Än slank man hit, och än slank man dit, men ännu inte ner i diket

Började dagen med lite bokföringsarbete för egna firman. Det händer ju inte så mycket nu när det bara är helger hela tiden... men lite grann finns det att göra i alla fall :) 
 
På eftermiddagen åkte jag och grattade Jennie som fyller 18 år. Stora damen! Undrar vart åren tar vägen...? Det var spännande värre att ta sig till stan. Tövädret hade gjort att det bitvis var glansis och bitvis flera decimeter djup snösörja. Jag satsade lite ur kurvan för att komma uppför backen där jag vet att det kan vara besvärligt. Noterade bara att vid huset innan korsningen och i korsningen stod det några bilar. "Gubbarna" som snackar lite med varandra på byn tänkte jag bara -tills jag kom till halva backen och såg en av karlarna skottandes i dikesrenen. Då insåg jag att de stod nedanför backen för att de inte kom upp! Det var bara att gasa vidare och hoppas på det bästa! Lite slirigt var det allt, men uppför backen kom jag. Tydligen var det en snackis på byn sedan, att jag kom upp med gamla Volvon :D Kenneth visste nämligen om det redan när jag kom hem på kvällen och skulle tala om hur halkigt det varit.
 
På kvällen var jag en sväng till stallet och sedan till ridhuset och tittade på när Mia red Silver. Vägen förbi ridskolan var nog den som sandbilen glömde... kära nån vad isigt det var!
 
Det sista jag gjorde innan jag åkte från stan var att handla inför morgondagen. Två timmar tog det, voj voj! Jag fick planera om flera gånger för att ingredienser som jag skulle ha inte fanns, trots att jag var både på Coop och ICA. Det var så urplockat, särskilt bland grönsakerna och frukterna. Inte bara jag som ska laga mat i helgen tydligen ;) Jag ville heller inte handla för många dagar i förväg för att det är lite svårt att få plats att förvara allt hemma så det håller sig fräscht.
 
Melon -värd sin vikt i guld.
Svår att få tag på idag och helgens dyraste ingrediens näst oxfilén...
 
Nu i kväll har jag gjort sånt som behöver förberedas: Italiensk potatiskaka med bacon, toscaflarn och chokladkräm. 
 
Ja ja, för er som är kinkiga -flarnen kommer ändå inte att synas under resten
av desserten så de FÅR vara fula och osymmetriska ;)

Takskottning

Förmiddagen ägnade jag och Kenneth åt takskottning. Eftersom det skall bli blidväder och eventuellt snöa ännu mer så kändes det aktuellt att få snön av garagetaket.
 
På eftermiddagen åkte jag till stallet och gick med Upan till ridhuset tillsammans med Mia och Silver. På vägen dit blev Silver skrämd av en stor bit silageplast som hängde i telefonledningen utanför ridskolan. Han hoppade iväg och trampade sig rejält blodig på ena bakbenet. Som tur var tog benskyddet den värsta smällen och gick sönder alldeles. Onödig skada, i synnerhet som Mia redan tidigare sagt till att de borde ta bort plasten innan någon gjorde sig illa.
 
Upan kändes riktigt mjuk och fin. Inte alls trött i kroppen sedan gårdagens pass, så jag red först piruettarbete och klämde sedan på lite extra i traven. Kul att få rida lite ordentligt emellanåt. Silver såg också riktigt fin ut, de börjar få kläm på arbetspiruetterna nu. När tävlingssäsongen börjar borde det vara en tydlig skillnad på  piruetterna.
 
 
 
Conny fick bara en rykt, lite foder och ett täckesbyte och sedan gå ut igen. Han verkar nästan förvånad över att det inte blir något jobb. Jag tror dock att vilan kom lämpligt för det verkar som om han växer igen, rumpan har skjutit i höjden och han vilar mycket liggande.
 
 
På väg hem hörde jag nyheten att ridtältet på Sundsvalls Fältrittklubb rasat under snömassorna. Huga! Vilken mardröm. Hoppas det gick väl för alla inblandade och att de inte får alltför stort avbräck i verksamheten.
 
Det är ett år sedan fina Radon lämnade oss. Här är han och Mia på tävlingar på Hippo:
 
 
 
 

Ramla över kanten

Det blev en väldigt kort arbetsvecka. Eftersom nästan alla som kan verkar vara lediga så samlas det inte så mycket arbete åt oss andra heller... På torsdagen gjorde jag mest lite småärenden och så var jag på stan och fikade med Jennie. Det var mysigt, alldeles för länge sedan sist. Ibland undrar jag varför det ska vara så trögt att ta sig för att göra såna små, men väl så viktiga saker, i vardagen? Allt rullar så lätt bara på och så går tiden.
 
Igår började jag dagen på bästa sätt, i manegen, först med morgonpigga Mia som red redan kl 7 och sedan Fia. Resten av dagen var jag ute på ekonomijobb. Jag känner redan att jag blir lite otålig på allt som måste väntas in innan året kan göras klart.
 
 
Finansstupet har vi hört mycket om de senaste dagarna. Dramatiskt namn, och det är väl det som är meningen, men hur många vet vad man talar om -egentligen? Man får lätt en syn för sitt inre ungefär som förr i tiden när man trodde att man om man seglade till världens ände skulle ramla ner från jorden över stupet.

Nya ord

 
Språkrådets lista över nya ord har kommit. Antingen är jag helt off eller så är problemet att jag bor i en småstad (och därigenom per automatik är mindre inne ) eller? Vilka känner till orden: memil nomofobi zlatanera ? Pekskärmsvante har dock nått även till Ytterfälle och utvigning kan jag klura ut vad det är även om jag aldrig hört någon använda det.

Skotta bakochfram

Så, då är julen snart över för den här gången. Det blev bara ett kort inlägg på julafton eftersom det är lite krångligare att göra inläggen från min telefon. Dessutom vägrar den att lägga ut några bilder :(
 

Julgran i Ullånger
 
Vi åkte i alla fall till svärföräldrarna i Ullånger och började dagen med sedvanligt födelsedagsfirande av Margareta som fyller på just julafton, 65 i år. Kenneths syster och hennes familj var som vanligt också på plats under helgen. Vi har bjudits på en massa god julmat och fika. Barnen får julklappar, men vi vuxna har lagt ner den biten. I år köpte vi istället 4 trisslotter var och la dem i en hög och spelade om dem, på det sättet att den som vann omgången fick välja lott. På totalt 24 lotter var det bara 240 kr i vinst, på 4 olika lotter, min taktik att låta bli lottköpande i vanliga fall, är nog den mest "vinnande" ;) I alla fall så hade jag tur och fick tre av de fyra vinstlotterna så jag får precis pengarna tillbaka -om nu det kan räknas som nån vinst... T.o.m sämre utdelning än på dressyrtävlingar...
 
I går kväll när vi kom hem fick vi börja med att skotta. Det hade snöat en hel del. Sedan tog jag och Kenneth med en vinflaska och en ask choklad upp på övervåningen och kröp ner i ett skumbad. Härligt!
  
Årets härliga och användbara julklappar: mössa, torgvantar och ulltröja.
 
I förmiddags fick vi förstås börja med att skotta igen. Det hade kommit nästan lika mycket snö igen! Undrar när det ska sluta, är trött på allt skottande. För första gången känner jag faktiskt av det i ryggen. Inte på det där sättet att man är mör i musklerna, utan att det faktiskt gör ont. Jag försöker ändå slänga åt båda hållen så att jag inte ska skotta så ensidigt med kroppen. Idag försökte jag dessutom hålla skoveln åt tvärtom håll, testa att skotta "bakochfram" får ni se! Lika svårt som att skära en snygg limpskiva med "fel" hand.
 
Nu återstår bara att önska er en god fortsättning av det lilla som återstår av julhelgen. Jag ska undvika alla reor, även på ridsportbutiken, och åka till stallet och titta på Mia när hon rider. Conny har nu fått sin vintervila. Jag kommer att få myror i brallan att inte få rida!
 
         
Njuter av det sista julmyset!
 
 

Julafton

 
Tomten kom redan i morse! Vi skulle inte ge några julklappar alls i år sa sambon, så det måste ju ha varit tomten då som kom med en bok, en underställströja och en festlig mössa :-D Åkte sen till stallet och pysslade om Conny. Bandaget om trampskadan han fick igår satt förstås inte kvar på plats, så nu får han gå utan. Det är ju i alla fall ganska rent i snön. Träffade Mia i stallet och fick ett par praktiska färgglada vantar -och en massa godis... :-) Kom hem till en förvånad sambo som undrade om jag redan var klar :-o Måste vara första gången någonsin han tyckt att jag varit för kort stund i stallet!

Vinterfnattkatt

De senaste dagarna har rullat på med jobb och ridning.
I onsdags hann jag också med att gå till frissan, så nu är jag skönt kortklippt till helgerna. Skulle behöva lite slingor också, få se om jag kan hålla mig till nästa gång eller om jag fixar det själv.
 
I går fick jag rida Silver. Det var ett tag sedan så det var extra kul, även om det var lite trångt i manegen. Har inte haft så mycket lektioner som vanligt med Mia heller eftersom hon nästan alltid rider innan jobbet, okristligt tidigt med andra ord.
 
Silver
 
I morse tog jag i alla fall på mig att släppa ut hästarna för att hinna rida innan kl.8. Jag hann precis snurra honom några varv i longerlinan innan vi fick sällskap i manegen. Idag kändes han inte trött utan bjöd på bra så jag slutade precis när jag kände att energin började sina, det går snabbt på de unga. Det är snart dags för vintervila för lillkillen.
 
Katten Nemo har fått vinterdamp! Han gillar inte snön och kylan utan ligger mest inne och sover och mellan tupplurarna lever han rövare som bara den! Hänger och klänger och far! Det blir ingen gran inne i år i alla fall. Jag tror inte katten passar i toppen ;)
 
  
 
Det är jättekul med paketinslagning. I synnerhet den delen när matte jagar katt, morrande nåt om att hon vill ha snöret...

Lur...ad

Blir så irriterad på dessa telefonförsäljnings/callcenterföretag som ringer två signaler och sen får man luren i örat när man gjort sig omaket att gå för att svara. Idag ringde det flera gånger medan jag satt vid datorn och jobbade. Till slut la jag av luren, vilket naturligtvis ledde till att jag glömde lägga på den igen sedan. Förhoppningsvis ringer alla som verkligen vill mig något på mobilen...
 
I kväll har jag ätit årets andra julbord. Igår var vi i Ö-vik och idag på Vårsta. Vårsta hade värsta goda skinkan!
 
Conny kändes så fin senast jag red, men idag var han nästan lite lat. Hade planerat vila efter helgerna, men ska rida en dag till och känna efter ifall det är läge att tidigarelägga vilan en vecka och ställa av redan nu. Han ligger ganska mycket så det är ju inte omöjligt att han håller på att växa.
Eller så busar han sig trött ;) Upan, fuxen i vänsterkanten skuttade dock värst. Han är ju bara 20 år :D
 
Tjoho! Livet är stenkul!
 
Var på Dannero igår förmiddags och hade träning. Fina hästar och ambitiösa elever som jobbat på bra sedan senast. Dessutom härligt med stort ridhus. Och att slippa trängas :)

Men se det snöar

Det bara snöar och snöar. Börjar bli lite less på att skotta.
 
Steg upp tidigt för att släppa ut hästarna och hinna rida Conny medan ridhuset var ledigt innan kl 8. Jag fick skotta ut bilen och pulsade sedan bort till ridhuset. Var alldeles svettig redan innan jag ridit. Conny skötte sig bra idag trots att sällskapet i manegen sprattlade lite. Lite spänd blev han först, men jag fick sedan ett väldigt trevligt tryck på väg framåt. Pulsade tillbaka till stallet och mockade och gjorde klart allt, sedan åkte jag hem och ... skottade...
 
Bild på "SockerConny" från i höstas. Måste knäppa nån nyare, han har lagt på sig lite nu ser jag.
 
BLÄ! Var helt mör i kroppen när plogvallen var bortskottad. Gick in och tog en kopp te och en skinkmacka och kände nog att jag helst velat ligga kvar resten av dagen, men här går det inte att ligga på latsidan när man tagit på sig uppgifter. For tillbaka till stallet och pulsade till ridskolan igen och red Upan i lunchuppehållet i manegen. Det var fler som hade den tanken idag, haha. Jag var evigt tacksam att jag valde att ta Conny på morgonen och fick rida den gamla och rutinerade nu i röran och trängseln. När vi skulle gå hem var det plogat, hallelujah!
 
Nu tror jag att jag ska dö i soffan en stund innan det är dags att laga middag.
 
Hoppas på rimliga mångder snö i natt, jag ska till Dannero och ha träning i morgon och det är inte så kul för de som ska köra häst i detta väder.

121213 lucia

 
Julkul! Bild från pyntningen i stallet i helgen.
 

12-12-12

Sista gången jag får uppleva ett sånt datum igen, för sannolikt lever jag väl inte 010101.
 
Igår hade jag sån tur att det var tränartillåtet i manegen på förmiddagen. Det gjorde att jag hann med att ha träning med tre elever. Wohaa, det är så kul!
 
Vi var klara lagom till lunch och då gick jag för första gången och åt med Vendela Business Network på Restaurang Vägg i vägg. En trevlig lunch med god mat och både nya och gamla bekantskaper. Vi fick också information om ett projekt om unga och samhällspåverkan i Härnösand som drivs av en ung tjej, tänk att vara så driftig och bara gå i nian... Nästa år är tanken att Mittnätverket, där jag varit med hela året, och Vendela ska gå ihop i ett gemensamt nätverk. Det kan nog bli bra, det känns lite överkurs med två nätverk som båda arbetar med kvinnligt företagande i Härnösand.
 
Onsdag startade jag också med en härlig lektion i ridhuset. Var sedan på uppdrag på arbetsmarknadsinformation på biblioteket resten av dagen. Lunch på stan för andra gången på två dagar, man kan bki bortskämd! På Café Samba var det som vanligt god mat och dessutom hade de en av mina favoriter som efterrätt: saffranspannkaka! Tror inte jag ätet det på sådär 20 år (sen jag var på Gotland senast).
 
Innan jag avslutade dagen med att handla och laga middag (lövbiff med örter och vitlök) gick jag in på Kupan. Där hittade jag ett par sprillans nya jeans, en svart kavaj och en blus. Allt för 145 kr. Konstaterade att med kläder som jag redan har blir variationsmöjligheterna många. Vinterns möten är räddade :-)
 
 
 
 
 

Blindstyre

Lite träningsvärk i skuldror och rygg har jag idag. Var på Friskis & Svettis igår, för första gången på vääldigt länge. Mia gjorde sin diplomering för att bli ledare "på riktigt" Jag tycker hon skötte sig galant! Roligt och svettigt var det.
 
I morse blev det ett tidigt ridpass. Jag missade att titta på termometern innan jag åkte hemifrån och konstaterade på väg till ridhuset att det var kallt...hade varit läge för thermobyxor och varmare vantar. Nu blir det två dagars vila för Conny, eftersom jag har fullt upp med annat.
 
Efter ridningen blev det en dusch på ridskolan innan jag brassade iväg till Föreningsarkivet där jag mötte upp med ytterligare två från Röda Korset. Idag var det dags att gräva fram lite fakta om Säbråkretsen inför nästa års hundraårsjubileum. Mitt i alltihop ringer de från butik Kupan att de har problem med kortläsaren, så de andra fick rycka ut på det ärendet och jag blev ensam kvar. Tyvärr hann jag inte klart, så det kommer att behövas ett besök till.
 
Försökte få tag på Kenneth för att kolla om vi skulle gå och äta lunch någonstans, men fick inte svar så jag åkte till IKEA och åt innan jag for till Timrå för jobb resten av dagen (skulle ändå handla lite förvaringsgrejor) På eftermiddagen hörde Kenneth av sig och sa att jag passerat honom utanför Restaurang Portalen och han hade vinkat och viftat. Skrutt också! Jag ser verkligen ingenting vid sidan av vägen när jag kör!
 
Kom hem samtidigt som Kenneth och hade handlat för att göra spaghetti och köttfärssås, och vad hade K handlat tror ni? Haha, vi kan äta pasta hela veckan :-)
 
Nemo i en av favoritpositionerna.
 
 

Busväder

Idag har det varit snö och busväder mest hela dagen.
 
Fick börja med att skotta mig ut från gården. Tanken var att åka och titta på Mia och Silver i ridhuset vid 6.45, men av det blev intet... Jag pulsade i alla fall iväg till ridhuset med Conny på förmiddagen. Var svettig redan innan jag började rida, täckbyxor och allt som jag hade på mig gjorde sitt till. Conny skötte sig jättebra trots att han vilat nästan två veckor. En tvärvändning och lite skutt vid första anblicken av frostfläck på sargdörren och ett litet bensprattel i galoppen på linan.
Tog inte på täckbyxorna på vägen hem, men blev varm nog ändå ;) Det var fortfarande inte plogat någonstans.
 
Funderade på om jag skulle åka till Timrå och jobba på eftermiddagen eller om jag skulle jobba hemma och spara åkandet till fredagen i hopp om bättre väder, men beslutade mig för att åka. Lite dåligt före var det men allt gick bra tills jag kom till järnvägsövergången ett par hundra meter från jobbet. Där satt tåget fast! Eftersom det inte finns någon alternativ väg var det bara att vänta. Nästan 50 minuter senare än planerat kom jag till jobbet, så det blev en relativt sen kväll.
 
Tågstopp
 
Det ska tydligen bli skräpväder i morgon med, så då planerar jag jobb hemifrån.
 

Ridsjuk...

Ingen ridning idag heller :(
Några dagar innan globentävlingarna fick Conny ett sår på kotan höger fram. Han var rejält varm och svullen så jag ställde av honom på vila. Planen var ju ändå att han skulle vila över Globenhelgen, så nu blev det bara några extra dagar. Nu ser den skadan fin ut, men istället har han fått sig en känga på höger framknä. BLÄ! Han är inte halt, men jag vill inte utmana ödet,så fortsatt vila är det som gäller. Håller tummarna att det ser skapligt ut i morgon för nu börjar både han och jag få "myror i brallan". 
 
Dagen har jag istället ägnat åt bokföringsjobb för Mittsvenska.
Hjälpredan Nemo och jag hade lite delade meningar om hur jobbet skulle göras, eller kanske tom OM det skulle göras?
 
Eftermiddagens paus bestod av inspiration från gårdagens träff med Mittnätverket: Glögg-te från Gårdsbutiken och en artikel om vår hovslagare, Olle.
 
 
Kors i taket, jag har bytt bil! Min kära, 24 åriga 740 är såld och utbytt mot en annan vit Volvo med några år mindre på nacken. Hoppas den ska sköta sig lika bra :)
 
Högg lite ved och det kändes så härligt ute så jag gick en rask promenad runt byn. Kändes inte att det var -15, och vågorna kluckade fortfarande mot stranden på några ställen.
 
Nu har i alla fall klockan passerat 21 och Mittsvenskas papper är klara för denna gång. Mot kvällsfikat!
 
Ha det bra go vänner!
 

Avslutning med Tina Thörner

Idag har det varit avslutningsträff för Mittnätverket. Tråkigt att det är slut, men tack för att jag fått lära känna så många trevliga, driftiga, kraftfulla och framåt kvinnor som dessutom gärna hjälper till att lyfta andra och dela med sig av sina erfarenheter!
 
Vi höll denna gång till på Parkaden och startade dagen med en god lunch bestående av lax. Sedan gjorde alla deltagarna en presentation av sitt företag inför övriga kursdeltagare och inbjudna gäster. Även om vi alla pratat en hel del med varandra var det intressant att höra presentationerna. I några fall gjorde det att jag fick ännu bättre grepp om deras företagsidé.
 
Senare på eftermiddagen fick vi träffa Tina Thörner som senare höll en föreläsning som vi också fick närvara på. Intressant, underhållande och faschinerande kvinna. Tänk om alla team hade en sån tillgång...
 
 
 

Stockholm Horse Show

Ja fem dagar gick snabbt som bara den! Jag har haft fem jättetrevliga dagar med ett härligt gäng!
Jag blev upphämtad av "Stallpelletsgänget" vid halvniotiden på onsdagsförmiddagen och så bar det av mot Midlanda. Jag som är flygrädd var lite spänd och extra nervös eftersom det var många år sedan jag flög senast. Flygresan gick dock bra, det enda som var lite skakigt och otrevligt var inflygningen mot Arlanda.
 
 
Inget vinterväder precis vid ankomsten till Arlanda.
 
Vi checkade in på hotellet vid Globen och gick över till Globen shopping och åt lunch. Jag åt en god gulaschsoppa med bra sting. Sedan hade jag och Mia några ärenden att utföra, så vi tog tunnelbanan till centralen. Jag hade ett häfte med förköpta biljetter av okänt datum i väskan och tänkte att jag skulle prova om jag fick åka på dem. Tjejen i luckan hade förstås aldrig sett dem, men eftersom det inte stod något sista datum för användande på dem så fick jag åka :)
 
 
Uppdraget för eftermiddagen var att skaffa korgar och plastbyttor till vår utställningsmonter. Efter att ha knatat runt en del blev det först två söta röda korgar att förvara stallpelletsprover i och sedan, inte helt oväntat om man känner oss, en god fika på stan.
 
På torsdagen byggde vi monter
 
 
 
 
 
Fredag, lördag och söndag var det full fart på mässan. Jätteroligt med mycket folk i montern. Jag längtar redan till nästa mässa!
På fredagen hann både jag och Mia se Patrik Kittels clinic men sedan fick vi sära på oss så jag såg en del av dressyren på lördagen men hann inte se något av söndagens program. Jag är däremot lite förvånad över att arrangemanget, som ju borde vara en mycket rutinerad mässarrangör efter alla dessa år, lämnade en del i övrigt att önska när det gällde service till utställare och annat runt själva mässan.
 
 
 
 Men efter tre såna här dagar  är man faktiskt lite trött ;)
 
Själv har jag inte shoppat en endaste pryl :D
 
 
 
 
 
 
 

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE