Söt som socker

I går köpte jag en liten påse snacks. Det stod "Nötter & frön" på påsen. Tänker när jag knaprar på dem att det är ovanligt sött och vänder på påsen för att läsa innehållsförteckningen. Matproducenter måste väl ha en skruv lös? Där står förutom diverse nötter och bär : 20% sockrade mandelbitar! Sockrade!! WTF! 

Veckan har varit fullbokad med jobb. Jag deklarerar och deklarerar och deklarerar... Varje dag har jag också haft träningar.


 
I torsdags fick jag också rida lite igen. Denna gång på Golden King, det händer saker med hans utveckling hela tiden. Just nu är det piruetterna som gått mycket framåt. Riktigt kul!

Tyvärr gick hästköpet om intet av veterinära orsaker. Trist. Det är inte lätt att hitta den där hästen som känns helt rätt. Bara att leta vidare.


Idag fick frisör-Åke gå lös på mitt hår. Det var alldeles för länge sedan. Ny färg och lite kortare blev det. Vårfint!


Mia kommer snart hem från Skåne  (ni kan läsa om hennes träningsmånad på www.mwdressage.se )tänk att  det  gått en månad redan! 

Jag har bett henne att sitta på Rutger innan hon åker hem, för att känna in läget. Hoppas verkligen hon hinner. Hennes bedömning kommer att vägas in i beslutet om han skall få komma hem nu.


En god och glad påsk

Så är då snart påskhelgen till ända. 


Jag har fuskat lite med jobb emellanåt... nån deklaration och ett bokslut har slunkit emellan liksom några träningar.

Idag var det riktigt aprilväder, växlade mellan snö och sol. Jag var klädd som en Michelingubbe på utebanan. Lusse tyckte att jag såg jätteläskig ut och tänkte springa åt motsatt håll när jag gick fram till honom 😁

Fotot "stulet" från Stolplyckans Lucidor FB-sida.

Under lördagen var vi på födelsedagsfirande och passade samtidigt på att göra en snabb shoppingrunda utanför Övik (Fjällrävens butik)



Härliga påsktårtor och god påskmat har vi ätit. Nu har vi festliga matlådor till jobbet såväl tisdag som onsdag.

Torsten försöker knycka tårta av husse:


Föreläsning och jobb

I söndags natt kom jag hem till Härnösand från Skåne. Det är trevligt att komma hem, men jag hade gärna varit kvar ett tag till.


Väl hemma har jag kört järnet med deklarationen och bokslut. Det är en intensiv period just nu.

I onsdags kväll var jag på Bergsåker och jobbade med  Stallpellets. Det innebär också att jag fick möjlighet att lyssna på en mycket intressant föreläsning om korrigering av benställningar hos föl. 

Spännande att höra och se exemplen. Att tiden är viktig framgick tydligt. Det gäller att åtgärda felställningar direkt. Flera fall såg helt hopplösa ut, men blev otroligt bra resultat efter åtgärder. 

Veckan har förstås också inneburit en del träningar. Jag har haft elever både på Arenan, i Svedje och i Ö-vik. Förutom mina egna elever har jag också vikarierat lite för Mia, hennes ryttare är ju annars utan tränare en hel månad medan hon är  i Skåne. 


I går dömde jag programridning på Arenan. Lätt D för de allra minsta och Lätt C. De var jätteduktiga hela gänget! 


På väg hem

Sitter på tåget på väg hem. I Stockholm klev det ombord ett helt gäng Rödakorsare med första-hjälpen emblemet på sig. 


Så bra att de finns, och vilka insatser de gör! 

Som min medresenär bredvid sa: nu kan vi alla känna oss trygga ifall det händer nåt på det här tåget.

Idag hann jag inte med att rida något, men fick i alla fall hålla ett vakande öga på Mia som red Silver innan vi var tvungna att passa tåget. 

Vi hade som vanligt våra söta hjälpredor i stället på morgonen...

I går red jag ett pass för Mattias. Rutger kändes bra från början både i trav och galopp. Däremot blir han hetare ju längre passet lider och jag uppskattar inte det. Vill helst ha honom lugn och avspänd. 

Mattias tyckte jag skulle testa att byta, men så fort jag bara tänkte tanken blev Rutger alldeles för het, lade sig på tvären och blev stark. 

Mattias fick avsluta passet med att sitta upp och göra ett par byten. 

Rutger får vara kvar hos Mattias ett tag till, men allra helst skulle jag vilja ha hem honom och hitta ett sätt att byta utan att behöva sätta så mycket tryck att det blir stress...


Hvideruphäng

I två dagar har vi hängt på Hviderup hela dagarna. Rutger fick ett lite lättare pass i går då jag jobbade självständigt. Idag har jag ridit träning för Mattias igen. 


Bytena lämnar vi därhän så länge och istället jobbar vi annat. Som styrka, skolor och arbetspiruetter.

Jag har också lagt bud på hästen jag provred i tisdags. Nu är det bara att vänta och se hur det går.

Vi testade ett för oss nytt matställe idag, Gaspari i Flyinge. Mycket bra!

I eftermiddags har vi förfasats över nyhetsrapporteringen från Stockholm där någon kört en lastbil in i människor.


All medkänsla med de drabbade, samtidigt som jag upprörs över att människor tar tillfället i akt att sprida hat på sociala medier. 

Jag kan inte förstå vad som blir bättre av det. 

Att sedan kalla dem som inte vill bidra till detta spridande för "godhetsknarkare" tycker jag är märkligt. 
Vad är motsatsen till god? Är det något som jag vill vara?
Faktiskt inte, så även om jag fick mig en släng av sleven i går så kommer jag inte ändra mig.


Uppdatering Rutger

Nu har jag varit två dagar i Skåne. Första dagen tillbringades i manegen med att titta på alla som red. 


Mattias red Rutger. Han ser jättefin ut och det har hänt en hel del på denna relativt korta tid. Bytena är dock ännu lite stökiga, så jag vill inte ge mig på dem själv ännu.

Jag har i alla fall en arbetsvillig häst...Mattias beskrivning var att han är lite som en duracellkanin 🤣 

På tisdagen red jag lektion. Det var kul att få sitta upp igen och kändes riktigt bra. Mattias är ju duktigare än jag är på att sätta tryck i hästen men den här gången tycker jag att det gick lättare att ställa om mig till detta.


Under dagen gjorde vi också en liten utflykt... Jag provred en häst, som jag faktiskt tyckte mycket om. Återkommer med mer info om det blir någon fortsättning.

Vi njuter i alla fall av våren på Hviderup 😀


Hej Skåne!

I går startade Mia och Romeo en Intermediaire I. Tyvärr var domarna ojämna denna gång, två på dryga 63% och en på 58... Så kan det vara ibland.  Bara att ta nya tag. 


Det har i alla fall varit en bra helg. Vi lämnade Strömsholm med en rosett och en massa goda erfarenheter. 

Resan vidare till Skåne gick bra. Romeo har verkligen blivit så mycket bättre att transportera. Numera står han mestadels stilla. Enda gången han stökar är när vi behöver stanna. 

Strax efter 21 anlände vi till Hviderup och installerade Romeo. Jag hälsade förstås på Rutger som verkade känna igen min röst. 

Vi letade oss sedan fram till vårt boende.

Familjen Lindeblad som köpte Don Silvio av Mia är generösa och låter oss bo på deras fantastiska gård. 

Såhär mysigt är det där vi kommer att sova:


Dag 2

Gårdagen innebar ytterligare en dag på tävling.


Vi var hyfsat tidigt på plats, körde det vanliga upplägget att Mia promenerade Romeo medan jag mockar.  

Efter frukost på Markan blev det att göra i ordning hästen inför ritten strax efter tio.

Dagens klass var en St Georges. Romeo var riktigt fin, men tyvärr hade de några kostsamma missar i programmet. Mia behöver försöka sätta ännu lite mer tryck på banan, på träning fungerar det numera bra men på tävling gör det att ännu så länge är det då lättare att få missar. 

Jag  är nöjd med hennes ridning och tar hellre att hon försöker, även om det går över gränsen och blir misstag ibland. Det behövs för att komma vidare  och kommer bli lättare allt  eftersom Romeo blir starkare.

Resten av dagen tittade vi på de övriga klasserna.

Dagens bästa tycker jag var ungdomsklassen i Lägsta Future Challenge. De höll hög nivå och det var hård strid om tätplaceringarna.

På kvällen tittade vi på Världscupdressyren. Omväxling förnöjer  😂


Tävling på Strömsholm

Nu sitter vi och  äter frukost på Markan. Gårdagen var bra. Mia red en MsvA på förmiddagen. Med en jämn och fin ritt fick de ihop dryga 66% och fick med det en fjärdeplats i det stora startfältet.



På eftermiddagen tittade vi på nästa klass. Lite extra kul att se eftersom piaff och passage kommer på denna nivå och  att det är dit Mia och Romeo ska härnäst. 


I dag satsar de om för en St Georges.


Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE