Klinikbesök

I förmiddags var det återbesök på ATG - kliniken. Conny har fått spruta nr 1 av 3 och står på fortsatt boxvila, stackaren. Pratade med Mattias i Skåne och konstaterade att vi inte kommer något varken i höst eller vinter :( Jag som längtat så efter en träningsresa. Bara att hoppas att Conny blir bra till slut.

Nu är det bara att hålla tummarna för att Rutger inte råkar ut för något, så blir det hans tur i vår.




Tävlingsterminen

Red Rutger på förmiddagen. Han sköter sig så bra den lilla finingen. Just nu är jag bara så nöjd att jag inte sålde honom . När Conny skadade sig så fick jag byta stall dem emellan. Cloe klarar ju inte att gå ute ensam i hagen så nu gör Rutger henne sällskap och för Connys del passade det bättre att stå på boxvila hos Karin.


På bilden en mycket liten Rutger.

På eftermiddagen hade jag ett trevligt jobbmöte som även innehöll kaffe och chokladpraliner :)

Under kvällen träffades jag och Mia för att planera nästa års tävlingssäson, så nu vet vi var vi kommer att tillbringa en hel del av 2014 års helger. Förhoppningsvis kan Rutger åka med vid ett par tillfällen också.

Avslutade dagen med ett pass på Friskis och Svettis. Det var ett nytt pass för mig och det är alltid lika svårt. Jag saknar visst all form av koordination mellan armar och ben.

Grattis till 100-åringen!

Började morgonen hos Conny i stallet. Han mår bra efter operationen, men tycker att det är pest att behöva stå på box. Han är snäll när man pysslar om honom men piper, drar tänderna i gallret och studsar med rumpan så gott det går. Jag kan inte påstå att jag längtar efter att börja skritta honom vid hand... Jag hann också med att ha en programträning innan det var dags att åka till teatern och Röda Korsets jubileum.
 
Strax innan vi slog upp portarna kl 12 såg det ut såhär:
 
Kafferserveringen med gott hembakt fika var ett av dragplåstren sedan fanns såväl loppis som sygruppens alster, lotterier, utställning, tipsrunda och förstås det stora dragplåstret:
En av de Vita Bussarna!
Ända från Malmö hade denna klenod transporterats. Bussen är faktiskt fortfarande i kördugligt skick. Informatörerna hade en strid ström av intresserade besökare att ta hand om under dagen, ca 500 personer passade på att se bussen. Naturligtvis var jag en av dem. Fantastiskt att få se något som man läste om på historielektionerna i skolan!

Många har räddats på britsar som dessa.
 
Och många mil har modiga chaufförer suttit i förarsätet.
 
  
Fikabrödet gick inte av för hackor!
 
 Gott om folk på plats, Härnösands Spelmansgille underhöll.
 
 Efter en lyckad dag var det sedan dags för lite skötsel av hästarna. Idag blev det ingen ridning utan istället en god middag med älgfilé, pressad potatis och lite gott rött vin.
 
I morgon ska bilen få vinterdäck på.

Röda Korset Härnösand 100 år

Har ni inget annat viktigt för er i morgon lördag så tycker jag att ni skall komma till Teatern i Härnösand där Röda Korset Härnösandskretsen firar 100-årsjubileum. Hembakt fika, loppis, utställning mm. Öppet 12-16
 
 

Conny opererad

I måndags opererades Conny. Operationen som sådan gick bra och nu väntar en lång konvalescens innan vi vet något om resultatet. Han skall först boxvila två veckor innan han skall på återbesök för en ny behandling, sedan skall han behandlas en gång i veckan under tre påföljande veckor. Om ca tre månader kanske de kan säga något om resultatet. Tankarna gnager i huvudet, tänk om min fina Conny inte blir bra?
 

En maffig bit har han blivit lille Conny. Alla var förvånade över att han vägde in på 610 kg för ingen upplever honom som särskilt stor... Bild från i somras, här har vintern börjat ta sitt grepp. Första snön i natt och jag har inte hunnit byta däck på bilen än. -Bakläxa!!

I går kväll var jag på en workshop om hur man kan tänka runt försäljning. Intressant och jag fick med mig en del nya funderingar.
 
Just nu håller vi som bäst på att planera för Röda Korset Härnösandskretsens 100-årsjubileum på lördag. Det blir firande på Teatern i Härnösand med utställningar, loppis, fika mm. Alla ni som inte planerat något på lördag borde komma dit. Om inte annat för att damerna alltid bakar väldigt gott fikabröd, det är dessutom prisvärt och går till en god sak. Kan det bli bättre? Öppet 12-16 och fri entré.
 
http://kommun.redcross.se/harnosand/

En tung dag

Idag har det varit en tung dag.
 
Det började med såna där världsliga problem, som att hästtransporten vägrade flytta sig från gården. Ett av hjulen hade låst sig och det hjälpte inte vad jag gjorde så satt det bergfast. Det slutade med att jag fick överge transporten på gårdsplanen och låna mig en fungerande. 
På grund av trailerstrulet hann jag inte rida Rutger som jag planerat på förmiddagen. Mitt onda ringfinger har hämtat sig såpass att jag räknade med att kunna hålla om tyglarna.
 
Innan lunch lastade vi (jag och Fia) Conny för att fara till ATG-kliniken på återbesök. Jag har haft en dålig magkänsla och inte tyckt att allt varit 100 %, men hoppades förstås att jag hade fel. Conny hade så bråttom in i trailern när vi skulle lasta att han tyckte jag stod i vägen, så han provade att ta in på den andra sidan i trailern. Bara det att där var det ju stängt med en bom -det tog tvärstopp, och både jag och Fia fick oss ett gott skratt. Conny bara ruskade på sig och knatade sedan snällt in på rätt sida :)
 
Foto: Kim Lundin, treårstest 2012
På kliniken gick det inget vidare. Vi konstaterade att min känsla var rätt. Han ser hur fin som helst ut i vänster varv och på rakt spår men inte i höger. Det var inte helt lätt att hitta orsaken och han röntgades sist utan fynd. Nu slutade det med att de tog ytterligare bilder ur lite ovanligare vinklar och jag såg direkt på veterinären när han till sist kom ut att det hänt något. På måndag ska Conny tillbaka för operation och innan dess kan de inte säga något om utgången. Min fina, duktiga, snälla Conny. Det är klart att det inte ska få vara bra när man lyckats få en stjärna. Just nu känns det bara skit och som om jag aldrig vill ha häst och rida mer.
 
Avslutade kvällen med att närvara på ett möte med Röda Korset, men jag var nog inte till mycket nytta.
 
Nu har jag stängt in mig på arbetsrummet efter att jag tappade humöret när sambon blev irriterad över att mjölken var sur. Där gick gränsen för vad jag pallade idag.

Håll fingrarna i styr!

Igår var jag och dömde en trevlig, men något blöt, dressyrtävling i Söderhamn. Otur för arrangören att det skulle börja spöregna på eftermiddagen. Alla stackars ryttare var dyngsura och kalla. Men jag såg trots det inga sura miner. Kul att få  se några nya ekipage som jag aldrig dömt tidigare. I MsvC:1 tycker jag att det var många ekipage som höll god klass. I MsvB var det tyvärr få starter, men trevliga ritter.
 
I morse hade jag stallet och sedan tog jag med  mig Rutger bort till ridbanan. På grund av ett litet missöde: mitt ringfinger, en reaktionssnabb treåring och en longerlina så slutade det med ett blått ringfinger som inte såg helt rakt ut. Aj! Lade på kylgele när jag kom till stallet och bandagerade ihop el'ndet med lill-och långfinger. Nu ser det bättre ut och jag tror inte något är av.
 
 
 
Här kommer ett tips till kvinnliga företagare/blivande företagare i Härnösandsområdet:
 
http://www.harnosand.se/download/18.2f95965a1410cab10a81c16/1379678006421/Inbjudan+projekt_Mittn%C3%A4tverket.pdf
 
Jag gick den förra omgången och det gav mycket, inte minst ett väl fungerande nätverk.

Veckan som gick

Det har hänt en hel del under veckan som gått. Det är ibland svårt att få tiden att räcka till för uppdateringar.
 
Trenden med massor av lektioner har hållit i sig, tack och lov går det att vara utomhus ännu även om det kan vara lite mörkt, blött och ruggigt. Det blir värre när det fryser på och blir hårt och halt så man måste in i ridhus.
 
I tisdags intervjuades och fotades jag, Mia och Silver. Hoppas på ett reportage i tidningen till veckan.
Foto: Caj-åke Hägglund
 
 
I torsdags var det skoning för hela ligen. Cloe och Conny skor runt om och Rutger fram. Alla skötte sig alldeles utmärkt till hovis belåtenhet. Skönt att slippa skämmas för sina kusar ;)
 
I fredags fick jag nöjet att rida fina Silver ett helt pass då Mia var på väg till Tjurruset i Stockholm. Det var ett tag sedan jag red honom så det var jättekul. Allt kändes bättre än senast, så det känns att han utvecklas hela tiden. När det är så är det väldigt roligt att sitta upp på sina elevers hästar :)
 

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE