Musbyxor

Står i tvättstugan och drar på mig ridkläderna, plötsligt ser jag i ögonvrån nåt som snabbt som ögat kilar förbi och in mot hallen. Jag blir så överraskad att jag skriker till. En mus! Visst var det en mus? Inga glasögon på, så jag måste börja med att hämta dem.


Försöker lokalisera det lilla odjuret men det är puts väck, som uppslukat av jorden. Ropar på  katten Torsten och som tur är kommer han in direkt.

Försöker få katten att söka, men han märker ingenting utan vill bara bli klappad... 

I hallen går jag igenom och flyttar på allt löst.  Ingen mus i sikte... Ger till slut upp och går in i köket. Ett par minuter senare hör jag hur katten stökar med något och konstaterar att han försöker ta sig in i byxbenet på Kenneths jeans som ligger över en stol. Lyfter på jeansen och skakar - ut trillar musen!

Vild jakt. Musen först och katten efter. Till slut är musens liv till ända.

Nöjd katt och nöjd matte.


Småkissar på byn

Även idag har jag jobbat med Stallpellets på Näsets hopptävlingar. Kallt var det, men som tur var kom det mesta regnet i natt...


Rutger har vilat hela helgen eftersom jag inte hunnit med riktigt.

I kväll har vi varit hos grannarna och tittat på deras kattungar. Fyra stycken jättegulliga! Ingen tvekan om att det är våran Torsten som är pappa...



Lever på hoppet

Lördagen tillbringar jag på hopptävlingar på Näset. 


Jag står med Stallpellets på finfin utsiktsplats mot hoppbanan. 

Kan konstatera att samma bana med olika ekipage kan se väldigt lätt - eller nästintill oöverstigligt svår ut...


Ett par av juniorerna från Härnösand har precis varit in och gjort bra ifrån sig 😃


Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE