En lugn jul

Jag har jobbat lite på halvfart sen här veckan, jag är fortfarande inte riktigt pigg men det går åt rätt håll. 

Som traditionen bjuder åkte vi till Ullånger på julafton. Till skillnad från tidigare jular åkte vi dock hem redan på julaftonskvällen. Vi vill inte lämna Torsten (kattungen) ensam hemma för länge.

Juldagen blev en slö tillställning. Jag hade stallet på morgonen och tillbringade hela resten av dagen med att titta på film. 

Idag har tagit en pronenad och så har jag varit och kollat in REAn hos Karin Åberg. Som vanligt hittade jag många fina grejor på klädavdelningen, men behärskade mig och köpte bara det jag hade på inköpslistan sedan tidigare. Ett par nya arbetsskor med stålhätta och ett par lätt fodrade ridhandskar. Med 30% rabatt blev det ett ganska bra köp, dessutom löste jag in det sista på ett presentkort som jag fick när jag fyllde år. Jag gillar presentkort... ☺


I eftermiddag har jag gjort en garderobsrensning och ska göra mig av med lite kläder som av olika anledningar bara hängt ett tag. Blir bra att få plats med lite nytt också 😉

Jag saknar ridningen, men inser samtidigt att det nog är bra för hälsan att vila ordentligt. Det hade jag inte klarat av om hästen varit hemma.

Ödmjukhet för hästen

Ligger i soffan och tittar på hoppning. Undrar hur speakern tänker egentligen... ?

En av ryttarna får ett stopp in på kombinationen och speakern påstår att det är ett "surstopp - hästen har bestämt sig redan i svängen för att inte hoppa det hindret. Det är andra tävlingen den surstoppar. Den kom inte perfekt men med den kapaciteten ska den kunna hoppa över" 

Alltså, jag blir riktigt besviken. Vart tog ödmjukheten inför hästen vägen? Självklart finns det en anledning till att hästen inte kastar hjärtat före och hoppar. Den springer inte omkring och räknar ut att den minsann ska vägra på kombinationen.

Vi försöker lära våra barn och ungdomar att hästen inte är en maskin och så får man höra såna skräpkommentarer från de så kallade proffsen.

Jag har varit sjuk en vecka och gått på halvfart i en. Drabbades av nåt elakt virus och har varit riktigt dålig, minns faktiskt inte när jag var så sjuk senast. Förhoppningsvis är jag helt på banan igen till jul.
Rutger har fått åka till Mattias. Det passade extra bra när jag nu blev så dålig. Hoppas kunna åka ner och träna i januari.


Rutger jobbar på

Rutger har jobbat på bra senaste veckan. Förra helgen hittade jag öka-knappen i traven och i onsdags kändes förvända galoppen riktigt fin. 
Jag skulle vilja ha samma tryck men lite mindre spänning i längningarna för att vara riktigt nöjd.

I torsdags morse red jag för Mia och fick jobba en del med att få lite mer eftergift i högersidan i slutorna. Hon var däremot nöjd med högeröppnan som vi hade lite kämpigt med senast ☺

I fredags joggade jag bara fram, sökte upp eftergiften till höger och avslutade sedan. Jag trimmar annars sällan tre dagar i rad. 

Under veckan har jag också pratat med Mattias och bestämt att det är dags för en träningsresa ner till skåne igen. Spännande. Det är längesedan Mattias såg Rutger.

I fredags eftermiddag hade jag säsongens sista träning på Ridklubben Östjämten. Intresset växer och denna gång var det hela tio ekipage anmälda. Kul! 

Torsten växer så det knakar. Han är verkligen jättemysig och lite busig förstås...
I dag har jag varit på säkerhetskonferens på Arlanda. Måste erkänna att jag inte hade jättehöga förväntningar, men dagen har varit riktigt bra. Jag slås dessutom av att man alltid träffar en massa trevliga människor i alla sammanhang!

I väntan mellan nattåget och att konferensen skulle starta hann jag också med att rätta alla skrivningar för Grönt Kort. 

Nu väntar en skön natts sömn så man orkar göra nytta i morgon med. 
God natt!

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE