En in och en ut

En del av er vet att jag för ungefär en månad sedan köpte ny häst.
En jättefin, välutbildad snygging. 

Tyvärr matchade den inte riktigt mitt sätt att rida och min mentalitet. 
Den var inte tillfreds med mig och jag var inte bekväm med den. Så kan det vara ibland, det är inte alltid man passar ihop och då tycker jag att det är helt o.k att kapitulera och inse sina begränsningar.
Den kommer att bli mycket nöjdare med någon annan ryttare, och kanske även en annan omgivning.
Är de vana att stå i stora stall blir ett litet med bara tre hästar en stor omställning. 
Det stämmer inte att ett litet lugnt stall alltid passar bäst för en häst, en del trivs bättre med hästar omkring sig överallt och hästar som kommer och går i stallet hela tiden.

Jag är angelägen om att påpeka att den verkligen är fin och att jag inte på något sätt anser att det är något fel på den. Den var bara inte rätt för mig, här och nu.

Som tur är var den köpt med löftet att få byta till något annat om det inte passade,  så den bytesrätten har jag nu utnyttjat.

Verkligt tacksam för bemötandet från såväl säljare som mellanhand. Superprofessionellt och utan krusiduller fick jag välja en annan häst. Igår körde jag den första till mellansverige, lastade om och tog hem en annan.
Båda helt okomplicerade att lasta och köra. De stod som små ljus hela vägen. 

Vid 03.00 i morse landade vi i stallet, så nu är det bara för nyförvärvet att bo in sig efter den långa resan från Holland.

Håll nu tummarna för att detta är en häst som passar mig.


Domardag på hemmaplan

Under lördagen var det tävlingar på Härnösands Ridklubb. Eftersom jag hade domaruppdrag hela dagen fick Rutger inte gå någon klass denna gång.

Jag började morgonen med att döma en paradressyrklass. Kul! Ryttaren var duktig och uppnådde kvalgränsen för att få srarta SM. Hoppas hon tar sig dit.



Sedan tog ponnyerna över. Där dömde jag en Lätt C och en LättAP:1 och bjöds på många fina ritter.

Hemmaklubben hade många framgångar under dagen.  HRK:s dressyrlag för häst red hem segern i denna omgång av lagtävlan div 2 och ponnylaget tog din andra raka seger i div 1. 


Maria Haglund red vår gemensamt ägda Filkes Ivanhoe (f-12 e: Flash Dancer I.M -Rubinstein, uppf M Juresram) till en andraplacering i MsvC:1. Vilken härlig start på säsongen de haft! Första säsongen i MsvC har de gjort fyra starter, samtliga med god marginal över kvalgränsen och tre placeringar.

Fiket på HRK går heller inte av för hackor.. 




Kvällstävling

Onsdag eftermiddag åkte jag med Rutger till Sundsvalls Fältrittklubb och startade en MsvC:1. 
Vi hade ett par missar i samband med att han reagerade på en grävskopa, men satte ändå vårt andra kval på 66,429% och gick in på andraplaceringen.

Konstaterade att jag behöver "glida med" lite mer istället för att "rodda" för mycket.
Nu är vi klara för MsvB. Vi är anmälda till MsvC i Hudiksvall också, men sedan tar vi steget upp.



Comeback

Helgen som var blev det äntligen tävling igen efter två säsongers frånvaro från tävling.

Vi åkte till Hudiksvall och red en MsvC:1.
Rutger kändes fin, piloten gjorde ett par misstag och det hela slutade med 69,881% och seger. 



Nästa start blir om drygt en vecka. Förhoppningen är att vi sedan skall vara klara att starta MsvB.

Mia och Ivanhoe gjorde sin debut i MsvC och satte sitt första kval. Jättekul!

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE