den här gången som domare och överdomare. Det ska bli kul!
 
 

Grattis Felix!

Idag fyller den här underbara ungen tonåring. Tretton år, oj vad tiden går fort!
 
Grattis Felix!
 

Istället för blogg

Idag är jag inte på blogghumör.
 
http://www.youtube.com/watch?v=JxPj3GAYYZ0&feature=related
 
Ibland gör människor man tycker om till synes obegripliga val.
 

Det går bra :-)

Fått roliga besked idag: Amo blev placerad i båda sina första starter med sin nya ägarinna. Dessutom fixade de kval 1 till MsvB med råge i första försöket :-) Bra jobbat Anna!
 
http://dressyranna.blogg.se/
 
Flera av mina elever har varit i hetluften på tävlingar idag. Flera segrar och placeringar till Emma/Leo och Johanna/Kandahar. Grattis tjejer!
 
(arkivbild)
 
Själv har jag haft en lugn dag, då dressyrtävlingen jag skulle döma avbokades pga för få starter. Har pysslat med mina hästar, sett lite på OS och passat på att trimma i ridhuset. Gick inte att rida på utebanan, då det var fullkomlig fluginvasion, blää! 
Simhopp är coolt, fattar inte ens att de vågar hoppa från den höjden. Dessutom ska de snurra åt en massa håll! Gång är inte särskilt coolt... De går och går och går (eller går de, egentligen?) i flera timmar, sen får de en röd spade och diskas.

Pimp my crash helmet?

I våras snyggade jag upp min frack genom det enkla greppet att byta knappar. (Köpte även en jättesnygg bård som jag ev. ska sätta på såsmåningom.) Nu att kommer jag ju tyvärr inte att använda fracken på ett tag eftersom hästen på den nivån är såld, men den är ju snygg i garderoben ;)
 
 Före    Efter
 
Jag tycker det finns så mycket snygga hjälmar på marknaden numera, men där liksom i frackfrågan är jag lite för snål att köpa en ny "bara för att". Jag har en som inte har alltför många år på nacken, men är lite mer alldaglig. Letar nu efter lite strass eller bling att pimpa den med. Tävlingsjälmen ska ju, till skillnad från fracken, hänga med de närmaste åren. Nån som har blingat och känner till bra produkter som inte faller av  när vi skumpar lite :) ?
 
Hjälmen idag. Lite tråkig eller hur?
 
Kul förresten att se att man kan vinna ett OS i hjälm!
 
Nu ska jag ut och rida en sväng. Hurra för lånehästar!!
 
 
 

Goda vänner

Har tillbringat en hel tid de senaste veckorna med att åka runt och provrida hästar med en elev. Det är inte helt lätt att hitta det man söker, och sedan kan man ibland ha otur med veterinärbesiktningar som inte går so man hoppats, eller att hästen säljs till någon annan. Man träffar mycket folk, de flesta trevliga men även sådana som beter sig lite märkligt. Som säljaren som hörde av sig kvällen innan långresan för provridning och sa att hästen var såld -och en kort tid senare sätter man in hästen på annons på nätet? Varför inte ringa och berätta att den finns kvar?
 
Idag har jag haft både träning och programridning och ridit ett pass på  en elevhäst.
Funderade på vad jag skulle roa mig med, ensam hemma som man är medan Kenneth är och fiskar, men kom hem från hästhagen och konstaterade att jag ska göra absolut ingenting! Blev tvärtrött!
 
 
Lilla Eivor har hittat en god vän i Conny. Han verkar ha ett outtröttligt tålamod med att hon hänger honom i hasorna, busar och klänger. Snällbrorsan!
 
 

Se upp för älg!

Började dagen med bokföringsuppdrag. Var så inne i jobbet att jag missade tiden jag skulle åka för att hinna se dressyren, så de första ryttarnas ritter fick jag höra på radion. Kom fram lagom till att Patrik ridit klart, typiskt. Men det var ju inte hans livs ritt jag missade (tyvärr). Vi som önskat att det skulle gå bra för de Svenske fick nöja oss med att Tinne ju gjorde vad som kunde göras, även om det ännu inte räcker. Den stora OS-behållningen har varit Valegro med sin duktiga ryttarinna. Så mjukt!
Fast jag var inte övertygad om att de skulle slå Adelinde i finalen.
 
Det är mycket älg ute och rör sig just nu. Igår såg vi två stycken efter vägen och idag sprang det en innanför viltstängslet i höjd med Bölesjön. Hade även en bekant som hade närkontakt med skogens konung igår kväll. Jag hoppas att ni alla kör försiktigt så ni inte råkar ut för något!
 
I kväll har jag haft träningar. Jag har så många ambitiösa elever. Jätteroligt!
 
Tog en lite rolig bild idag. Båda pytsarna representerar en dagsranson kraftfoder för ett svenskt halvblod ;) Den vänstra är Don Silvios och den högra tillhör Cloé.
 

Provridningar

Började onsdagmorgonen med att ha en lektion och åkte sedan iväg söderut, mot Sala, med en elev för provridning av två st hästar. Det känns knepigt att passera hemtrakterna gång på gång utan att stanna till.
Dagen var relativt lyckosam då en av två hästar faktiskt var ett tänkbart alternativ (den andra passade inte alls). Det är ju dock mycket som skall gå i lås innan en affär verkligen är klar, så nu är det bara att vänta och se vad som händer härnäst.
Dagens resa innebar att jag missade hela den rafflande upplösningen med OS-hoppningen, inklusive det trista faktum att RGB inte kom till start. Så himla synd!
 
I morgon är det full huggning: bokföringsjobb före lunch, sen hämta massor av inspiration genom att titta på OS-dressyr och sist träning på kvällen.
 
    Nemo gillar också att ligga och titta på OS...

Hovslagare och tandkoll

Idag har det varit en jobbig dag. I alla fall för lilla Eivor.
Morgonen började med att Anna och jag stämt träff vid hagen kl 8.00. Alla hästarna skulle köras hem från betet för verkning: Cloé, Eivor, Tyra, Conny, Rutger, Andorra och Margit.
Eivor tyckte väl inte riktigt att det behövdes någon verkning, hon visade väldigt bestämda åsikter. Det var tur att jag hade Anna till hållhjälp i stallet. Hon körde en brottningsmatch värdig en OS-mästare. Anna vann, förstås!
Det blev lite tid till extra pyssel med hästarna under tiden också. Cloé blev av sin långa man och Conny fick njuta av lite extra borstning. Han tycker det är så mysigt.
 
            
Cloe (här ännu ofriserad) får hovarna verkade medan Eivor tittar på. Oj, vad de blev skräpiga när de rullade sig blöta i boxen! Rutger fick förstås också en omgång av raspen.
 
På eftermiddagen drog jag med mig Cloé och Eivor till PH-vet för att kolla tänderna på Cloé. Hon har haft lite svårt att hålla hullet det senaste halvåret.Det var inget större fel på tänderna, så det är bara att fortsätta mata på med kraftfoder. Självklart är det så att det tar på att vara dräktig och att ge di. Cloé är ju inte heller någon ungdom längre och kräver säkert mer mat som underhåll.
Lilla Eivor var så duktig, hon gick rätt in i trailern utan minsta tvekan, både vid dit- och hemfärden. Hon gick också snällt och fint i grimskaftet på plats. Fick omdömet "Åh, en sån där väluppfostrad en!" av veterinären.
Jag kan nog gissa att hon sover gott i kväll efter en sådan fullspäckad dag.
 
Tack Fia som följde med!
 
På kvällen hann jag även med att ha en lektion och ta ett ridpass på banan med Putte som jag har turen att få låna lite emellanåt.
 
I morgon bär det av till Sala för provridningar. Håll tummarna för oss!
 
Kvällen avslutades på bästa sätt när det visade sig att Kenneth spelat in dagens OS-dressyr åt mig. <3
 
 
 

Gårdagens inlägg! OS-tankar

Visst är det kul med teknik? Detta är gårdagens inlägg som datorprogrammet påstår skall läggas in den 11/8 och den vägrar ändra på det! Slutade med att jag fick kopiera hela inlägget. Förmodligen lägger den väl in samma den 11:e också...
 
OS-Tankar:
Faschineras av damerna i kraftgrenarna. De är stora som hus och ser ut som karlar -och så har de små rosa barndekorationer i form av fjärilar och annat i håret. Ytterligheter....
 
  Hårdekoration för en kraftkvinna?
 
100 m, ja kära nån så de kutar! Man väntar en hel kväll på finalen och så är den över på under 10 sek. Det var tur man inte behövde nysa, för då hade man missat alltihop! Tänker på en filmtitel när jag ser startfältet: "White men can´t jump" Inte springa fort nog heller, tydligen. Hoppa kunde han ju, vår svenske längdhoppsdeltagare i alla fall. En cm från medalj...attans!
 
Guld för Sverige i nån typ av segling -starboat? eller vad det nu hette rent korrekt på fackspråk... Inget som jag har följt som ni märker, men kul! Ett guld är alltid ett guld! Och sedan ett brons i en annan klass (Jag ber om ursäkt men jag har noll koll på vilket som är vad) Men hurra och grattis till de duktiga!
 
Det finns en variant på cykeltävling som är mycket märklig: först cyklar de så sakta de bara kan och bevakar varandra för att sedan sätta full sprutt och trampa allt vad pedalerna håller. Varför inte korta sträckan och göra som 100-meterslöparna? Full gas från start till mål! Och så brottningen... och för övrigt alla domarsporter. Inte alltid helt lätt att förstå. Man lär sig reglerna, men så plötsligt är det en sån där "bedömnings-situation" och det blir svårt att hänga med.
 
Hoppas att alla hoppryttarna kan leverera på max i individuella finalen. Tyvärr blev ju inte lagtävlingen helt lyckosam.
 
Jag längtar till torsdag! Dressyr!!! I morgon blir det inget OS-tittande, men jag håller tummarna för dressyrryttarna. Först skoning, sedan besök hos hästtandläkaren och sist men inte minst lite träning!

Under my umbrella...nyfiken i en strut

Tänk vad en god portion nyfikenhet kan göra.
Idag började det spöregna och åska när jag var på väg ut till hästarna. Eftersom jag inte hade med mig några regnkläder valde jag att ta paraplyet över huvudet när jag skulle mata Cloé. Mamma häst är ju en gammal och klok individ som varit med förr och inte hetsar upp sig i onödan. Lilla Eivor tyckte till en början att det var lite underligt, gjorde stora ögon och gömde sig bakom mammas stadiga rumpa. Efter en stund tog dock nyfikenheten överhanden, hon tog sig en slurk stärkande dryck i mjölkbaren och smög fram och kollade. Det slutade med att hon insåg att skulle man bli kliad idag var det bara att stå kvar, så där stod både jag och fölungen med huvudena under paraplyet. Hade gärna haft med mig en fotograf :D
Det lilla livet gör mig alldeles varm i hjärtat <3
 
 
Har kollat lite statistik på mina favoritnamn för fölet och tyvärr försvinner flera av mina favoriter. Jag vill inte välja ett alltför vanligt namn. Candela känns alldeles för vanligt, men kan kanske bytas ut mot Candlelight som bara finns tre st? Cupcake finns det ett par.
 
 
Har suttit med hjärtat i halsgropen och tittat på OS-hoppningen. Hög puls när Henrik red! Och stackars Lisen! Men jag tycker faktiskt ännu med synd om canadensaren som blev utblåst i dressyren häromdagen, när hästen totalflippade. Det är ju inte första gången de här ekipagen är på en bana, så sånt  räknar man inte riktigt med ska hända. Men hästar är hästar, även i ett OS. Min icke ridande sambo ställde många frågor runt just detta fenomen. Hans slutsats blev att vi skulle tävla på rovdjur istället för flyktdjur, Han uppmärksammade dock problemet att djuret då kanske skulle ge sig upp på läktaren och äta upp några ur publiken i de fall ryttaren föll av...
 
Den planerade hästresan i helgen blev inställd, då hästen såldes igår. Typiskt! Vi bor i fel landsände för sånt här.
 

Konsertfest!

Igår, fredag tog jag en ledig dag från jobb och tittade på OS-dressyren. Började med att kolla in det jag missade av första dagens dressyr och bänkade mig sedan framför Svt Play och såg bla Tinne och Patrik. Så många duktiga ryttare och hästar! Synd att det inte gick särskilt strålande för våra svenska ekipage. Men så kan det vara. Alla som är på plats vill ju så mycket, ibland bär det och ibland inte. Lite måste jag ändå undra över valet av orutinerade Santana i ett lag? Visserligen är han fin, men alla vi som rider vet hur stor skillnad det är på att ha en rutinerad häst på banan jämfört med en grön en...
 
På kvällen blev jag bjuden på konsert i Sundsvall. Kvällen började med lite mat och sedan Magnus Uggla, Kent och Bryan Adams.
 
Uggla var bra, men tyvärr var det ganska lite folk. Läste sedan på nätet att det tydligen tagit jättelång tid att ta sig in. Osis! Vi kom i rättan tid och promenerade in direkt. Kanske borde folk vara på plats lite tidigare??? ;)
 
Kent är inte riktigt mitt musikval. Tycker att de började svagt, bara en evig, enformig skrällande ljudmatta. Men de tog sig och spelade bättre ju längre konserten led. Kändes som om de verkligen kämpade för att kompensera för regnet som fullkomligen vräkte ner. Vi hade den stora turen att ha sittplatser under tak, vilket jag var mycket tacksam för.  
 
 
Lagom till Bryan Adams klev på hade det slutat regna. Tyvärr var det lite lång väntan mellan Kent och Adams så det blev en aning segt, trots Jägern till kaffet ;) Adams var bra men inte fantastisk ( tror att konserterna med Bruce har sabbat alla chanser för andra artister att vara det... ) och jag upplever att det var rätt mycket folk. Har inte sett några publiksiffror.
 

Moms och mums!

Fy, så besvärligt det är när tekniken krånglar :( Jag har tidigare konstaterat att det inte fungerar att uppdatera bloggen från mobilappen. Nu krånglar också internet till och från här hemma. Suck! Man har gjort sig ganska van vid att kunna använda tekniken hela tiden...
 
Gårdagens inlägg gick i alla fall om intet, men hurra! Idag  verkar det flyta på :)
 
Onsdagen började jag på bästa sätt med en rolig lektion för en av mina duktiga elever. Siktet är inställt på debut i MsvB, så jag hoppas vi får se det under hösten. Rörelserna sitter mer än godkänt för en debut.
 
Sedan var det ekonomijobb för hela slanten, snart dags för momsinbetalningar så det är lite att göra. Roligt!
 
Cloé och Eivor flyttade till nytt bete. Cloé hade nog ätit hela dagen så för en gångs skull ville hon inte äta upp allt kraftfoder jag bjöd henne. Eivor var så trött så trött. Hon la sig ner och sov och jag har då aldrig hört en häst snarka så högt :D
 
 
Jag har fått massor av förslag på namn till henne men har fortfarande svårt att besluta mig. Bland favoriterna finns:
Candela (grundenhet för ljusstyrka, lite fyndigt då pappa heter Ampére)
Cupcake
Canasta
Cinnamon
Cést la Vie
CutiePie
Det är snart dags för registrering, så då kan jag inte vela längre... ;)
Hon blir mörkare för varje dag, snart lika som storebror Conny, fast just nu ser hon lite rolig ut, med ljusbrun nosbläs.
 
 
 
 
Idag, torsdag har jag också haft träning på förmiddagen. Sedan ridit en fin lånehäst som jag förhoppningsvis får trimma vidare på lite till under sommaren. Roligt, stimulerande och nyttigt att sitta på nåt nytt. Att den dessutom kan en del gör ju inte saken sämre. Idag lekte vi bla med lite byten.
 
I morgon ska vi gå på Bryan Adams mfl i Sundsvall, hoppas och tror att det blir toppen! På lördag beger jag mig söderut igen med min hästletande elev. Nu får det väl vara dags att det bär hela vägen...?
 
Köpte jordnötssmör som skulle vara i en maträtt jag skall göra, och oops! det hamnade lite på mackan. Mums!

OS-feber!

Undrar om det finns någon i ridsport-Sverige som inte drabbats av OS-febern?
 
Det började ju på bästa sätt med RGB som fanbärare. T.o.m jag såg invigningen och vet från säkra källor att många av mina ryttarbekanta som inte brukar göra det, satt uppe i år för att titta. 
Igår och idag har det verkligen fortsatt med stor spänning i fälttävlan. Fina insatser av hela laget, det är ju inte fy skam att komma fyra, även om vi sååå gärna hade sett att de ridit hem bronspengen. Och sedan: Otroligt, fantastiskt, härligt! Jättebra jobbat av Sara och Wega som till sist tog hem silvermedaljen! Grattis och Hurra!!
 
 
Dessutom har vi ju fått se nästan hela festen på TV!!! Wow! Mer ridsport åt folket!
 
Nu ska man väl inte gapa efter mycket... men om det finns en sportgud så snälla, snälla, snälla -se till att det blir en hopp- och en dressyrmedalj också.
 
Jag har också fått rida idag, så nu överlever jag nog ända till torsdag när jag får låna fina Putte igen :-)

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE