Fredag i Malmö

Vaknade tidigt på fredagens morgon. Jag som alltid brukar vara morgontrött börjar inse att när vi är ute på evenemang, och lägger oss tidigare än jag gör i vanliga fall, så är det jag som vaknar först. Åt en mycket bra frukost på hotellet och cyklade sedan iväg till mässområdet. Vi har hyrt cyklar och jag måste säga att det är ett oslagbart sätt stt ta sig fram. Tack Mia för den utmärkta lösningen :)


Vi hann se lite av dressyren i dag med då vi turades om ett tag i montern. Jag prickade in ett par riktigt duktiga ekipage, och någon som inte riktigt hade sin styrka i dressyren... Är ganska imponerad av de bästa med tanke på att de ska prestera i både terräng och hoppning också.
På väg hem kollade vi in delar av terrängbanan. Det är rejäla grejer...


det närmaste jag kommer att hoppa ett EM-hinder... Strax efter vår fotografering kom Silver-Sara åkande på järnhästen och inspekterade banan. Vi funderade ett kort ögonblick på om vi skulle stalka henne ett tag och knäppa en bild när hon kom trampandes mot hindret, men vi avstod, tänkte att vi fick väl vara normala nån gång ;)

Nu har vi ätit ytterligare en god middag och tagit en promenad på stan. Resten av kvällen blir godis och TV.

Fälttävlans-EM

Under torsdagen stod jag i Stallpelletsmontern. Det var inte så mycket folk utan kändes mest som på en " vanlig " dressyrtävling - publiken bestod till största delen av de närmsta. Häftigt att se en massa internationella tävlingshästar på gräsmattorna i stan.




Det gick ju riktigt bra för svenskarna, jag hejar lite extra på Frida Anderse'n som gjorde en fin ritt.

På kvällen åt jag och Fia en trerätters på hotellet medan Mia var ute på annat. Sedan tog vi en promenad i stan och såg bland annat dessa fina konstverk:





Malmö

Onsdag flög vi ( jag Mia och Fia) till Malmö för att dtå i Stallpelletsmonter vid fälttävlans-EM. Vi checkade in på Hotellet och promenerade bort till mässområdet för att reka lite och se att alla grejor kommit fram.


Kvällen var ljum och det var fullt med blommor på väg till mässområdet. Det kommer att bli några härliga dagar :)

Toppenhelg

Kan inte säga annat än att det varit en mycket bra helg.

Mia och Don Silvio satte personligt rekord i St Georg under söndagen med över 68 %. Att det sedan ändå inte blev någon placering pga att det bara var fyra startande i klassen kan man ju inte göra något åt. Med Zell Am Zee Marco tog hon en rosett även med söndagens ritt, trea i MsvC:2.





I Östersund vann Maja och Carlo båda sina klasser i kategori D. Strongt, ekipaget har precis gått upp i LA P:1.

Nu blir det två dagar hårdkörning med bokföringsjobb för på onsdag bär det av till Malmö och fälttävlans EM.

Placering för "Salle"

Gårdagen bjöd på en andraplats för Zell Am Zee Marco och Mia. Bra jobbat på hästens tredje tävling. Han är ju fortfarande lite spänd men det går ändå att gå honom med sig på banan.




Silver började med ett riktigt bra travprogram men sedan höll det inte i galoppen, så blir det lätt när man spänner bågen lite till. Får han bara landa i kraven så blir det bra. Trots fyra rejäla missar fick de 63% eftersom de plockade så pass mycket i traven.

På kvällen var vi ute och åt. Jag undrar dock om det var något med maten för jag har haft ont i magen hela natten :(

Aug. 24, 2013

Igår fredag hade jag både träning i Svedje och programridning på HRK. Det såg bra ut, så nu är det bara att hålla tummarna för alla tävlande ekipage i helgen igen.

Var på en trevlig och inspirerande lunch och hann t.o.m gå ett varv på marknaden på stan. Fick med mig två goda ostar från Häggby Gård hem, varav den ena fick ingå i kvällens sås och den andra ligger på dagens matsäcksmörgåsar tillsammans med en härlig salami.




Sitter nu i solen på Södra Umeå RF och fikar efter att ha tittat på Mia och Salle som gjorde en stabil uppvisning i MsvC och fick ihop 64,899%.


Hoppas att det räcker till en placering.

Rymmare

Började dagen med bokföringsjobb. Har haft bra flow senaste dagarna och fått ganska mycket gjort utan att det tagit särskilt mycket tid :)
Åkte sedan till stallet och såg till att Conny och Cloe fick nya skor. Ja, jag tittade på och hovslagare Olle skodde.Efter det blev det en skogspromenad med Cloe och Isabelle. Idag galopperade hon ute första gången och det gick hur bra som helst.
Sedan var jag, Mia och Fia och hämtade Stallpellets. Tur som tokiga hade vi och fick hela pallen lastad i släpet, så vi behövde bara lasta av för hand. Vi sparade så pass mycket tid att jag hann ut till Rutger innan jag hade kvällens träning. Katten Lillan ♡ som jag inte sett till på flera dagar dök upp under kvällen och fick förstås lite klappar och godis. Jag trodde nästan att hon flyttat till nån av grannarna till ridskolan...

Avslutade kvällen med att handla, då jag plötsligt blir uppringd av bekanta som meddelar att de har en okänd häst på sin gård, troligen en av ridskolehästarna som rymt, och de får inget svar på ridskolan. Bara att åka dit och försöka lösa problemet. Det var en av de nya ridskolehästarna och staketet var trasigt. Som tur var stod resten av hästarna kvar på rätt sida om den raserade tråden. Två av eleverna från ridskolan kom till undsättning och hjälpte till att fixa staketet. Tack för det Lollo och Annelie :-)
 
 

Ombud för Sveland

Idag har jag varit i Umeå hela dagen och lärt mig ännu mer om hästförsäkringar. Genom åren har jag själv tecknat en hel del försäkringar både privat för tävlings- avels- och unghästar samt för ridskoleverksamhet. De kunskaper och erfarenheter jag samlat på mig tänkte jag nu att jag skulle kunna använda och dela med mig av. Nu är jag ombud för Sveland Försäkringar. Hoppas att ni som har frågor och funderingar runt försäkringar gladeligen ställer dem till mig, oavsett ni vill teckna en försäkring eller bara veta mer :-)
 
Jag åkte tåg till Umeå. För mig blev det premiärtur på "nya" sträckan, och det gick som hejsan, väldigt smidigt. Jag tycker det är ganska mysigt att åka tåg och så kan man ju samtidigt roa sig med sånt här:
 
 
 
Härlig bok!
 
Nu ska jag roa mig med lite hoppning. På TV förstås ;)

Lönekörning

Har tillbringat största delen av dagen med att köra löner. Insåg när jag stack ut näsan vid halvtretiden att det var strålande sol ute.

Idag har jag ridit lite på Cloe, annars har det mest varit Isabelle som ridit de senaste veckorna. Det var läge för lite nivåinställningar, igår var hon lite nonchalant när nya lilla ryttarinnan skulle fatta galopp. Kul att få sitta upp en stund på arbetsmyran. Enda nackdelen är att hon blir väl på hugget för Isabelle efteråt.

Silver och Upan fick gå hem från betet idag så i övermorgon får Cloe och Conny följa efter. Det går inte så bra att bara ha två hästar i hagen, när den ena går iväg för ridning vill man ju inte lämna en kvar ensam.



I morgon ska jag på utbildning hela dagen, hoppas få lära mig en massa nytt...om försäkringar :)

"Ledig" helg

I helgen bestämde jag mig för att stanna hemma i stan och inte åka till Ö-vik på tävlingar. Det blev ändå inte så mycket ledighet att tala om. Lördag förmiddag startade jag med en programträning inför en tävlingsdebut på söndagen. Det såg trevligt ut och min bedömning var att om de presterade en liknande ritt på tävling så skulle de kunna tänkas landa på ca 62-63%. Det kan man ju säga att de gjorde... 65% och seger i klassen LB:1 kat D. Stort grattis Ellen och Apollo! Ellen startade även sin egen B-ponny Daisy och vann LA:1. Bra jobbat!
 
Flera av mina duktiga elever red ihop vinster, placeringar och kval under helgen. Bara att buga, bocka och gratulera till väl genomförda ritter!  http://online.equipe.com/sv/competitions/7441
 
Jag hann också med en massa nyttigt bokföringsjobb under både lördagen och söndagen.Nu känns det som om jag hunnit ikapp efter somarens Falsterboresa och semester. Katten Nemo hjälpte till, förstås:
 
  
 
Jag har också hunnit hjälpa Cloes nya ryttarinna både lördag och söndag. Cloe är så lugn, nöjd och snäll med sin lilla pilot. Nu både travar och galopperar de utan bekymmer, och utan att ha mig i änden av longerlinan... Vi har börjat nosa på lite sidvärtsrörelser i skritt och idag testade vi ryggning.
 
 
Såhär snäll är jag hela tiden säger Cloé. (Jag kommer ihåg en tid när hon inte alltid var såhär cool...) 
 
Under söndagen har jag också haft träning för fem ekipage. Speciellt en av ryttarna på lånad häst har gått massor framåt och det är så roligt att se ekipaget. Kul att få låna en sån fin häst som denna, för även om det inte blir möjlighet att tävla så ger det massor av egen utveckling som sedan går att ta med till nästa häst.
I morgon är det lönekörningar som hägrar. Fullt upp med andra ord :-)
 
 

Kantareller

Veckan har inte varit så händelserik. Har haft en hel del träningar. Alltid lika kul att se ekipagen utvecklas och jag har många ekipage som tränar flitigt.

I övrigt har jag haft mycket bokföringsjobb. Det är ju dags för momsdeklarationen på måndag...

I kväll när jag promenerade runt staketet i hagen snubblade jag över en massa kantareller så i kväll har jag njutit av dem smörstekta. Mums!


I helgen ska jag faktiskt vara hemma. Avstår från att åka till Öviks dressyrtävlingar eftersom jag inte har något egentligt uppdrag denna gång varken som domare eller coach. Det betyder inte att ingen av mina elever startar, men denna gång följer jag resultaten via equipe.

En bra erfarenhet

På väg hemåt efter en bra men lång helg i Vallentuna. Tjejerna i SRK har alla gjort goda insatser. Laget slutade på 15 plats av 25 vilket måste ses som mer än godkänt i denna konkurrens. En bra erfarenhet att ha med sig i bagaget och jag tror att de är ännu mer inspirerade att träna och tävla vidare.

I dag, söndag har de ridit individuella klasser också det med fina insatser. Mia och Don Silvio knep en placering, sjätteplats i St Georg. Grattis!

Roligt också att Norrland har en ryttare i GP. Bara att ta sig dit är en prestation i sig. Även om Killigrews Lancelot tyckte att det var lite läskigt runt banan i helgen och Lena inte var nöjd så är vi många som inser prestation det är och vilket arbete som ligger bakom. Det är en stor morot för kommande ryttare att ha ekipage i närområdet som rider högre klasser.



Lag - SM

Fredag morgon var det upp i ottan för att åka till Vallentuna och Lag - SM. Började med att titta till och vattna hästarna, som nästan såg lite morgontrötta ut när jag kom.

Vi kom fram planenligt i god tid innan veterinärbesiktningen så Silver hann vila lite innan. Två av lagryttarna red under dagen. Mia och Silver var först ut i Sundsvalls Ridklubbs lag. Silver började med att bli rädd för att det knäppte i högtalarna på ena långsidan men allteftersom slappnade han av mer och mer och de lyckades rida ihop dryga 63 % på sin hittills största tävling. Isabelle och Quattro gjorde även de en bra insats som belönades med 65 %.


Lagets tredje och sista ryttare rider under lördagen. Då blir det nog en flughuva på för Sigrid, vars häst var mycket irriterad på de små flugor som det kryllar av på detta ställe.



En sån där dag

I går var det en sån där dag som man helst inte vill ha så många utav. Det började visserligen väldigt bra med en lektion där flera polletter trillat ner.

Resten av dagen var vikt för bokföring, men tyvärr så krånglade internet och fungerade bara tidvis så av den planen blev det inte så mycket gjort.
Det är ganska typiskt när man har massor av jobb att göra.

På väg till kvällens sista uppdrag tänkte jag att det var skönt att få lämna det trilskande nätet när detta händer :


Stopp inte bara på internet utan även i verkliga livet. Det gick inte att komma förbi, inte att vända och inte att backa. Bara att snällt vänta tills lastningen var klar.

Jag hann i alla fall i tid till lektionen :) och den gick bra.

Var sent ut till betet och hade på lite Switch på Rutger, knotten verkar ha fått goda förutsättningar igen. Uscha! Jag tycker synd om hästarna.

Ögonlaser?

Har idag varit på en av ögonklinikerna i Sundsvall för att ta reda på om det fungerar med ett ingrepp för synkorrigering. Naturligtvis har jag inget som går att få till riktigt bra utan alla varianter blir en kompromiss. Frågan är: vill jag se bra på långt håll och ha glasögon vid läsning och arbete vid datorn eller ska jag ha det som nu, att jag kan läsa men behöver glasögon på håll och vid datorn? Skulle nog vara skönt att slippa brillorna i stallet bland annat. Hästarna var törstiga i kväll. Hela högen kom och drack när jag fyllde på. Det blev många turer med den enda dunk vi har. Dags att skaffa en till...
Mer än en till grimma lär jag också få skaffa. Conny tappar en om dagen och det är inte alltid lätt att hitta igen dem i beteshagen. I kväll fick han gå utan.
 
 

Helg i Vännäs

 Helgen tillbringade jag med att döma ponnydressyr i Vännäs. Helt underbart väder, så jag har nu en typisk "domarbränna". Vänster sida som legat mot solen i den öppna bildörren är solbränd och den andra inte alls solad :)
 
På lördag kväll var det ryttarmiddag och sedan gick vi den tokroligaste tipsrunda jag gått på länge, med helt knasiga frågor.
 
Söndag morgon vaknade jag tidigt, fodrade hästar och hann äta frukost på altanen i lugn och ro innan allt drog igång. Härligt väder och utsikt över anläggningen:
 
Under söndagsförmiddagen hade jag den äran att döma två mycket starka lätta klasser. Många stadiga och lydiga ponnyer och välridande ungdomar. Så kul!
Pristagare i Lätt B.
 
 Det sista jag gjorde innan hemfärd var att frossa i princesstårta! Det tackar jag Ellen Ågren och Daisy för eftersom det var deras pris för segern i Norrlandsmästerskapet kategori B :) Grattis!
 

Hos "päronen"

Just nu är jag inte alls vän med blogg.se. Jag fattar inte varför appen är så seg. I snart en vecka har jag kämpat med att göra inlägg, men den bara hänger upp sig hela tiden.
 
Sista etappen av semesterresan gick till Sandviken. Planen var egentligen att göra ytterligare ett stopp efter vägen, men när vi kollade väderrapporten så skulle det bli regn och åska under natten och förmiddagen så vi valde at åka hela vägen till mina föräldrar istället. Det är inte så kul att sätta upp eller riva tält i regnväder. Jönköping fick ju i alla fall sin beskärda del av vatten efter att vi passerat...
 
Under fredagen passade vi på att åka till Gävle, strosa runt lite i Boulognern, äta  glass och ha det allmänt trevligt i det vackra vädret.
 
På lördagen äkte vi till Högbo Bruk och åt lunch på Högbo Qvarn. För en evighet sedan sommarjobbade jag faktiskt där, men då var det bara ett enklare café
 
 
Lördagkvällen avslutade vi med att fira mina föräldrars Guldbröllop med god mat på Axmar Brygga tillsammans med syrran med familj.
Imponerande att de har varit gifta i 50 år tycker jag. Själv blir jag aldrig gift ...
 
 
Hela klanen samlade på Axmar brygga.
 
 
Mamma                  syrran                    Felix och Maxi                      Rasmus            och jag...
 
 
 

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE