Ridpass på Silver

I morse var det sovmorgon, både för mig och sambon. Mysigt! Åt en sen frukost och när Kenneth sedan åkte för att pimpla så for jag till stallet. Idag hade jag det trevliga uppdraget att rida Silver. Vi promenerade bort till ridhuset och jobbade ca 50 min. Kul att sitta på honom igen efter hans vistelse hos Mattias. Han har framförallt blivit starkare och ligger bättre framför skänkeln. Jag upplever mer att det räcker med att "påminna" honom än som tidigare att man fick "säga till". Man får därigenom också ett jämnare sug fram på bettet. Fortfarande kvarstår att han gärna vill bli lite stark och dra sig nedåt istället för att växa framåt- uppåt när man rider på lite: Både häst och ryttare var i alla fall lite svettiga när vi var klara :-)
 
 
Medan Conny och Cloé fick lite mat passade jag på att skotta lite skit i lösdriften. Ett mindre roligt evighetsgöra, känns som om det inte ens syns att man skottat en massa kärror :-(

Frivarv

Tidig morgon idag igen. Kom till stallet strax innan sju, Mia hade redan hunnit sadla på Silver, så hon fick gå i förväg till ridskolan. Conny orkar ju i alla fall inte lika långt ridpass. Började med att snurra honom lite på lina som vanligt, han var lite busig idag och lyckades ta sig två frivarv i manegen. Skitkul tyckte Conny! Varken jag eller Mia uppskattade tilltaget lika mycket... Förmodligen kom det av att han blev lite upprörd av en transport på stallplan. Trailern i sig var inte farlig, men det frasade väldigt om hjulen på isskorpan på backen. När jag väl kom upp var han i alla fall snäll, men det kändes att han varit lite busig och spänd för han blev fort trött. Jag har en riktigt bra känsla i traven i vänster varv, men i höger är det mycket svårare. Jag får både sämre bjudning och sämre balans. Inte blir det bättre av att jag också rider sämre i höger.
 
Fick sällskap med Mia tillbaka till stallet och passade på att ta en kopp kaffe, mocka och städa lite i hagen medan hästarna åt. Tog sedan in Upan för ett ridpass. Med facit i hand skulle jag tagit in honom direkt och gått bort till manegen. Nu råkade jag ut för att ridhustiderna hade ändrats sedan jag tittade på dem i förrgår kväll. Tyvärr hade ingen lagt in detta så att det syntes på förstasidan på hemsidan, så jag knackade på och fick veta att jag inte kunde komma in. Typiskt! Jag blev rätt så irriterad. Satt upp och testade att rida på utebanan, men det var alltför isigt så jag tog en tur ut efter vägen. Skrittade mest, men det fanns några mjuka sträckor där det gick bra att trava som lite uppvärmning. Femtio minuter senare kom jag in i manegen och kunde jobba en liten stund.
 
Snabbade mig hem och duschade och bytte om och mötte sedan upp med Kenneth för något sen lunch på Rutiga duken. Jag hade för mig att det var helgdag så jag blev riktigt förvånad att allt var öppet. Storshoppade sedan -nya skosnören till träningsdojorna :-)
 
I kväll har jag fuskat från helgen och jobbat lite, det kan vara skadligt att vara ledig för mycket ;-)
 
 

Halvdag i stallet

Hade morgonstallet i morse med. Det är ju snabbt avklarat när det är två hästar som skall släppas ut, en som skall fodras och lite vatten att fylla på. Tog sedan med mig Conny bort till ridhuset. Longerade en kort stund innan ridning. Han var lite spänd för att det var ytterligare en häst i manegen -mycket intressant sa Conny. Jag måste försöka rida lite andra tider nu så vi får sällskap i manegen så att det inte är så lugnt och tyst hela tiden. Det blev ett kort och lätt pass idag, men han skötte sig bra, även om han vid något tillfälle satsade lite väl mycket för att hinna ikapp hästen framför ;-)
 
Idag fick Cloe sig ett kort arbetspass igen. Hon tycker att det är stenkul att komma till ridhuset, vill helst bara galoppera...men idag skrittade hon i alla fall hela vägen hem istället för att gå i passage ;-) Snart dags att försöka hitta fodervärd eller medryttare till den gamla damen. Hon vill ha ännu mer uppmärksamhet och kärlek! Extra positivt var att hon idag snällt accepterade att vara ensam i stallet medan jag pysslade om henne. Det har annars inte varit uppskattat, utan hon har varit ganska stökig dagar, men nu har det gått bättre och bättre.
 
 
Hade också lektion för Fia och sedan Helene. Kul kul! Två bra pass.
 
Duschade på ridskolan för att sedan göra ett ärende på stan, bara för att konstatera att de hade tagit helg redan kl 14. Åkte och trängdes med tusen andra på affären. Usch :P
 
Lite bokföringsjobb hann jag med innan det var middagsdags, det blir att göra det sista med boksluten i helgen. Bara lite småputs kvar nu -sen blir det deklarationer för hela slanten.

Östersund

I går tillbringade jag dagen i Östersund tillsammans med konsulenten från Mittsvenska och SISU. Vi gick igenom lite om hur SISU fungerar i Östersundsdistriktet jämfört med här i Västernorrland. Tanken är att på sikt besöka  klubbarna på samma sätt som gjorts här för att hjälpa de klubbarsom är intresserade att få igång ännu mer verksamhet och studietimmar.
På eftermiddagen var det en videokonferens om det nya, omarbetade materialet "Driva Ridskola".
 
På lunchen tog SISU-konsulenten med oss till ett häftigt matställe, ett högt torn med fantastisk utsikt! God mat var det dessutom.
 
 
Idag har det varit full rulle hela dagen. Eftersom jag hade lyckats förtränga att det är helgdag på fredag, måste jag omplanera hela fredagens jobb till resten av veckan, dessutom med en veckodag på resande fot.. oops!Började med morgonstallet och ridning av Conny. Hade "sådär" känsla. Allt är lite svårare i höger varv och jag jobbade lite extra med det idag. För första gången testade jag också att flytta lite för skänkeln i skritt på långsidorna. Inga större protester mot det :-) 
 
Hade sedan träning med två elever som jobbade på bra. Lite extra kul var det, för den första började tala om hur gräsligt allt var, och sedan var hästen finare än någonsin...
 
Gäller att passa på att bädda i den mysiga tröjan tycker stallkatten Tiger.
 
Efter att jag ducshat på ridskolan gjorde jag konstaterandet att jag glömt både snyggskor och jacka. Fick bli stallskorna resten av dagen, och frysa utan jacka. Tur det var inomhusaktiviteter på eftermiddagsschemat.
 
Fångade en hamburgare i farten när jag passerade Sibylla (ibland är snabbmat räddaren i nöden...) och brassade ner till Timrå för bokföringsjobb under eftermiddagen. I kväll har jag hunnit avverka konstituerande möte med Röda Korset och Friskis och Svettis.
 
Snart dags att sova, har stallet i morgon bitti också.
 
Avslutar med lite Havrepappa:

Det tar på krafterna med party

Är helt utsjasad...!
 
Igår började jag dagen vid sexsnåret för att vara på plats i ridhuset i Dannero kl 8. Där hade jag en  rolig träning med två morgonpigga och ambitiösa elever. Sedan bar det av vidare till Sollefteå och styrelsemöte med Mittsvenska ridsportförbundet, som på eftermiddagen följdes av Årsmöte. Kassörsuppdraget består, i två år till. Tur man inte är sysslolös... :D  Vid 18.30-tiden bar det av hemåt och sedan mat och trevligt umgänge hos vänner i Härnösand, ojojoj vad klockan går fort när man har trevligt. Först var det Earth Hour och sen gick det bara en liten stund så var klockan 02....
 
Söndag förmiddag har det blivit lite städning och efter lunch födelsedagsfirande av Kenneth. Det märks att det var en fullspäckad dag igår med sen läggtid, för nu är jag helt slut (klockan är 16.10!!) Borde rida en sväng...men får börja med att se om det kan bli lite middag kanske? Man kan inte leva på tårta allena...eller?
 
Jag tror jag ska lllllllllllllllllkjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjm,,,,,,,,,,,,,,,,,,kiopl,   Hoppsan! Katten Nemo vill visst ha lite uppmärksamhet :D   Tror jag ska lägga mig raklång en kvart medan riset kokar.
 
Bjuder på några bilder på Conny. De två översta är nya, den nedre från i höstas. Visst har han vuxit på sig lite?
 
 
 
 
 
 
 

Bästa balansen?

Tack för att ni läser min bloggl! Jag hade många kommentarer på förra inlägget. Väldigt kul!
 
Igår red jag ett pass på Conny igen och nu märktes det att jag ridit några gånger. Han var mer fokuserad (om man bortser från att jag först tappade honom i ridhuset så han tokgalopperade ett par varv med svansen i vädret av bara farten. Stenkul...tur vi var ensamma  ) och klev ihop ett snäpp till av sig själv.
Jag har egentligen inga större krav på form, utan bara att han ska svara på hjälperna, vara i balans och bära sig själv. Jag upplever dock att han kliver in i en ganska stadig och trevlig unghästform utan att jag egentligen gör något.  Ibland skulle jag vilja rida mer framåt, men är just nu i ett läge där det känns som om vi får försämrad balans om jag lägger upp tempot. Just nu väljer jag att ligga kvar där vi har den balans som jag upplever som bättre, på sikt får jag kanske testa lite och se om det är så att jag ska upp ytterligare ett snäpp mot för vad jag tror för att hitta ett ännu bättre läge? Skulle verkligen vilja ta med Conny ner till Mattias om nån månad eller så, men ekonomiskt går det inte just nu. Jag ska rida igång honom lite till och sedan är det nog läge att ta honom med något pass för IA.
 
 
Härliga skåne! Promenad i allén.
 
  
 
Vackert så jag stork-nar! ;)
 
 
Idag blev det bara en snabbtur till stallet för att fodra och kolla läget. På förmiddagen har jag haft besök av revisorn på ett av de företag jag sköter papperen åt, och i sen eftermiddag var jag där och bokförde lite.
Däremellan har jag varit på skatteträff. Ganska värdelöst.
Det bestående från denna är följande:
Om skattereglerna är så pass krångliga att de som håller i skatteträffen mest läser innantill och när de får frågor läser de också innantill, eller så kan de inte svara, eller säger en sak först och snurrar sen in sig i olika svar tills de inte vet i alla fall... Hur kommer det sig då att skatteverket är så snabba att bötfälla företagare som gör ett misstag? Skulle det inte vara läge att påpeka misstaget först och SEDAN belägga med straffavgift om man inte gör om och gör rätt? De kanske skullekunna ha en annan inställning än att alla företagare gör fel för att blåsa dem på skatteintäkter?
 

Om tävling och att avancera upp i klasserna

När är det dags tävlingsdebutera eller att kliva upp i nästa klass/svårighetsgrad?
 
Det finns inte ett enkelt svar på detta eftersom det till viss del beror på ekipaget, dess förutsättningar och mål.
 
Eftersom jag själv tävlar, dömer och tränar dressyr kommer diskussionen nedan till stor del att handla om dressyrresultat. Grunddiskussionen är dock tillämpbar på samtliga grenar. Dressyren har fördelen mot tex hoppning och fälttävlan att det sällan blir rent farligt om man startar för svåra klasser.
 
Som orutinerad tävlingsryttare kan det vara lämpligt att starta i de lägsta klasserna för att allt eftersom avancera uppåt. För en ryttare med mindre rutin, framförallt om det handlar om barn och ungdomar, är det roligare och mer stärkande för självförtroendet att vara duktig på en lagom nivå, än att alltid hamna bland de sista för att man vill rida väl svåra klasser. Se till att det inte går prestige i vilken nivå barn och ungdomar tävlar på. Det är alltför lätt att jämföra sig med kamrater och förbise hänsyn till den långsiktiga utvecklingen.
 
Grundförutsättningen för att det ska vara läge att starta, enligt min syn, är att ekipaget har en grundtrygghet och med relativ lätthet kan utföra övningarna på träning. Om ryttaren går in med känslan -"undrar hur det här går", så är risken för att man missar på tävling stor. Om ryttaren däremot tänker -"det här kan vi" så följer den känslan med in på banan och sannolikheten för att man skall lyckas ökar. Naturligtvis kan man missa moment ändå, men helhetskänslan och helhetsintrycket betyder väldigt mycket i programridning.
 
 
När är det då dags att avancera en nivå? Förutom det jag redan skrivit om trygghet så tycker jag att man bör ha ridit ett antal starter med stadigt  godkända resultat (över 60 % ) innan man går upp en klass.TilI klasser över Msv C dressyr måste man kvala, då gäller det att göra resultat över 62 %. Att man klarat kvalgränsen behöver inte med automatik innebära att man är redo att gå vidare. Det säger bara att man lyckats rida just den klassen på den nivån, det kan självklart vara så att det är nya svårigheter i nästa klass som behöver befästas bättre innan start.
 
Jag hade en gång i tiden en tränare som ansåg att man skulle ha ridit på 70% på en nivå innan man gick upp till nästa. Enligt mig är detta i många fall ett orimligt krav. Alla som tävlat en häst med begränsade gångarter vet redan nu vad jag menar... Om man sitter på en häst som är lydig och stadig och utför de tekniska delarna i ett program ganska bra, men inte har så stora gångarter, är det svårt att komma över 65%. Detta på grund av att kvaliteten i grundgångarterna påverkar grundbetygen genom hela programmet såväl som alla ökningar och förstås det rena gångartsbetyget.
 
Mia Wiklund och Radon, ridit godkänt Int 1 som YR.
 
Om man tävlar en sådan häst får man mer  tävla mot sig själv än mot andra. Istället för att bli frustrerad över att rosetterna kanske uteblir får man sätta upp andra mål. Det man lär sig på en sådan häst har man stor glädje av om man såsmåningom skaffar sig en häst med större gångarter.
 
Mia Wiklund och Don Silvio, segrar i MsvB och på väg uppåt i klasserna.
 
Det kan vara intressant att veta vad betygen betyder för en domare:
0 = ej utfört eller helt misslyckad
1 = mycket dåligt
2 = dåligt
3 = ganska dåligt
4 = ej godkänt
5 = med tvekan godkänd
6 = godkänd
7 = ganska bra
8 = bra
9 = mycket bra
10= utmärkt
 
Detta innebär att om man genomför en ritt på 60 % så är den som helhet godkänd, rider man på 70 % så är helheten ganska bra. Här vet alla som tävlat en häst med begränsade gångarter att det kan vara så att känslan i en ritt kan vara ganska bra, men att man trots det inte kommer upp i 70 %. Det kan också vara så att en ryttare gör den bedömningen att vissa moment i den klass man ridit behöver stärkas ytterligare trots att man rider klassen med godkända betyg och att man därför väljer att gå ner en nivå ett tag.
 
Det är av stort värde att diskutera med sin tränare om vilka klasser som kan vara lämpliga att starta utifrån ekipagets förutsättningar. Jag tycker också att det är mycket bra om tränaren emellanåt har möjlighet att vara med på tävling för att själv bilda sig en uppfattning om hur det fungerar, vad som är ekipagets styrkor och svagheter på tävling. Förutsättningarna blir ännu bättre för tränaren att hjälpa sin elev om man varit på plats och själv sett, jämfört med att få tävlingen återberättad för sig.
 
 
 
 
 
Det viktigaste är att ha roligt, annars uteblir ändå de långsiktiga resultaten. I början av tävlingskarriären kan det vara så att man är så nervös att inget känns kul, då gäller det att trots allt härda ut och göra fler starter. Med ökad rutin minskar vanligtvis nervositeten.
 
 
 
Lycka till på tävlingsbanorna!
 
 
 
 
 
 
 
 

Igångsättning x2

Äntrligen har jag fått sätta igång Conny! Efter 2 1/2 månads vila, varav en månad var planerad och resten pga sårskada. I torsdags longerade jag en stund i ridhuset. Hopp och skutt och pip av förtjusning. Precis när jag sen skulle sitta upp så knackade det på ridhusdörren och vi fick sällskap av två hästar. Eftersom han fortfarande kändes lite i gasen och spänd satt jag bara upp och skrittade en kort bit och nöjde mig sedan. Trots allt är han ju bara fyra, så jag tycker han sköter sig bra ändå. På fredagen började det med att han blev lite extra  laddad utanför ridhuset, när ridskolehästarna kom galopperandes ut från stallet mot hagen Vi flög in genom manegedörren och flög lite till när jag släppte igen sargdörren. Efter en stunds longering coolade han dock ner, så det blev lite ridning på slutet.
 
Idag har Conny fått vila och jag har ridit fina Upan och longerat Cloe. För Cloe var det första arbetet på många år. Sån himla tur har jag att mor och son kan ha samma utrustning :-) Tränset har Conny fått ärva av Cloe, så nu får hon "låna" det, och sadeln ligger också helt o.k. Tur, för hennes gamla är såld och jag känner väl inte nån direkt längtan efter en dyr investering.  När vi lämnade gården på väg mot ridskolan undrar jag vad hon tänkte. Det var raska steg och en vaken blick kan jag meddela :-) Väl på plats på ridbanan fanns det en plätt som inte var så hal och med ett lagom lager snö. Hon ville mest bara galoppera i början, så hon fick i lugn och ro rasta av sig det värsta. På vägen hem var det passage den första halvan men sista biten promenerade madam lugnt i alla fall. Nästa gång ska jag rida! Hurra!!! Sen är det bara lite lugn uppbyggnad och hoppas att hon håller sig friskoch glad för lättare ridning ett tag till.
 

Shopping

Än har det inte blivit nån ridning för mig och Conny. Planen var ju att sätta igång den här veckan. I helgen var det så mycket att göra, så det var inte att tänka på att försöka hinna med nån ridning. Men se, igår när jag kom till stallet var han svullen i sitt andra knä (inte det som varit skadat) Det är väl som självaste den att det ska vara nåt hela tiden. Han hade tydligen muckat med en av de äldre i hagen. Skyll dig själv slyngel, sa hagkompisen.
 
Jag har haft fullt upp med jobb, så det har blivit att sitta på kontoret istället. Idag tog jag ett brejk och gick på Mittnätverket Vendelas årsmöte. Passade på att göra en femminutersshopping också. Planen var att köpa ett överlack till naglarna, men jag hittade en del annat kul också. Det är bra med presentkort - man kan shoppa utan att det märks i plånboken :-) Så jag tackar nu  för de fina födelsedagspresenterna. Det här blev det:
 
 
Två (ekologiska) färgglada linnen i spygrönt och chockrosa ;-)  En plommonfärgad kavaj och matchande sjal (jag som aldrig velat köpa lila = tantfärg ) och en sjal i blågrönt som matchar både linnet och en kavaj jag redan har. Överlack och två färgade nagellack.
 
Jag gillar kavajer och det är ett mycket användbart plagg i jobbet, dessutom enkelt att variera och kombinera. Att jag tycker om nagellack lär väl vara allmänt bekant...?
 
Jag är ingen storshoppare, men när andan faller på så går det undan. Tanken var att handla lite snyggt när  vi var i skåne, men då var jag helt omotiverad så det blev inget, förutom en stalljacka i ridsportbutiken i Flyinge (lila haha).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Domarhelg

Av någon anledning kom inte detta inlägg in i söndags... Bättre sent än aldrig.
 
I helgen har det varit full aktivitet på Kungsnäs. Igår började jag dagen med att döma en Lätt A:3 och senare en MsvB:3. Många ekipage gjorde bra ifrån sig, trots att det är tidigt på säsongen. Gårdagens sista klass var MsvA:1 där Sofia Westin och Upan L fortsatte säsongens andra tävlingshelg i fin stil med att ta tredjeplaceringen. 
 
 
Efter en lång tävlingsdag hann jag hem lagom till Melodifestivalen. Kan bara konstatera att jag suger på att gissa vinnare. Men det är en ganska rolig tillställning.Tycker dock att låten som vann är bra mycket bättre på skiva än live (har fått höra den mer än lovligt många gånger idag)
 
Idag var det dömning av MsvB:2 och LA:4  som stod på schemat. Fia startade St.Georges och kom trea igen! Snacka om bra start på säsongen! Det värsta är att jag blir så tävlingssugen så jag tror jag kreverar... ;-)
 
 
En bra helg för Sundsvalls Ridklubb, både som arrangör och för deras tävlingsryttare, med flera fina placeringar.
 
Fullständiga resultat kan du hitta här:
http://online.equipe.com/sv/competitions/5913
 

Sista dagen i skåne

Idag är det sista dagen i Skåne. Det har varit helt underbart väder med sol och 10 plusgrader. Ingen av oss vill åka hem till snön och kylan, men arbetet hopar sig hemma så det är nog inget att välja på.
 
Vi åkte ut till Hviderup direkt efter frukost och parkerade oss i manegen. Precis som tidigare dagar har vi fått se ett gäng fina hästar, även om det var lite mindre fullbelagt än tidigare. Det fina vädret lockade tydligen till uteritter. Rutger har fått skaplig kläm på det där med longering nu. Mattias satt upp en stund idag och provade även på lite trav. Rutger skötte sig hur bra som helst :-)
 
Första travstegen med ryttare.
 
Strax innan lunch stod hingstfotografering på schemat. Den nygodkända Certus "Curre" skulle plåtas. Vi fick agera vift och sprattelhjälp för att få en intresserad look. Kul att vara med och se hur proffsen jobbar. Kan bara konstatera att det inte är helt lätt att få en häst att agera fotomodell. Det är alltid nåt ben som står fel eller nåt öra som spretar och när den äntligen står bra så gäller det att vara med den millisekunden... Jag tog i alla fall några ridbilder med mobilen.
 
 
På eftermiddagen red Mia ett pass på Silver. Idag var han riktigt fin. Återstår att se om det går att se något på filmen. Det blev väldigt mycket motljus och solfläckar. Vi missade lunchserveringen på Flyinge idag och åt inte förrän vid fyratiden, efter att jag knorrat om att jag hungrar ihjäl. Helst hade vi väl stannat och sett ännu ner träning. Men vi fick i alla fall se både Ebba och Yantuge, Mattias och Brisbane och så Mia von Essen med en stor fux träna för Kerstin André. Nu blev det käk på Sveriges sämsta (?) vägkrog utanför Flyinge. Uppvärmda fiskpinnar, fsbriksgjord remouladsås och burkpotatis.Tyvärr vill jag minnas att det var lika illa sist, för flera år sedan. Hungriga som vi var gick det ner i alla fall. Note to myself: aldrig mer äta där!

Kyra på Flyinge

 
I går var Mattias borta och hade trtävlingar så vi passade på att åka ut på några kundbesök. Sedan strosade vi nån timme i lite butiker, utan att handla en endaste pryl... Lite besviken. Jag trodde väl i alla fall att jag skulle kunna hitta något intressant när det fanns så många affärer. Vi bestämde oss sedan för att åka ut till Flyinge för att äta en sen lunch. De har alltid väldigt bra lunch, och man har oftast något att titta på i ridhuset under tiden. Idag hade vi extra tur för det var träning för Kyra :-) När vi ätit klart gick vi ut och satte oss på läktaren och lyssnade. Där satt vi tills det var slut och sedan åkte vi till Hviderup. Efter vägen passerade vi ridsportbutiken där jag passade på att köpa en täckjacka som jag såg härom dagen. Vid 19-tiden red Mia dagens pass på Silver. Det gick bra. Mindre bra gick min filmning av passet. Jag kom inte riktigt överens med zoomen, och det var väl mörkt i manegen. Nytt försök kommer idag.

Uppsittning

Startade dagen som vanligt i manegen och tittade på när Mattias och Essen red. Det är verkligen inspirerande att se häst efter häst komma in och göra sina pass. Så många fina hästar och så kul att få se allt från unghästar till de på GP nivå .Här kan man verkligen se alla lägen hur det ser ut på väg till nästa nivå. Mia red ett pass på Silver och det ser riktigt roligt ut. De jobbar vidare på kvickheten i fötterna och svaret för hjälperna samt bygga styrka. De börjar få allt bättre kläm på piruettjobbet. Just nu är det nästan så att det är galoppen som är enklast och det är bra för det har alltid varit där de tappat lite i programmen tidigare.
 
Rutger har nästan börjat begripa det här med longering. Nu springer han flera varv emellanåt innan han tycker det är dags att stanna eller försöka vända. När han springer fint så kan man se att han rör sig ganska lätt och han har precis som storebror lite knäaktion. Idag satt Mattias upp och skrittade för första gången. Rutger såg nöjd ut med det, mycket trevligare än att kubba runt runt sa han...
 
Världen är så stor, så stor, Rutger Rutger liten... syns knappt i sin stora box :-)
 
I morgon blir det inte ridning förrän på kvällen, så då ska vi först ut på lite kundbesök.
 
 
 
 

Mello och Hippo

Lördag kväll! Nu har vi stoppat lagarna fulla med mat och glass under tiden har vi växlat mellan att titta på Mello och kolla resultaten från dressyrtävlingarna på Hippologum i Umeå. Vann rätt låt? Ingen aning ;-) men Fia och Upan gjorde en bra säsongsdebut och placerade sig tvåa i St.Georges, knappt slagna av ettan :-) Tjoho, så kul! Nu är det god natt!
Arkivbild på Fia och Upan

Lös"hoppning"

Idag, lördag började vi dagen med en god hotellfrukost. På schemat stod sedan några kundbesök på Granngården-butiker i Sjöbo, Ystad och Malmö. Vi har klara ganska lagom till lunch så vi for till hotellet och bytte om och sedan till Flyinge. Passade på att äta där och tittade på hingstdressyren samt presentationen av de nypremierade hingstarna. Eftersom Mattias inte är hemma i helgen så fick vi roa oss själva med Silver idag. När vi kom bort till Hviderup skulle de precis börja löshoppa, så vi hann se Rutger. De undrade om han gjort det förr och jag tycker det var bra att han nu fick göra nåt han provat förut, så fick stalltjejerna klart för sig att han faktiskt kan röra på sig. Han tyckte det var roligt med lite bommar, fast det var inte mycket till hoppning... Bommar på backen...löjligt lätt tom för en dressyrhäst, sa Rutger. Jag har blivit så himla förkyld, så just nu känns det mesta lite jobbigt. Ont i halsen, snuva och huvudvärk :-( Hoppas det går över snart.

Grattis Kattis och Ettan!

I förrgår skrev jag om en bekant som visade sin hingst på Bruksprovet. Jag fick för mig att han inte skulle gå på fredagen eftersom han visat lite ojämna resultat, men han gick på fredagen och gjorde jättebra ifrån sig. Det ledde till att han passerade nålsögat och är nu godkänd hingst. Stort grattis till Kattis och "Ettan" ! Jag kan tyvärr fortfarande inte lägga upp några nya bilder med mobilen :-( Jag får komplettera med bilder senare.

Inte så lätt sa Rutger

Dagen började precis som igår i manegen på Hviderup. Vi fick se ett helt gäng fina hästar idag med. Några stycken skulle man vilja ta med sig hem... Mia red ett pass på Silver. Bitvis var han bättre än igår. Emellanåt märktes det dock att Mia kom åt lite till och då blev det en aning jobbigt, både för Mia och hästen. Rutger (som de har döpt om till Gustav här nere) gjorde sitt andra besök i ridhuset och idag förstod han nästan att han skulle gå framåt... Mr potatohead... beter sig som en korkskalle... Det är ju tur att han i alla fall är snäll. När hästskötarna ledde tillbaka honom till stallet passerade de en öppen parkerad trailer och jag kunde inte undgå att höra att de sa att "fatta hur besvärligt det skulle vara att lasta den här" Då kunde jag faktiskt inte hålla tyst, utan kommenterade att han går in hur enkelt som helst, varpå en av tjejerna frågade om jag var med och lastade när han skulle hit...Han som åkt trailer sen han var pytteliten tycker väl inte det är så märkvärdigt. I kväll är det tidigt sänggående för jag börjar få halsont :-(

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE