Förrådsröjning

Vilken härlig påskhelg, trots att den varit nästan helt hästfri.

I fredags hade jag träningar och en sadelprovning. Sedan dess  har jag inte satt foten varken i något stall eller ridhus. Vi har istället röjt ur förrådet för att bereda plats för mitt nya kontor. Jag tror det kommer att bli kanon. Hela 25 kvadrat och rejäla ytor till bokhyllor. Kontoret jag huserar i nu har snedtak, så det är svårt att få in förvaring för alla pärmar. 


Oj, så mycket grejer man samlat på sig genom åren! Och visst sparar man alldeles för mycket av  nostalgiska skäl? Vissa av prylarna är inte uppackade sedan vi flyttade hit till Ytterfälle... då är det inte troligt att jag kommer sakna dem heller.


En hel del är nu redan sålt och vidarelämnat på sälj- och skänkessidor. Det känns bra att någon annan kan ha nytta av sakerna istället för att de skall slängas bort. Störst intresse rönte Märklinbanan, här budades friskt på annonssidan.

Jag, har valt ett nytt, ljust golv som Kenneth skall hjälpa mig att lägga in. Eftersom jag inte riktigt är inredningstypen hoppas jag på Kenneths (och Mias ) hjälp även när det gäller resten... Tapet och färgval är ursvårt! 

Tanken är att använda de kontorsmöbler jag redan har, bordet är stort och så kan jag skruva fast den del som inte får plats i dagens utrymme. 

En grön soffa och fåtölj som tidigare stått i finrummet ska få bli fikahörna och sedan ska det kompletteras med bokhyllor och textilier. Jag tror det kan bli riktigt bra utan att "kosta skjortan".

Jag ser verkligen fram emot att få iordning i stugan.

Helg hemma

Förra veckan hade jag ovanligt många programträningar. Alla ville ha en genomgång innan dressyrtävlingar på Härnösands Ridklubb. Flera ekipage gjorde debut i dressyrsammanhang och då är det förstås lite pirrigt för ryttarna.

Tyvärr kunde jag inte vara närvarande under tävlingen eftersom vi firade Kenneths hela helgen. Det gick bra för de flesta ryttarna ändå, med flera placeringar.

På lördagen var en del av Kenneths vänner här och på söndagen var det dags för släkten. 
Torsten tyckte att det där med paket var väldigt kul!

Hjälpsam kisse.

Domarutbildning och rotande i det förflutna

Oj, vad en vecka går fort!

Jag har haft träningar alla dagar utom tisdag den här veckan. I tisdags var jag istället med en elev till en annan och tittade på häst för ett eventuellt fodervärdsavtal. 

För närvarande har jag också en hel del jobb på redovisningsbyrån. Alla momsdeklarationer är nu i alla fall inlämnade inför måndagens deadline. De sista underlagen fick jag in under fredagen och dem gjorde jag klara innan jag satte mig i bilen för färd söderut.

Under lördagen har jag varit på dressyrdomarkurs på Segersta. Som vanligt bra och intressant. Fina hästar fick vi se förstås. Det är toppen att ryttarna glatt ställer upp och låter en hel hög dressyrdomare titta på dem.

Stannade i Sandviken hos mina föräldrar både på väg ner och på väg hem, så nu har vi tittat på Mello. Rätt låt vann... 

Jag har också roat mig med att leta lite i fotoarkiven. Fick en utmaning att lägga ut ett par gamla bilder, så det var bara att börja rota i lådorna.

Lillsyrran och jag 1971 ( klänningen är lika kort som strumporna är långa ... ) 


Liten Ingrid försöker ringa till pappa som var bortrest.


Inga pollenproblem här inte

Dagens klasser hade tyvärr inte så många startande, men några fina ponnys har jag i alla fall fått se. Jag har dömt inte mindre än fem olika program under dagen. Från Lätt C:1 upp till FEI Lagtävlansprogram för ponnyryttare.

I vissa fall kan man märka att det är i början av säsongen för ponnyerna blir lite spända och då blir det inte så lätt att rida program. 

Vi var tidigt klara idag och jag har sysselsatt mig med att läsa lite bloggar. Jag hinner sällan det annars så nu hade jag lite att "ta ikapp". Gick in på en av bloggarna och min första tanke var att -men har hon slutat uppdatera bloggen, det ser ju ut att vara från i höstas med barmark. Strax insåg jag dock att näe, det är ju inte snö i hela Sverige fortfarande 😜
Här i Vännäs är det i alla fall gott om den vita varan. Positivt med det är i alla fall att pollenrapporterna lyser med sin frånvaro 😃
Mössa och täckjacka på.



Fredagkväll i Vännäs

Fredagskvällen tillbringar jag i Vännäs. I morgon dömer jag ponnydressyr med klasser från Lätt C till FEI.

Så vad roar jag mig med en sån kväll då? Här på anläggningen händer inte så mycket. Alla ambitiösa ponnybarn och deras föräldrar går som sig bör till sängs tidigt så jag plockade med mig lite egen sysselsättning:


Aldrig fel att förnya naglarna 😉

Spårläggning?

Kommer hem efter arbetsdag borta. Och ja, katten har varit ensam hemma fler timmar än vanligt. Men han verkar ha roat sig kungligt...


Jag möts av en ivrig kisse och en BH i entrén, i hallen fortsätter spåret med fler underkläder - in i köket, finrummet, trappan upp... Tvättkorgen är nästintill länsad på mattes underkläder. Uteslutande mattes, husses ligger vackert kvar.
Ska bli spännande att se om det dyker upp fler delar allteftersom.

Och bej, jag bifogar inga bilder... det känns aningen för privat 😂


Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE