Ryttaranalys

I torsdags kväll styrde jag och Mia kosan söderut, närmare bestämt till Västerås.
Målet var Levád Fysioterapi för att fortsätta jobba utifrån förra besöket då jag gjorde första besöket för Ryttaranalys. 

Under första tillfället gjordes bland annat mätning av belastning i sadeln med tryckmatta (man använder sadelbock, ingen häst är med) och sedan gick vi igenom några övningar som jag fick jobba vidare på hemma.

Detta tillfälle jobbade vi vidare med övningar för att mjuka upp bröstrygg och höfter. Jag fick också göra en del intressanta övningar i sadeln för att förbättra positionen.

Det är verkligen mycket intressant och utöver att det ger mig verktyg att jobba med min egen sits så ger det mig mycket värdefullt att ta med mig till mina elever.

Absolut ett tips för er som vill jobba med förbättrad position och kroppskontroll i sadeln.

Nästa omgång för min del blir i slutet av februari.

Mitt arbetsverktyg ser ut såhär...

På väg hem lyckades jag bita sönder en tand. Det blev en obehagligt vass kant, men dim tur var gör det inte ont i tanden. Nu har jag i alla fall fått lära mig ett alternativt användningsområde för min nagelfil 😁




Happy happy

Måste man vara så förbannat lycklig jämt? 

Jag upplever att folk skriver och pratar om lyckan och jakten på den hela tiden. Man kämpar att finna den genom att uppfylla livet med de finaste saker och dyra resor. Lyckas inte det byter man sin kvinna/man mot någon annan som ska kunna uppfylla en och ge de där euforiska kickarna. Sen blir det inte bättre och så börjar man om från början...

Men alltså, kan man vara euforisk och uppfylld av kickar hela tiden? 
Vad är det för fel på att vara tillfreds och förnöjd?

Jag sa detta till en bekant och hon sa till min förvåning: 
" Men hu, så himla trist. " 
Jag håller inte alls med!
  
Jag har ett vardagsliv som är bra, där jag har allt jag behöver. Jag gör roliga saker både i vardagen och lite utöver det vanliga. 
För mig är det lyckan, att kunna säga ärligt till mig själv varje dag att jag har det bra. Jag behöver inte jaga efter något mer. Visst kan det finnas saker som jag önskar mig, men om jag inte skulle få mer än vad jag redan haft i livet så har jag inte saknat något.

Hälsningar Ingrid
Förnöjd och tillfreds



Ingen lyckad blandning

Nog för att det är många saker som inte passar sig att blanda... men munskölj som "skär sig" ?

Jag hade nästan slut på munskölj i reseförpackningen, så jag tänkte att jag skulle fylla på lite. Kruxet var att jag hade en annan sort i stora flaskan. Från början såg färgen bara lite oaptitlig ut, men ett dygn senare ser det närmast ut som om innehållet skurit sig.
Bläh 😜




Som hemma

Efter en god natts sömn med sovmorgon åt jag frukost med de obligatoriska pannkakorna. Lyxade till det lite extra med nötkräm på och kände mig riktigt busig 😉

Sedan tog vi en sväng på stan. Det var riktigt längesedan jag var i Växjö, men när vi kom ut så kom jag ihåg att när jag bodde i Vetlanda var det hit vi åkte om vi ville shoppa något som inte bara fanns på de stora kedjorna. 

Jag som nästan uteslutande köper mina kläder secondhand på Röda Korset Kupan shoppade faktiskt loss på ett par svarta jeans och en blus.

Efter lunch var det slut på lördagsledigheten. Då åkte vi iväg på studiebesök till två ridskolor i Växjö.


Alltid lika intressant att komma till nya ställen.
På det ena kunde en nästan tro att kontoret tillhörde Doktor Krall... med gerbiler, hamstrar, grodor och fiskar.





Kurs och konferensresa

Det har varit en intensiv vecka. 
Momsen ska in på måndag, det innebär alltid mycket jobb. 
Under torsdagen var det dessutom utbildning i digital strategi med Fortnox,  så då tillbringade jag dagen i Sundsvall. Kursen var givande och jag tror den kommer att kunna komma mina kunder till gagn genom arbetssätt som kan förenkla.

Fredag eftermiddag satte jag mig på flyget (beklagar att jag bidrar till klimatförstöringen) till Arlanda och därifrån sedan vidare med tåg. Hur många biljetter kan man behöva för en resa...?

Till Alvesta kom vi försenade, så där missade vi vår anslutning och fick vänta.

Mitt i natten kom vi i alla fall fram till Hotellet i Växjö. I morgon blir det sovmorgon innan konferensen börjar. Ser redan fram mot hotellfrukosten 😀

Kram och God natt!




Föreläsning och workshop

Började morgonen med ett par träningar. Nu är tävlingarna slut och vi går in i vinterträningen där många av ekipagen på allvar börjar jobba med de övningar som skall befästas inför nästa tävlingssäsong. 
Idag blev det både lite arbete med skolor och galoppombyten för ekipagen. Som det ser ut nu har jag tre, kanske fyra nya ekipage som kommer att ta klivet upp i Msv B nästa säsong. Kul! 

Hann sedan med att gå på Mittnätverket Vendelas nätverkslunch, där dagens gäst var Jenny Samuelsson chef på Västernorrlands museum.
Intressant att höra om verksamheten och museets utmaningar.

Efter lunch var vi ett gäng företagare som åkte till Sundsvall För att lyssna på föreläsning och delta i en workshop med BizMaker: Nya perspektiv på framgång. En riktigt bra eftermiddag som väckte en del tankar. 

Hittade lite bilder på min fina Con Amore "Conny" som ju tyvärr inte är i livet längre.

(null)


Politik

Lite underhållande ör det allt det där med politik...
\n
Som ju alla vet vid det här laget var valet väldigt jämnt. Ska vi hålla oss till " blocken" så skiljer det... typ ett mandat... 
\n
\n
\n
\n
S är största parti, (om man inte räknar som en Sverigedemokrat 😜). 
\n
M tycker att de är nästan störst och i alla fall bäst. 
\n
SD tycker att de är viktigast och att de egentligen nog är störst...i alla fall om det inte hade varit en massa valfusk och felräkningar, eller om det blir extraval. Om inte annat blir de störst när de förbjudit alla andra partier,\n typ...\n
\n
\n
\n
\n
Därför röstade allianspartierna med stöd av SD bort Stefan Löfven som statsminister. Det gick fort och lätt. Fortsättningen gick inte riktigt lika fort och lätt...
\n
\n
\n
\n
M verkar av någon anledning förvånade över att S inte släpper fram Kristersson. Kristersson verkar ha glömt att han nyss röstade bort Löfvén? 
\n
Löfven är putt 😠 för att han inte får bestämma. Han leder ju ändå det största partiet.
\n
\n
\n
\n
Lööf och Björklund vill inte kohandla med SD för det har de lovat sina väljare. 
\n
M  och KD har inte lovat något (eller så har de glömt det) så nu är Kristersson putt 😠 för det gör att  Kristersson inte kan bestämma. Eftersom Kristersson inte får bestämma ser han till att stoppa Lööf från\n att få bestämma nåt.
\n
\n
\n
\n
Busch Thor är också putt på Lööf och Björklund, för om inte de släpper fram Kristersson får inte hon vara med och bestämma nog mycket...
\n
\n
\n
\n
Nu försöker M ändå bilda regering.
\n
Just nu ser det i alla fall ut som om S, V MP C och L är överens... om att inte låta M regera. 
\n
\n
\n
\n
Åkesson säger ok om Kristersson låter dem vara med och bestämma. 
\n
Mycket, inte bara litegrann förstås. De är ju ändå tredje största parti. Det betyder att de egentligen nog är störst... i alla fall viktigast.
\n
\n
\n
\n
Frågan är hur angelägna Lööf och Björklund är att stoppa en regering som tar stöd av SD. Är de beredda att släppa fram S och MP om de får vara med och bestämma?
\n
\n
\n
\n
V  verkar vara det enda parti som ingen alls vill prata med. Men å andra sidan behöver nog ingen det för alla vet vad de tycker. V har nämligen sagt samma sak hela tiden och inte ändrat sig ens litegrann... 
\n
\n
\n
\n
Ett litet bekymmer är att även om Löfvén, Lööf, Björklund och MP kommer överens kan de fortfarande inte bestämma tillräckligt mycket ens tillsammans och måste kohandla med M eller KD för att få igenom något överhuvudtaget. 
\n
Häpp! 😂😂😁😜
\n
\n

\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n
Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE