Vägens riddare

Hela dagen har jag varit i Nordichallen på på kattshow. Jag har aldrig varit på mågon kattutställning tidigare så det var intressant. Lite svårt att förstå hur allt fungerar och är upplagt men massor av fina kissemissar :)


I jämförelse med hästevenemang väldigt lite folk men Sveland syntes och jag hade en del frågor och trevliga samtal. De perioder när det var helt folktomt hade jag en väldigt trevlig montergranne att surra lite med så trots många timmar (7.30-18) så gick tiden fort.






På väg hem hann jag inte långt. Redan i accelerationsfältet på väg ut på E4 fick jag punktering. Hungrig och trött och punka är inte den roligaste kombinationen :( Bäst som jag stod där och plockade fram grejerna ur skuffen så stannar det en man och erbjuder sig att hjälpa till. Det syntes att han gjort detta många gånger. Fort gick det! Tänk att det finns såna snälla människor! Jag är mycket tacksam för hjälpen.


Vi hade i alla fall tur med vädret

Är på väg hemåt efter att ha firat påsk på Högbo RK, och förstås hunnit med att träffa mina föräldrar.
Vi har haft en trevlig helg i gott sällskap.


En del av norrlandsgänget njuter av vårsolen.

Mia har tävlat och gjorde sitt bästa resultat för helgen idag i Int 1. Positiva kommentarer från domarna och bra grundkänsla, men tyvärr ett par tekniska missar som gjorde att de hamnade utanför placering. Det är lättare att missa när man satsar järnet ;) men det behövs för att komma ett snäpp till.

Vi får gratulera Ida och Martell som knep rosetter i båda sina starter. Strongt!

Nu längtar vi till Strömsholm och nationaldagstävlingarna. Min rid- och tävlingsabstinens blir bara värre och värre. På fredag åker jag och provrider en sexåring ...


Glad påsk!

Jag har inte riktigt hunnit fatta att det är påsk och kortvecka för alla "vanliga" människor. Jag har t.o.m hunnit vara förvånad över att jag inte har haft några förfrågningar om träningar på fredag -innan jag insåg att det är långfredag :)

Glad påsk till er alla!

I helgen åker vi (Mia, jag och Silver ) till Högbo för tävlingar. Det ska bli trevligt att också få komma hem till mina föräldrar även om den mesta tiden antagligen som vanligt kommer att tillbringas på tävlingsplatsen.

I övrigt snurrar hjulen vidare i full fart. Det har varit mycket jobb och det verkar hålla i sig en bit in i maj. Nästa evenemang som jag riktigt längtar till är Falsterbo. I går gick sista delen av Ryttareliten på tv och med de inslagen kan man ju inte låta bli att längta.

Rutger är kvar hos Mattias. Jag hade planerat att åka ner i april men det hinner jag inte, så nu hoppas jag på maj istället.
Jag längtar efter att få se min lilla häst ♡


Bild från i höstas.

Renar långt söderut

Vaknade jättetidigt, 04.10 närmare bestämt, så kan det bli när man går i säng för tidigt... Lyckades i alla fall somna om efter ett tag och vaknade strax innan 7. Upp och äta frukost, mocka och sedan lasta för att åka de dryga 20 minuterna till tävlingsplatsen.

Vi sadlade och gick bort mot framridningen medan vi konstaterade att den soffa med renfällar som igår stod längs med ridhuset och skrämde många ekipage var flyttad. Smart sa vi... ända tills vi kom fram till framridningsbanan och kunde se att soffan stod längs ena långsidan där istället. Eller rättare sagt så hann nog varken Mia eller jag se den innan Silver gick i luften. Jag tror inte att jag sett Silver så förskräckt någonsin tidigare. Det gick inte att komma i närheten av långsidan så taktiken fick bli värmning på bortre volten och sedan lotsa honom in på banan längs bortre långsidan. Innan han skulle in strök jag honom på bringan med handen och man kunde verkligen känna hur hjärtat dunkade. Trots att han var så spänd genomförde de programmet på dryga 62%. En del missar blev det förstås men efter omständigheterna ett godkänt resultat. Soffan ställde till det för många och flera ekipage i klasserna kunde inte slutföra sina ritter. Under dagens sista klass, en Grand Prix, togs såsmåningom renfällarna bort från soffan. Jag tror det är många som hoppas på att hela möbeln är flyttad till i morgon...



Soffa under nedmontering?

På eftermiddagen tittade vi på GP innan vi såsmåningom åkte för att äta kvällsmat och göra kväll. I morgon väntar Int1, förhoppningsvis utan renfällar ; )


Klubbmästerskap för Segersta i GP kan man tro när man ser prisutdelningen: Jeanna och Mads x 2.

Segersta

Hela veckan har jag öst på i full fart. Just nu är det mycket jobb med bokföringen plus att jag har haft träningar eller lektioner varje dag. Det är väldigt kul, men ibland går tiden väl fort...
På onsdagen var jag på utbildning, genuskunskap, arrangerad av Winnet. Mycket intressant.

Under sportlovsveckan var jag med och hämtade en ny ponny till flickan som hade Cloe på foder. Nu har hon lärt känna den lite och börjat hitta knapparna. Jag har också fått rida några gånger och det är verkligen en jättetrevlig ponny.


Idag har jag åkt med Mia och Silver till Segersta Equestrian. I kväll har vi bara installerat oss och varit bort till tävlingsplatsen, Sigtuna Ridklubb, där vi tittade på Intermediaire 1B med bla Lena och Lancelot i startfältet. I morgon rider Mia St George.


Silver fick ett rum med utsikt.


Som i de flesta stall fick vi snabbt sällskap av en nyfiken och kelig stallkatt.

Hinderbana i skogen

Hela förra veckan snurrade på så fort att jag knappt hann fatta innan det plötsligt var helg igen. Jag har haft träningar i stort sett varje kväll plus massor av bokföringsjobb. I lördags var jag till Ridklubben Östjämten och höll träning. Trevligt var det och jag tror nog vi kommer att se mer av dem på tävlingsplatserna framöver. Jag blev väldigt väl omhändertagen, fick t.o.m reskost med mig på hemvägen.

På söndagen hade jag träning på HRK. Också väldigt inspirerande. För ett av ekipagen kändes det verkligen som att de har kommit till nästa läge nu. Ska bli spännande att se när de får till det på tävling...

Nästan hela måndagen har jag tillbringat framför datorn. I kväll tog jag en löptur. Tänkte att det skulle gå bra att springa stigen i skogen nu när snön försvunnit. ..


...men här hade man behövt vara en av systrarna Kallur för att ta sig fram.
Provade en alternativ väg men det var inte så mycket bättre där.


Fick till sist kliva runt det värsta och leta mig ut på skogsvägen.


Blev lite mer av en skogspromenad än en löptur.

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE