Conny-bomb!

Idag tänker jag inte skriva så mycket utan istället bjuda på ett gäng bilder på älsklingen Con Amore ( Conny) f-2009 e: Bocelli u: Cloe.
 
 
 
 
 
Alla fina bilderna har jag fått av Maria Wiklund. TACK!!!
 

Härnösand Hästsport Arena har slagit upp portarna!

Vilken tur att jag har så många flitiga elever! Nu när jag inte kan rida Rutger får jag i alla fall stå på backen och hjälpa till. Det är nästan lika bra.

Och så trevliga ekipage jag har i träning! Måndag och tisdag trimmade jag mina ambitiösa ponnytjejer. Snart blir det LA-debut för ytterligare ett av ekipagen.

I fredags red ett av mina lovande unghästekipage program för första gången. Det är inte "bara" att styra runt programmet på en fyraåring i första försöket, även om man kan alla delar för sig, men det kom mer bli kanon med lite mer rutin! Hästen är verkligen härlig och ryttaren har gjort ett mycket bra jobb såhär långt.

I tisdags hade jag besök av hovslagaren -igen! Rutger hade klivit av sig ännu en sko. Det tar visst aldrig slut. Bootsen jag satte på klädde han av sig nästan direkt. Jag hittade dem i smulor i hagen 😠

I fredags öppnade den nya, fantastiska anläggningen Härnösand Hästsport Arena! Jag, Mia och Romeo har varit där både fredag kväll och lördag morgon.


Häftigt!


Officiell invigning blir i oktober, då hoppas jag att det blir fullt hus!

Norrlandsmästerskap

Dagen har jag tillbringat med att döma dressyr i Örnsköldsvik. Tyvärr är det inte så stora klasser, trots att det är Norrlandsmästerskap och fina priser. Stallpellets finns bla på plats och är huvudsponsor. Vi har i alla fall fått se en hel del trevliga hästar och ekipage. Jag är tävlingssugen så det skriker...

En del av dagens arvode shoppade jag upp redan innan dagen var över. En grön fleecetröja och matchande väst samt en långärmad tröja ska få följa med hem. Det är farligt med hästbutiker... 😉


Efter att tävlingarna var avslutade bjöds jag på god mat i trevligt sällskap, och sedan åkte vi en tur bort till ÖOR igen så att min värdinna fick rida en av sina hästar.

Nu har vi avslutat kvällen med att se första delen av EM dressyren. Resten får jag tåla mig tills i morgon med att titta på.

I torsdags anlände Mias nya häst och i fredags jobbade hon den lite lätt i ridhuset. Sämre nöjen kan man ha en fredagskväll...




Rutger var till kliniken i tisdags och vi konstaterade att han fortfarande känner av sin trasiga hov. Suck! Nu blir det en kur Metacam så får jag hoppas det ger med sig. Det dröjer ju ett tag innan hoven är helt återställd, men förhoppningsvis blir han ridbar innan dess.

Vill rida, träna och tävla! NU!!







Borta bra...

Landade hemma i Ytterfälle sen torsdag kväll. Katten Nemo mötte upp redan ute på gården och verkade nöjd med att matte dök upp. Kenneth hade åkt på fisketur tidigt på morgonen, så Nemo tyckte väl att han varit ensam länge nog...
Vi tog en mysstund i soffan innan jag släpade mig vidare till sängen.



Fredag började jag med två träningar. Det börjar närma sig dressyrdebuten för en av de fina unghästarna så nästa gång blir det programridning. Ska bli spännande att se om de andra dressyrdomarna gillar den lika mycket som jag gör.

Efter lunch åkte jag till Rutger. Värmen i hoven hade försvunnit, så vi gick bort till ridskolan och kollade av läget på lina. Det såg ok ut så jag satt upp och skrittade lite.

Åkte sedan till Conny och borstade lite. Jag har fått papperen om utdömning från försäkringsbolaget, men det är kämpigt att boka slakttid...


(Conny - arkivbild)

Väl hemma var planen att jobba med bokföring efter att jag ätit, men det var så skönt ute på altanen att jag kom av mig. Fördelen med att styra sin tid själv ☺
Jobbade istället lite under sen kväll.







Nya hästar och Nolia

Oj vad dagarna går fort!
Det blev ingen semester denna vecka i alla fall. Jag har haft fullt upp både med bokföring och träningar.

Igångsättningen av Rutger kom av sig. Han blev öm efter tappskon och lagom till att det började bli bättre så slet han av sig nästa sko. Lite less får man väl bli i alla fall? Nu måste jag åka och få hoven plastad. Inga tävlingar på ett tag med andra ord 😝

Hästletandet med mina elever går framåt. Annonsen som jag satte in har gett många intressanta svar.

Mias nya har gått igenom veterinärbesiktningen. Det ska bli roligt och spännande att få följa ekipaget.

I söndags åkte jag Stockholm tur och retur med en av mina juniorer. Vi provred en häst som vi båda tyckte om. Troligen blir det besiktning av denna till veckan.

I går och idag har jag jobbat på Noliamässan med Sveland försäkringar.


Där finner ni mig även under torsdagen.

Såhär fin utsikt är det från Hotell U&Me:





Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE