Sista rycket

Ja, så är det snart slut på detta år. Sista veckan har gått i rasande fart. Det är många som vill ha jobb gjorda.


I morse hade jag träning i Sundsvall. Jobbade sedan hos en bokföringskund och på eftermiddagen mötte Kenneth upp och vi passade på att köpa de två sista hyllorna som jag ska ha på kontoret.

Det var en del folk på IKEA... Vi passade på att ta en sväng i shoppingcentret också, men det blev inte minsta lilla pinal inhandlad. 


I morgon planerar vi en lugn kväll hemma. Egentligen skulle jag ha stalljour, men Karin och Janne kom hem tidigare än väntat så jag kommer inte behöva åka in till stan. 


Nyårsnaglarna är fixade i alla fall. Bort med tomtarna och dit med svart och glitter.

Kan konstatera att en katt kan sova på alla möjliga sätt och ställen. En del är dock något trånga nu när han är fullvuxen. 😄


Empatiextremist

Jag uttryckte att jag har svårt för alla typer av extremism. Då fick jag detta; Empatiextremist...

Det kan jag leva med 😄


Jul igen

Så var det jul igen.


Jag började traditionsenligt morgonen i stallet innan vi åkte till Ullånger.

Jag har haft ett väldigt bra år, och tydligen har jag gjort nånting bra emellanåt också, för jag har verkligen fått fina och användbara julklappar.

En ny klocka. Helt oväntat men mycket välkommet då min gamla tappat glaset.

En parfym. 
Lite komiskt för jag konstaterade dagen innan julafton att den förra flaskan jag fick av Kenneth nu var helt slut. När jag sa det kommenterade Kenneth att jag ju kunde sagt det tidigare... jag blev riktigt överraskad att han faktiskt hade sån koll att han köpt en åt mig. Där lurade han mig helt.

En jättefin fleecetröja med hjärta och bling fick jag av Mia och Fia. Nästan för fin att ha i stallet... 😉

Torsten uppskattade också sin julklapp, men inte riktigt på det sätt jag trott. Han använder den som gosedjur istället för att leka med 😂



Bokevent

Idag och igår har det varit full fart. 


Jag började förmiddagen i går med träningar i Övik. Vi hann med att fika och prata lite häst innan jag åkte hem också.

Rutger fick vila, så jag gjorde bara stallet, innan jag åkte till en kund.

På kvällen var jag och lyssnade på Agneta Nyholm Winqvist som berättade om sin bok "Där mörker möter ljus, en resa i kvinnohistoria".

Fredag morgon var jag på företagsfrukost i Timrå. 

Passade sedan på att rida ett pass i ridhuset. Det stod två hinder framme och Rutger verkade övertygad om att han skulle få hoppa. Jättetaggad...!Jag föredrar att han är lite softare... 😉😂


Rädda för nyanser i kommentarerna?

Jag har tydligen blivit blockad från en Facebooksida. Mitt "brott" ? 

Jag skrev angående utnämningen av två professorer i genusvetenskap: Intressant ämne. Det berör oss alla.
Tydligen höll inte Politiskt inkorrekt med mig 😉

De är inte bara lite rädda för en nyanserad diskussion...

Sidan skryter om att man  blockat hundratals. Det märkliga är att man tagit bort alla positiva kommentarer och alla som försökt komma med sakliga argument och föra dem i god ton. 

Märkligt att bli borttagen för att man INTE ställer upp på näthat...


Vinterregn

Det är väl knappast någon som missat att det var oerhört halt igår. På förmiddagen började det regna trots att det var -9 grader. Det blev snorhalt. 


Jag hade som tur  var alla mina uppdrag på nära håll. På kvällen fick jag kliva in och jobba på ridskolan eftersom instruktören som pendlar från Bergeforsen inte kunde ta sig hit. Det var tvärstopp på E4 mer eller mindre hela dagen.

Stallkatterna ville gärna vara med i händelsernas centrum. Lillan var också på plats, annars bor hon nog mestadels hos grannen.


Hopp i full galopp

I söndags fick Rutger hoppa med Anna igen. Han var nästan lika taggad som sist... Hej vad det gick undan! När han till slut lugnade ner sig blev det ganska bra i alla fall. Han skulle behöva hoppa lite oftare, så jag skulle behöva se till att jag inte är uppbokad på annat de dagar som Anna ska till ridhuset.


På eftermiddagen gick jag och Kenneth en sväng på julmarknaden på Murberget. Det blev inget inhandlat, men på hemvägen köpte jag jättegoda saffransbullar till kaffet i alla fall 😄


Det går upp och ner och upp igen.

Man har haft en period när ridningen känns ganska bra. Det känns som om poletten trillat ner, man pratar samma språk som sin häst och man dansar i takt.

Plötsligt en dag... hästen dansar en dans och jag som ryttare en annan, allt känns knöligt, svårt och disharmoniskt.

Vad är felet? 
Man funderar på om hästen behöver en viloperiod eller kanske till och med om det är något fel.

Det kan vara helt i sin ordning och alldeles normalt. Många gånger är detta vad som händer när man är på väg "ett snäpp till", när man jobbar på att förbättra sig ytterligare men ännu inte nått riktigt ända fram.

Det är nu vikten av en dialog med tränaren blir tydlig. Det kan vara utmanande att fortsätta tro på sig själv och sitt upplägg i dessa lägen.

( Nu menar jag självklart INTE att man ska nonchalera tecken på skada eller att man ska undlåta att ge hästen planerade eller välbehövliga viloperioder! )

Räkna med både uppåt och neråtperioder i träningen. 
Kämpa på!
Belöningen kommer förr eller senare.



Ledig lördag

Har haft en ledig lördag, eller ja, jag fuskade en timme på förmiddagen då jag hjälpte en elev att trimma lite programdelar.


Hade sedan turen att Mia hade tid för mig och Rutger. Det blev ett pass med mestadels travarbete. Just nu är det lite läget att Rutger trycker på, jag upplever att jag tappar lite kontroll och får honom i handen och därför tar bort trycket... Nu fick jag kämpa med att rida vidare i läget även om det inte kändes helt lätt. Bitvis hittar jag dock känslan.

På eftermiddagen blev det såna där nödvändiga saker: griljering av julskinkan, städning och matlagning. Sedan slökväll framför TV:n.


Återflytt

Nu är det klart att jag och Rutger flyttar tillbaka till Rydbergs stall i mars. Det blir kanon!

I helgen har jag haft säsongens sista träning på Ridklubben Östjämten. De har verkligen varit flitiga under 2016 och jag hoppas få fortsätta följa deras framsteg.


Klinikbesök

I morse drog vi iväg med Romeo på återbesök hos veterinären. Allt såg bra ut. Härligt!

Väl hemma igen gjorde jag iordning Rutger och gick bort till ridhuset. Jobbade skolor, bakdelsvändningar och hade Mias vakande ögon på form och samling. Det var alldeles för längesedan, blir toppen när vi kan rida samtidigt igen.


Första Advent

Började morgonen med att konstatera att den böld som upptäcktes på katten under gårdagen hade öppnat sig och varade. Bra att den gått upp, men det är minsann inte så lätt att klippa bort hår och tvätta rent på en slingrande katt. Under lördagskvällen fick jag ett par klor i armen...  
 
Åkte sedan till stallet och ordnade med utsläpp, fodring och mockning. När allt var klart åkte jag hem och åt en smaskig frukost: risgrynsgröt, te och skinkmacka. Tänk att det smakar så bra när man varit i stallet 😄.
 
Kenneth åkte iväg för att fiska, så jag fuskade med lite jobb på kontoret innan jag återvände till stallet och gjorde iordning Rutger för hoppning med Anna. Det märktes att han inte hoppat på några veckor... Han var alldeles i gasen i början, men lugnade ner sig eftersom. 
Tränaren Micke sa att han var som Flintstones... yabbadabbadooo!!!! 😂 
Glad det var Anna som satt på och inte jag 😉
 
Eftersom det är första advent var det traditionsenligt öppet med glögg och pepparkakor på Röda Korset. Tyvärr var det inte så mycket folk. Kanske det blåsiga och kalla vädret fick folk att stanna inne? 
 
Eftermiddagen avslutades med trevlig adventsfika hos vänner. 
 
 
Julfint på kontoret.

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE