Fredagsmys

Började morgonen med ett tidigt ridpass tillsammans med Mia. Idag jobbade jag mest galopp. Tempoväxlingar, öppna, svaga slutor, förvänd sluta och förvänd galopp. Jag försöker att göra lite mer förändringar även i den förvända galoppen för att få ännu mer att spela på. Ibland stampar han till lite och jag känner att han funderar över om det kommer ett byte. Börjar bli frestande att testa, men jag ska hålla mig till planen och låta bli tills tävlingssäsongen är över...

Var hemma igen vid nio och hann bokföra lite. Med krånglande internet blev det tyvärr mindre än planerat.

Efter lunch hade jag sedan en kul träning på arenan. Så härligt med elever som både är ambitiösa intresserade av mina tankar runt häst, träning och tävling.

I kväll har jag fredagsmys i stallet. Jag vikarierar på arenan då den ordinarie personalen åker ner på clinicen med Carl Hester. Eftersom distriktet kör basutbildningen i morgon blir jag hemma.


Bilden är från förra helgens tävling, då var vi i Sundsvall och red MsvC:1. 
Tack Mia för bild och hjälp!


Bröllopsyra

I lördags var vi på ett underbart bröllop när Mia och Thomas sa ja till varandra i domkyrkan. 



På kvällen var det fest på Brännaborg. 
Supertrevligt! Till och med jag dansade 😉 Det var mååånga år sedan senast!






❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

Liten Eivor har blivit stor

Söndag var jag i Njurunda och dömde en MsvC:1 och MsvB:2. 

Fick kul rapport från skåne där Mattias startade min uppfödning Cupcake " Eivor" i 4-årsklass med gott resultat. 79.4%.

Ägaren Linda skickade både film och foto 💓


Hipp hipp hippa

Måndag och tisdag kväll hade jag lektioner på Arenan. Roliga grupper med såväl dressyr, hoppning och markarbete. När jag kom hem på tisdagkvällen hann jag bara äta, sedan blev jag jättedålig i magsjuka. Hela onsdagen var jag slut och färdig. Lyckades i alla fall pallra mig iväg och ha två träningar, men möten fick jag ställa in.

På torsdagen var jag på benen igen, om än lite matt.

Lördagen började jag i manegen med Mia. Ljög mig blå varför vi var tvungna att vara tidigt ute... men förklaringen var förstås... möhippa för Mia resten av dagen 😄

När Mia kom hem väntade gänget med frukost. 


Efter en rejäl frukostbuffé åkte vi vidare till Sundsvall. Där lunchade vi såsmåningom, var på nöjeshallen och åkte go-kart, pangade på varandra i laserhallen och sköt i jaktsimulator. Jättekul! Det känns i låren idag 😉




Sen blev det sminkning och bubbel innan en mycket god middag intogs på Löruddens restaurang. 





Jag gav upp och åkte hem vid halvett-tiden när de började fundera på krogsväng.

Rutger fick tillbringa dagen i Hudiksvall på hopptävling med Anna. Det gjorde han med den äran. Felfri i debuten i 1m. 

Mycket häst

Den här veckan har det varit mycket häst. 
Jag började i alla fall måndagen med nånting helt annat. Var nämligen och besiktade såväl bil som trailer. Det gick utan större krusiduller, så nu kan jag köra vidare ett tag till ☺

Måndag och tisdag kväll hade jag lektioner på Härnösand Hästsport Arena. Kul! Många elever har jag haft mycket förr, och en del var nya bekantskaper. Det har också kommit ett par nya hästar under sommaren.

Efter lektionerna på tisdagkvällen hade vi bestämt att vi skulle byta hage åt hästarna. Mia hade varit och förberett genom att flytta vattenkaren och kolla staket, hon noterade då att en ledning hängde väldigt långt ner. Jag gick och tittade när jag kom och vi beslutade oss för att det var alltför riskabelt att låta hästarna hå där. Ledningen var återställd först på fredagen, så hästarna fick gå kvar i den gamla hagen så länge. Det verkade dock inte gå någon nöd på dem, de var måttligt intresserade av höet som Mia la ut till dem.

Onsdag hade jag träning som vanligt med mina duktiga juniorer. Och torsdag hade jag träning i Övik på förmiddagen och i Sundsvall på kvällen. Däremellan hann jag med en bokföringskund. Det gäller att ha en bra planering... 

På fredagen jobbade jag hemma och på eftermiddagen red jag och Mia tillsammans i manegen. Bra att ha ett par ögon på sig nån av dagarna innan tävling. Tidigare i veckan har jag mest jobbat galopp och det märktes nu. Hade riktigt fin känsla i galoppen men fick jobba lite mer i traven. Han vill gärna ta galopp när jag ber honom ta i lite till.

Kommande veckor får det bli lite mer travarbete igen. Och så halter... han blir ivrig och vill fortfarande helst inte stå stilla nån längre stund. 

I helgen har vi tävlat i Timrå. Rutger har skött sig kanon. Han är verkligen helt okomplicerad att ha med sig på tävling. På lördagen fick han dessutom stå i trailern på eftermiddagen medan jag dömde. Det gjorde han hur coolt som helst. Min fina pärla! 



Vi vann helgens båda klasser, MsvC:1 på lördagen och MsvC:2 på söndagen.
Tack till Mia för hjälp och fina foton! 



Nu längtar jag tills mina nya ridstövlar kommer så jag slipper dra upp dragkedjan ideligen när jag rider...

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE