Borta bra

men skönt att komma hem!
Efter tre intensiva dagar i Åre är jag nu på hemmaplan igen.
Vi har inte hunnit med att själva se så mycket mer än mässhallen under dagarna.
Eftersom jag inte kan lägga in bilder på bloggen när jag skriver i mobilen kommer de här:
Torsdag kväll checkade vi in på Holiday Club.
 
Fredag förmiddag byggde vi klart Stallpellets-montern
 
 
Vi hann i alla fall äta goda middagar på byn såväl fredag som lördag kväll. Julbelysning i träden i september!
 
Trolsk dimma över fjällen varje morgon. När den lättade var det en fantastisk utsikt!
 
Oj, oj så trött man blir i fötterna att stå i tre dagar...
 
I morgon väntar ultraljudskoll av Cloé och flytt av Conny in till stan.
 

Äta ute

Nu har vi varit ute på byn i Åre och ätit gott. Hamnade på ett ställe som hette Werse'ns som var riktigt bra. Jag åt chili på högrev och Mia valde jämtländsk ren ( den var så mör att jag misstänker att någon kört över den med tåget ). Till dessert blev det kaffe och sorbet. Nu är vi proppmätta och orkar nog inte göra nåt annat än att sova. Det misstänker jag att resten av vårt sällskap här redan gör ;-) I morgon blir en ny dag på mässan.

Trötta fötter

Haft en heldag på mässan igen. Idag har det varit mer folk i farten och vi har visat vår produkt, Stallpellets för relativt många. Vi säljer ju inte i vår monter, utan bara demar. Nån kortare sväng runt inne i hallen har vi hunnit med, annars har vi själva inte sett så mycket av marknaden. Jag gillar bäst alla fina mössor som finns, och så önskar jag att vi stått granne med de som fixar naglar, så man hade hunnit se... När mässhallen stängt hann i alla fall jag och Mia besöka en av butikerna på byn och titta på lite kläder och vi hann också köpa godisremmar. Vi lyckades tom få två för en tjuga:-) Nu är vi lite trötta i fötterna, men ska väl såsmåningom leta oss till nån restaurang.

mässa

 
Har tillbringat hela dagen på höstmässa i Åre med Stallpellets. Inte så väldigt mycket folk på plats, men det är ju veckodag så förhoppningsvis blir det mer till helgen. I kväll har vi varit ut och ätit gott, nu väntar sängen på hotellet. Ser redan fram mot hotellfrukosten i morgon. God Natt!

Åre

Nu är det mitt i natten och vi har kommit fram till Holiday Club i Åre. Hela dagen har det varit fullt upp. Jag startade morgonen med att åka på föreningsbesök till Njurunda RF tillsammans med Kattis från Mittsvenska Ridsportförbundet och Janne från SISU. På väg hemöver stannade jag till i Timrå och jobbade några timmar med lite ekonomi och sedan for jag direkt till ridhuset och hade några träningspass. Strax efter 20 plockade jag upp Mia och transporten med Stallpelletsprylar för färd mot Åre. Resten av helgen är det mässa som gäller. En av mina unghästar är såld. Finaste Eivor har fått en ny ägarinna och ska såsmåningom flytta till Cloes förra ägare i Västerås. Kul att få leverera tillbaka lite fina gener :-)

Bildbomb från igår

 
 
 
 
 
 
 
Tack snälla Mia för bilderna!

Visning

Började dagen med sovmorgon och lite Tv-tittande från sängen !!! Strax innan lunch kom Linda från Västerås så vi tog omvägen via stan för en fika innan vi åkte ut till hästarna i Brunne.
Cloé, Eivor och Rutger fick följa med från lösdriften och ner till stallet för att sedan visa upp sig på utebanan. Cloé tyckte väl att det där med att springa och visa upp sig var lite onödigt arbete, men Rutger spänstade till sig lite. Jag har tyckt att han inte är så snygg just nu, men när han kom i rörelse blev det annat! Han blir riktigt tjusig!
Linda, som hela tiden sagt att hon vill ha ett sto undan Cloe fick lite att tänka på. Helst ville hon nog ha bägge två med sig hem.
Jag hoppas hon bestämmer sig för att det är dags att skaffa häst nu ;-)
Mia var med och filmade och fotade.
 
 
 

Frösön

Har idag varit på en heldagsutflykt med Fia till Östersund-Frösö Ridklubb.
Jag hade inte så många adepter på plats denna tävling, men fina resultat för dem som var på plats. Fia red ihop 64,88% i MsvA, men då det bara var fyra startande fick hon nöja sig med att vara oplacerad tvåa. Emma Edwardsson och Leo vann Msv:C och var trea i Msv:B.
 
 
Under dagen fick jag också trevliga rapporter med bilder från Näset där ponnytjejerna var och tävlade hoppning.
 
Ellen och Daisy med blå-gul rosett.
 
I morgon får jag finbesök som ska titta på Eivor, Cloés förra ägare. Jag tror hon kommer att tycka att Cloé är en "supermorsa" och lilla Eivor superfin...

Körkortstrubbel

Nu har det varit full fart i flera dagar. Igår började jag dagen med bokföringsjobb. Till lunch var det dags för ytterligare en träff med Mittnätverket. Denna gång var vi på Vårsta och större delen av gruppen hade anslutit denna gång. Vi började med en god lunch i restaurangen innan vi gick lös på dagens uppgifter. Första delen av dagen handlade om utvecklingskunskap -hur vi kan påverka och styra förändringar i arbetslivet. Intressant, en del nytt, en del bekant och mycket tänkvärt.
 
Andra delen av dagen var information från Winnet samt information om företagsstöd från Länsstyrelsen och Almi. Tyvärr var presentationen från Winnet och Länsstyrelsen inte bra. Jag måste säga inte hade någon större behållning av detta, men så kan det vara ibland, att informationen inte är riktad till rätt målgrupp.
 
Kvällen avslutades med trevlig middag.
 
 
Fredag morgon startade jag med ett tidigt ridpass på Upan. Han känns riktigt fin nu, självgående och spänstig. Det är tävling för Fia i morgo, bara att nålla tummarna, Jag fick trevligt sällskap till ridhuset av Mia och Silver. Strax innan nio var jag klar med allt i stallet och åkte tillbaka till ridhuset för en träning. Tror jag fick eleven att svettas lite ;-) men det blev rätt bra effekt.
Tog sedan en sväng till macken och köpte kaffe spm jag tog med mig till Stall Nilsson där jag satte mig i solen och avnjöt det tillsammans med en macka. Det var riktigt härligt väder, kändes nästan som om sommaren var tillbaka. Efter det blev det ett ridpass på Putte. Oj, det känns i ryggmusklerna att jag legat av mig lite nu när jag inte rider Amo. Putte kändes ganska rund i formen men blev lite lat. Jag jobbade massor av övergångar trav-galopp-trav och fick till slut flera utan motstånd i ryggen. Sen var det skönt att åka ut till Brunne och mata Cloé och Eivor och bara få ta det lite lugnt en stund.
 
Eivor växer så det knakar.
 
Efter att ha väntat hela sommaren på mitt nya körkort (körde upp för BE i april) men inte sett röken av det mailade jag till trafikverket för en dryg vecka sedan. Nu visar det sig att de slarvat bort mina handlingar! Suck! Verkar inte vara nån ordning alls på de myndigheter jag måste ha att göra med i sommar...
 
Såhär tyckte trafikverket att problemet skulle lösas:

"Jag har beställt en så kallad grundhandling till dig för tillverkning av ett nytt körkort. Du får den med posten inom några dagar.... Om du vill kan du gå till ett förarprovskontor och ta ett fotografi för en kostnad på 80 kronor. Där kan du också skriva under grundhandlingen på plats och behöver därför inte skicka in några handlingar. "

Dvs samma procedur igen! Jag var nämligen till kontoret i Sundsvall och gjorde allt. Det irriterar mig oerhört att de lägger hela ansvarit tillbaka på mig och att jag ska behöva lägga mer tid och pengar på detta!


Orakad

Har en rakhyvel som jag fått en gång och eftersom jag tycker den är ganska smidig tänkte jag skaffa nytt rakblad till den. Men... det var inte det lättaste. Tydligen måste man köpa rakbladen på någon sorts abbonnemang som naturligtvis blir alldeles för mycket. Hur ofta rakar sig tjejer egentligen? Och hur mycket hår tror de att vi har, egentligen? Borde finnas en del lager av rakblad i toalettskåp runtom i landet...
Orakad tjej:
 
Gillar du den? Följ länken:
http://www.wwf.se/insamlingsportal/fadderskap/orangutangfadder/1464965-orangutang-start-b 
 
 Idag har jag ridit Silver för sista dagen för den här gången. I kväll kommer Mia hem och då gissar jag att hon vill ta över själv ;-) Det har blivit väldigt lugn ridning eftersom han är under igångsättning men det är ändå en kul att få rida.
 
Har också haft lite träningar vid ridskolan, förutom vi var det väldigt lugnt på plats idag, inte ens katterna visade sig...
Upan var riktigt fin och spänstig, nu känns det som om han är tillbaka där han var för ett år sedan (innan vinterns skada) och faktiskt lite till. Det går inte att tro att han är 20.
Whisky valde tyvärr fel dag att trassla med tungan, igår när det var tävling -idag var han hur fin som helst. Så kan det vara.
 
I morgon är det faktiskt kontorsjobb hela dagen.

Försäljningsvånda

Oj oj, det har varit fölauktion på Flyinge:
http://www.tidningenridsport.se/Avel/Nyheter/2012/9/Fol-salt-for-300-000/
 
Jag som redan våndas över att jag bestämt mig för att årets fölunge måste säljas. Det blir inte lätt. Hon är absolut finast av mina...
 
 Cupcake e: Ampere-Uttini

Korsmässomarknad

Idag har jag tillbringat största delen av dagen på Korsmässomarknaden tillsammans med Röda Korset. Har stått och delat ut information om RK vid vårt marknadsstånd. Jag har inte varit på korsmässomarknad tidigare, så jag har inget att jämföra med, men tycker nog att det var en hel del folk i rörelse. Mycket gott fanns att köpa och dessutom härligt befriat från det värsta "bjäfset" som brukar finnas på alla sommarmarknader.
 
Hembakt, sylt, saft och stickat kunde man hitta hos Röda Korset.
 
På väg ut till hästarna i Brunne såg jag detta härliga ekipage:
 
 
 

Fredagsmys

Började dagen med att dra täcket över huvudet... Hu, så det blåste och regnade! Planen att rida kl 9 kändes inte längre särskilt lockande, så jag stannade i sängen en stund till och tänkte -fredagsmys!
Ett par timmar senare blev det i alla fall ridning av fina Silver. Skulle kunna tänka mig att ha den jag!!! Det regnade fortfarande rejält, så blöta blev vi på väg till ridskolan, men den värsta blåsten hade gett med sig.
 
Var sedan ut till Smitingestallet och hjälpte till med lite sadelutprovning. Vi hittade några tänkbara, men måste vänta med provridningen. Ibland har folk sån otur att det bara inte är sant: vi hämtade min elevs häst i måndags och första dagen hon skulle skritta ut på den trampade den snett och står nu med en eländig svullnad. Bara att hålla tummarna att det inte blir långvarigt.
 
Nu är det fredagsmys på riktigt. Jag börjar bli bortskämd att ha ett liv hemma ibland. Vi har ätit gott; fläåskfilé och rotsaker i ugn, vin till och nu blir det kaffe och glass till efterrätt. Och klockan har bara precis passerat 20. Lyxigt!!
 
I morgon ska jag tillbringa dagen på Korsmässomarknaden med Röda Korset. Hoppas verkligen på bättre väder.
 
Mys även för fyrbenta.

Turdag?

Idag har jag nog en turdag :-) Har fått rida två fina hästar. Silver joggar bara lite lätt eftersom han är under igångsättning, men lite övergångar och hörnpasseringar fick det i alla fall bli. Var längesedan jag satt på honom så det var kul. Sedan hade jag ett riktigt trevligt pass på Upan. Han bjöd bra idag :-) så jag fick ett riktigt härligt tryck i skolorna.

Heja Sverige!

Idag har jag drabbats av den stora uppgivenheten.
Körkortet har jag ännu inte fått (körde upp i april) och starta-egetbidraget krånglar fortfarande efter 3 1/2 månaders pappersexercis. Blir så trött på att sitta i telefonköer för att kolla vad som fattas och/eller är fel. Dessutom, med så ineffektiva organisationer, måste de rimligen lägga en himla massa tid på att svara på frågor istället för att hantera konkreta ärenden...
 
Däremot är man oerhört duktig på att se till att besluten för allt som jag ska betala in går jättesnabbt! Skattemyndigheten tex som har "bestämt" att jag troligen kommer att göra en rejäl vinst i mitt företag i år ska förstås ha in skatt på den förväntade vinsten i förskott. Annars kan de ju gå miste om något...eftersom vi företagare självklart går stenhårt in för att blåsa dem på konfekten...
HEJJA SVERIGE!
 
 
Nu ska jag snart in till bilprovningen och betala 200 kr för att de ska rycka i handbromsen och konstatera att den fungerar :p
 
Till min förvåning har jag i alla fall fått ett trevligt svar från Kommunal på ett brev jag skickade i sommar. Hade faktiskt inte förväntat mig ett svar överhuvudtaget.

Roligt jämt i Uppsala!

Söndag eftermiddag åkte jag iväg söderut, mot Sandviken för övernattning hos mina föräldrar innan vidare färd mot Örebro för att hämta upp en ny elevhäst. Fick köra "lyxåk" för ovanlighetens skull -en hyrd Volvo XC70. Lite skillnad att köra en sån ny mot för min gammbil. Det gick som hejsan i uppförsbackarna även med trailer bakom, jag är van att det sackar betydligt... ;)
En aning ovant dock att köra med automatlåda. Kom att tänka på den automatväxlade "Forrdden" som en av mina gamla pojkvänner var mäkta stolt över i slutet av 80-talet.
 
I Sandviken bjöds jag och mitt resesällskap på paj och vin annan det var dags att gå och knyta sig. Jag hittade två fotoalbum med bilder från studietiden i Uppsala. Snacka om nostalgi! På nästa återträff måste jag komma ihåg att ta med dem!
               
Av bilderna att döma hade vi, precis som jag minns det, roligt jämt!
 
Måndag efter lunch hämtade vi upp nya hästen i Örebro. Den lät sig snällt lastas och stod som ett ljus hela vägen hem. Nu håller vi tummarna för att den kommer att passa sin nya ägarinna perfekt!
 
 
 
 

Ledig lördag

Idag har jag haft en ledig lördag.
Började förmiddagen med att åka ut och rida Putte. Startade passet i ridhuset eftersom det var hopplektion ute, men efter en stund kom de in och skulle ha lektion i manegen så då flyttade jag ut och fortsatte. Måste säga att jag föredrar att rida ute. I synnerhet på Putte som får bättre bjudning och är mindre tittig.
Väl tillbaka i stallet fick jag roliga rapporter. Det hade gått bra för B- och C-ponnyryttarna i LC. Såväl seger som andraplacering. Resten av dagen fortsatte sedan i samma fina stil för de lite större ponnysarna :-)
Mathilda/Lyckoslanten och Ellen/Daisy
 
Duschade på ridskolan och mötte sen upp med Fia och Elin för att gratta Mia på 22-årsdagen. Vi bjöds på gofika med hemgjord tårta.
 
Rensade kakfat ;) och fina buketter.
 
Mätt som en plätt for jag några timmar senare ut till fina hästarna på lösdriften. Matade och gosade lite med dem alla. Rutger var väldigt kelsjuk idag.
 
Eivor äter på samma sätt som mamma Cloé brukar göra, med ena benet i luften.
 
       
 
Tjusig utsikt har de, mina kusar! Con Amore, Cloé och Cupcake.
 
Insåg på väg hem att det nog inte är så lysande att hoppa över lunchen till förmån för bakverk. Var så hungrig när jag kom hem att jag höll på att avlida. Konstaterade att det skulle ta lite tid att grilla och göra rotsakerna som var inköpta, så Kenneth och jag åkte in till stan och käkade ute istället. Mysigt!
 
 

Kalas!

 
Idag blir det tårtkalas! Grattis bästa vännen Mia! Se upp, snart landar vi på besök (men först lite ridning)!

En vanlig dag.

I dag har det varit en helt vanlig dag. En bra dag, trots att jag i går kväll och på morgonen tänkte mycket på att det idag är jordfästning av vår uppskattade tränare "Ludde" som var med oss alltför kort tid. <3
 
 
Började förmiddagen med lite ekonomijobb: bokföring och ekonomiska rapporter med lite förklaringar. Själv tycker jag att man har det mesta man behöver när man har rapporter och budget med utfall från de senaste åren, men för en icke ekonom får jag inse att man ibland behöver sätta ord på det man avläser.
 
Efter lunch var jag till ridklubben och hade programträning. Dagens pass innehöll en riktig Aha!-upplevelse. Lika roligt varje gång det händer. Det är ponnytävlingar på Färsta i helgen och jag hoppas att alla små ryttare får roliga dagar!
 
Sedan red jag Putte. Jag har turen att Michaela är bortrest några dagar så jag får rida. Jobbade lite extra med att få eftergift i höger varv, speciellt i galoppen. Han är rolig att rida, men lite bekväm av sig och har tyvärr väldigt lätt att bli spänd. Vi var båda svettiga efter passet ;)
 
Putte
 
På kvällskvisten var jag ut till lösdriften och matade Cloé och Eivor och passade på att kela lite med alla hästarna. Mysigt, mysigt!
 
Ser fram mot helgen. I morgon är det tårtkalas hos en av mina bästa vänner och på söndag händer det spännande saker! På förmiddagen ska jag kolla in en intressant "grej" för min verksamhets framtid och på eftermiddagen åker jag till Örebro med en elev för att hämta hem hennes nyinköpta häst.

Hem från betet

Nu är det slut på sommaren. Idag har jag kört hästarna hem från betet till lösdriften.
 
 Tyra & Rutger hör att vi kommer.
Jag blir lika imponerad av mina härliga hästar varje gång. Lastar och kör själv såväl treåring som sto med föl. Det är bara att öppna luckan och be dem gå in, respektive ut ur, trailern.
 
Cloé tyckte att lilla Eivor skulle passas lite i nya hagen, medan Eivor själv var av annan åsikt ;) Cloé sjasade först bort unghästarna och parkerade sig emellan, men gav snart upp eftersom lillan vimsade iväg bort till de andra hela tiden. De har gått ihop tidigare i sommar så de är ju inte helt obekanta med varandra.
 
Tittade på Uppdrag granskning i kväll, om bloggar och reklam. Jag har för längesedan slutat läsa bloggar som bara skriver om prylar de skaffar hela tiden. Det är urtrist, oavsett det är smygreklam eller inte! Nu kommer jag väl att bli ännu mer kinkig...
 
 
 
 

Östersund t.o.r

Igår var jag och träffade ett företag här i Härnösand för nya uppdrag. Det ska bli jättekul, ni får höra mer så småningom.
 
Idag har jag varit i Östersund hela dagen, på utbildning med Röda Korset. Det handlade om utbildning för hemsidesredaktörerna. Kommunsidorna är under uppbyggnad och vi är två som skall hjälpas åt i vår krets. Jag är ju ingen datanörd precis, men märkte att jag harde en enorm fördel av att ha jobbat med hemsida förut.
 
Östersund bjöd på riktigt vackert väder, hade gärna tillbringat dagen med utomhusaktiviteter.
 
Blå himmel över Ö-sund.
 
I morgon är det häst för hela slanten. Har många roliga lektioner och ska också få rida. Hurra!
 
 

Nationella dressyrtävlingar på SRK

Har varit på språng i flera dagar och knappt ens hunnit vara hemma för att sova ;)
Efter resan i torsdags så bestod fredagen av lite bokföringsjobb innan det var dags att bege sig till Sundsvalls Ridklubb för de sista förberedelserna inför tävlingen.
 
Lördag morgon blev det tidig uppstigning för att hinna till hästarna innan det var dags att infinna sig på tävlingsplatsen vid åttasnåret. Tyvärr har det varit ett tunt startfält. Som funktionär och tävlingsledare hinner man ju inte se så mycket av ritterna, men jag fick i alla fall möjlighet att sitta med och titta i en MsvB-klass och på söndagen dömde jag MsvB:4. Natten mellan lördag och söndag bodde jag över i SRK:s eminenta övernattningsrum för att kunna titta till de gästande hästarna under natten. Som det brukar vara så var allt lugnt i boxarna hela natten. Det var bara Upan som vaknade till och trodde att det var matdags när jag tassade förbi...
 
Det blev inga placeringar för "mina" ekipage, men Marie H och Z Dansing Girl gjorde personbästa i MsvC:2 och ordnade första kvalet till MsvB. Fia och Upan gjorde sin första start i Georg, dessutom nationell klass, och klarade 60%-gränsen.
Här hittar du fullständiga resultatlistor:
 
http://online.equipe.com/sv/competitions/4971
 
Får passa på att gratulera duktiga klubbkamraten Lena Sandberg och Killigrews Lancelot som vann högsta klassen! Härligt att SRK fick avsluta flott med en hemmaseger!
 
 Stort tack till alla duktiga funktionärer som ställt upp såväl före som under tävlingsdagarna! Kan konstatera att SRK har ett väloljat tävlingsmaskineri, tack vare alla rutinerade och alla engagerade medlemmar.
 
I Umeå och på Näset har det också varit tävlingar i helgen. På Näset visade Marie och Z Dansing Girl att det släppt på allvar för dem genom att vinna MsvC:1. Grattis till både seger och färdigt MsvB-kval!
I Umeå vann Emma Edwardsson MsvC:1 med sin Leo. Grattis!
 
Emma och Leo, arkivbild
 
 
 
 

Provridning

Torsdag åkte jag och en elev t.o.r Örebro för provridning. Vi prickade in två trevliga hästar, med en favorit. Nu får vi se vad som händer eftersom det var fler spekulanter på ingående. Kanske jag kan be er hålla tummarna?

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE