En feministisk, vänsterextremistisk godhetsknarkande batikhäxa


Jag är så less på allt hat i sociala medier.

Vi har det alla ganska bra i Sverige. 
De flesta behöver inte svälta, har tak över huvudet och riskerar inte att dö av krigshandlingar. Barn i Sverige får gå i skolan och vi har tillgång till sjukvård. 

Ändå klagas det konstant. Man misstolkar medvetet statistik, målar upp ett skräckscenario av ett land i kaos på väg mot inbördeskrig  och piskar upp stämningen till helt orimliga nivåer.

Klickmentaliteten gör att medierna sätter rubriker som de vet upprör, för de ger mest besök och interaktioner på sidan.

Den som inte vill hänga på drevet får räkna med att bli kallad diverse tillmälen och ibland även bli hotad.

Den man som skrev till mig att jag var en " feministisk godhetsknarkande vänsterextremistisk batikhäxa" lyckades inte helt i sitt uppsåt. Jag tycker nämligen varken att feminist, godhet eller batik är något negativt. Vänster och höger har båda sidor vissa poänger och häxor finns bara i sagorna.

Jag tycker vi alla försöker hjälpas åt till ett trevligare samtalsklimat på nätet. 
Eller så kanske det är dags att logga ut?

Kram på er alla!



Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE