På tur till Skåne

Rutger har fått ta det lite lugnt i veckan och har bara joggat. 


Själv har jag jobbat järnet med såväl bokföringskunder och träningar. Så kul att det rullar på och att jag får så många uppdrag.

I fredags eftermiddag satte jag mig på tåget till Skåne. Tåg och tåg förresten...stora delar var buss pga arbeten på järnvägen. Fram kom vi i tid, men det är lite träligare och trängre med buss. 

Idag har jag varit på två ställen och provridit sammanlagt fem hästar i åldrarna 5-13. Alla fina, men självklart olika individer. Vissa passade mig bättre än andra. 

Jag har en klar favorit som jag skall rida igen i morgon. 

Middag åt jag på ett bra ställe som heter Rökeriet och bara ligger några hundra meter från mitt boende.


Bor fint gör jag också på Lindelunda B&B med ridbana utanför fönstret, hos engagerade Elin Aspnäs. 


Träningssammanfattning

Något som gör mig bekymrad är att det på varje evenemang finns en person som fotar eller filmar, verkliga eller påstådda oförrätter mot våra hästar. 


Trots att jag anstränger mig för att rida väl finns det alltid sekvenser och ögonblick som är mindre tilltalande. Jag tror att den enda anledningen till att vi "vanliga" ryttare inte hängs ut u drev i sociala medier är just den anledningen att vi är för okända. Vad kommer att ske när vi fotas på träning och tävling och får löpa gatlopp? Frågan är nog inte om det händer utan inom hur snar framtid?



10 Trainers 10 Clinics One Dream

Den här helgen har jag fått förmånen att delta i första omgången av projektet "10 Trainers 10 Clinics One dream" i Timrå.


Den olympiska ryttaren Gonçalo Carvalho är först ut av de 10 olympiska ryttare som kommer att hålla träningar.

I går, fredag, red vi första passet. Vi fick jobba massor på de nyttiga grunderna. Jag har preciserat mitt problem med galoppombytena som inte är så lätta, så förhoppningen är att arbetet ska leda till ett ännu bättre utgångsläge inför bytet.

Idag, lördag, fortsatte arbetet med ännu lite utveckling av övningarna och större krav. Ett roligt och svettigt ridpass. 

Efter fredagens ridning var Rutger inte särskilt trött, men efter dagens märktes det att han fått jobba både med kropp och knopp. Resten av eftermiddagen stod han och sov i boxen.

Vi åker emellan så att han får vara hemma över natten och kan röra på sig lite i hagen mellan träningspassen.

Längtar redan till morgondagens ridning!

Nu lite mysigt kvällsfika.  Ros från älsklingen och kakor med "One dream"-tema 😃 Kan nog inte bli så mycket bättre.


Stockholm

Har tillbringat några dagar i Stockholm.

Lördagen gick vi ut och åt i Hammarby Sjöstad, på Texas Longhorn. Sedan promenerade vi genom stan, stannade på en pub och studerade stadspulsen innan vi fortsatte mot boendet på STF Gärdet.



På söndagen gick vi på Fotografiska. Utställningen med dokumentärfoton av Paul Hansen var mycket bra. Och berörande...jag kom till femte bilden innan jag var tvungen att gå ut och hämta mig. 
Alla som pratar om lyxflyktingar borde se detta. 

Så mycket ondska, misär, hat och meningslöshet det finns i världen.


Helgens enda bottennapp vad gäller mat var vår sena lunch vid Medborgarplatsen. Mikrouppvärmd lasagne som var het utanpå och kall inuti och gav en unken eftersmak.

Desto bättre blev eftermiddagens fika på konditori.  Baljan med latte var inte att leka med! Enorm!

På måndagskvällen var vi på konsert med Diana Krall på Cirkus. Den egentliga anledningen till vår trip. Riktigt bra!

Nu åker vi hemöver i regnet. Trevligt att åka till storstan nån gång emellanåt, men skönt att kunna åka hem. 


Jag är ingen storstadsmänniska.
Har inte handlat en endaste pryl...inte ens på Hästbiten...


Skäms Rutger!

I går förmiddags hade det flugit i nåt i Rutger. 


Jag skulle som vanligt göra iordning för ridning. Rutger var lite tramsig i boxen, i vanliga fall står han helt stilla. Plötsligt drar han, ut genom boxdörren och full fart ut i hagen. Bockar, studsar och galopperar runt som ett sållat troll. 

Bara att vänta tills anfallet gått över, fånga in rymlingen och sedan fortsätta klä på utrustningen. 

Tror han busade orken ur sig lite, för han kändes lite slak under ridpasset.

På eftermiddagen körde jag honom ut till Anna i Brunne, där han ska få vara några dagar eftersom jag ska göra lite annat än hästrelaterade saker ett tag...


Jag fastnade förstås en stund extra ute hos Anna eftersom de har kattungar... Fyra ljuvliga små godingar med häftiga annorlunda färger. 


Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE