Uppstartsmöte för tävlingssäsongen

I förmiddags fortsatte rensningen av hästprylar inför loppisen. Nu fick lagret i lekstugan sig en genomgång. 
 
Tyvärr får jag konstatera att mycket är sparat, men endast en del är säljbart. Somligt har faktiskt passerat "bäst-före-datum" och vissa saker vill jag behålla själv även om de sällan används. 
 
Fast egentligen undrar jag varför jag t.ex ska ha två kandar och fyra kandarstänger. Får nog sova på saken och ta en omgång till... 😉
 
På eftermiddagen åkte jag in till stan, handlade, plockade upp bokföring hos en kund och hämtade en stor kasse kläder som jag vunnit på auktion. Sexton plagg för en femtiolapp (stackars säljare). Det mesta passade, både i storlek och smak. Ett par plagg får åka vidare till Röda Korset och göra någon annan glad.
 
Deltog sedan i Härnösands Ridklubbs välbesökta ( knökfullt i arenans fina teorilokal ) uppstartsmöte för tävlingssäsongen. Vi fick bland annat lyssna på Maria Wiklund som bjöd på tips om planering och struktur. 
 
 
Min sammanfattning: ha en dröm, ha en plan, sköt om din egen kropp, ta hjälp och ha kul!
Saker som jag absolut kan skriva under på.
 
Tävlingsryttarna verkar vara på hugget, så jag ser fram mot en kul säsong på alla fronter. 
 
I kväll har jag testat den omtalade Nutella-semlan, men näää, jag som annars älskar semlor tycker att den var alldeles för söt.
 
 

Skåprensning och fina Romeo

I morse var jag och Mia först på plats i ridhuset, inte helt ovanligt... Mia jobbade på med piruetter och skolor i dag. På slutet trampade hon honom lite och idag var det nog bästa gången hittills. 

Jag gillar Romeo skarpt, en sån häst som jag gärna skulle ha. Både snygg och vettig i skallen. Är riktigt nöjd med att vi hittade honom.

Väl hemma igen satte jag mig vid datorn och jobbade tills Kenneth kom hem på eftermiddagen. Planen är att jag ska vara lite ledig en dag under veckan istället. 

Nästa helg är det loppis på Arenan. Jag rensar skåpen och hoppas få lite prylar sålda.

Ishalka

Idag har jag varit till Ridklubben Östjämten och haft träning. Kul, som vanligt. Speciellt två av ekipagen utmärkte sig med att tydligt markera att det är nästa nivå som gäller ☺

Hemresan var spännande. Fullkomligt glashalt, avåkningar, rådjur, älgkrock i mötande körfält och blåljus. Det tog över en timme extra att ta sig hem, det är bara att gilla läget och ta det lugnt under sådana omständigheter.


Jag är annars inne i en intensiv jobbperiod med bokföringen. Många föreningar har årsmöten under perioden februari-mars och ska ha bokföring och revision klara tills dess. Är glad och tacksam över att mina tjänster är efterfrågade, även om det blir helgjobb emellanåt. 



Ledig lördag (nästan 😉 )

Jag har haft en alltigenom bra lördag.

Började med sovmorgon och satte mig sedan vid datorn för genomläsning av morgondagens teorimaterial. Jag ska till Ö-vik och förhoppningsvis inspirera deras instruktörer. 

Vid 11 var jag på arenan för träning av två ekipage. Så himla roligt, med lite trimning av skolor och början till galoppiruetter. 

Kenneth hörde av sig och var på Tullportens konditori med en kompis, så jag åkte dit och tog en latte med dem och fick lära mig lite intressant om dammluckor på köpet ☺

Sedan tog vi en sväng på stan. Först till optikern där vi till slut hittade två par glasögonbågar som vi bägge gillade och sedan hittade jag en fin klänning och en sjal på Vera. Sjalen hade jag sett förut, men snålade då med mig själv. Den här gången fick den följa med hem.

Väl hemma tog jag en rask promenad. Det har varit dåligt med rörelse sedan jag blev sjuk och i förrgår började jag bli mör i ryggen. I går tog jag mig i kragen och joggade jag en runda och idag var ryggen mycket bättre.  

I kväll har vi njutit en bit entrecote och ett gott Amaronevin. Katten Torsten uppskattade köttet han med 😉

Mot säsongen 2016!

Dåligt med uppdateringar, tyvärr. Lite skyller jag på att jag inte kan göra inlägg från mobilen, varför vet jag inte, men det bara krånglar. 
 
Nu är ju alla långhelger över för en tid framöver. Visst är det trevligt med helg, men också skönt när vardagen rullar igång igen.
 
Jag har haft många lata dagar. Tyvärr är jag ännu inte helt kvitt det elaka viruset som golvade mig innan jul, men jag orkar betydligt mer än bara för nån vecka sedan.
 
Jag har haft en del träningar och även planerat tävlingsterminen tillsammans med Mia. Jag ser verkligen fram emot säsongen, både för egen del och mina elevers. Ibland vet jag inte vilket som ärroligast, tävla själv eller coacha. I år kommer jag att döma lite mindre eftersom helgerna har lite svårt att räcka till ;-)
 
Mia och Romeo trimmar ett par dagar i veckan och det går framåt hela tiden. Det ska bli så roligt att följa dem på banorna i år. Moa siktar på Fjord-SM även i år och de borde ha förutsättningar attgöra ännu bättre ifrån sig då vinterns arbete stärkt och utvecklat.
 
En av mina ambitiösa ponnyryttare har skaffat stor häst. De passar verkligen varandra bra så jag hoppas och tror att det kommer bli en kul säsong för dem.
 
Roligt också att se när de äldre ponnyerna fortsätter att utvecklas. Tredje ryttaren som jag har på samma, superfräscha 20-plussare och fd hoppponny, är nu på väg upp ett snäpp till i dressyrklasserna.
 
I veckan var jag på synundersökning och konstaterade att jag behöver nya glasögon. (Just nu hade jag hellre lagt pengarna på träning... ) Jag tror jag provar 50 par och hittar inga jag gillar... Jag vill att de, förutom att vara snygga, inte skall likna något jag haft förut. Det ska ju synas att jag bytt!
 
 
 
 
 
Nu hoppas jag på vårens nyheter som skulle komma vecka 6. Kanske finns nåt jag faller för där.
 
 
 Efter nyår har Kenneth bytt jobb. Han trivdes bra i Ö-vik, men det blev många timmar att pendla varje vecka. Nu jobbar han i Älandsbro. Jätteskönt att få flera timmar extra varje kväll. Det känns som om han kommer hem redan på eftermiddagen! Jag har också färre fasta kvällsträningar inplanerade den här terminen, så för ovanlighetens skull kanske vi kan leva lite "normalt familjeliv" ett tag. 
 
Kattungen Torsten växer och växer. Han hänger i gardiner och lampor, klättrar i hyllorna, retar gallfeber på Kenneth med sina hyss och hjälper till att snygga till blommorna...
 

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE