På hemväg

Nu sitter vi i bilen på väg hem från Östersund. 

Idag har jag varit överdomare i en klass och dömt en. Precis som i går hann jag också med att titta på Mia på framridningen. Idag red de Prix St Georges för första gången. Det gick jättebra! Romeo såg fin ut och de red utan större missar. Ett slutresultat på 67.6 blev en blå rosett. Vilken helg de haft! Så roligt! 


Lite bitter eftersmak gav en obetänksam kommentar från en person. Om man tror att det bara är att köpa sig en fin häst och styra runt har man ett och annat kvar att lära sig... Mia är den mest ambitiösa elev jag haft. Hon lämnar inget åt slumpen vare sig det gäller sig eller hästen. Man kan ju dessutom gå in på TDB och se hästens resultat sedan tidigare och konstatera att hon inte har gamla meriter att rida på...
Osportsligt!!

Östersund

Fredag morgon började jag med att ha stall jour. När hästarna var utsläppta och matade tog jag Rutger och promenerade bort till ridhuset där Mia mötte upp. 

Under torsdagens ridpass var Rutger spänd och lite stark, gick hela tiden och laddade lite i galoppen och varje gång jag ändrade riktning väntade han på ett byte. Därför var det extra skönt att vi bestämt ett ridpass för Mia på fredagen. Han kändes mycket mer avspänd och med mig än dagen innan. Vi började med galopparbetet, red lite svag öppna, jobbade på spårning och rakriktning samt på att han skulle ta i lite till för skänkeln. Vi fick också till skaplig förvänd galopp, utan att han laddade på. Lite enklare åt ena hållet, aningen svårare åt det andra. Avslutade med lite skolor i trav och känner att det kanske inte ligger så väldigt långt borta med tävlingsstart ändå... 

Sedan bytte vi roller, jag tog plats på golvet medan Mia red Romeo. Han såg fin ut inför helgens tävlingar. 

Sedan fick Rutger en date med veterinären och den årliga vaccinationen. 

Efter lunch lastade vi Romeo och åkte till Östersund Frösö Ridklubb där vi stallade in innan vi själva fortsatte till Jamtli vandrarhem.


Vi hann med en kvällspromenad i det vackra vädret innan vi kröp i säng.

I dag har jag dömt tre klasser och hunnit coacha Mia som tävlat MsvA -med en tredjeplats som resultat. Morgonens LättA var också ett riktigt glädjepiller med många fina ritter.


I morgon är det nya tag! 
God natt! 



Helg i Hudik

Lördag efter lunch reste jag en bit söderut. Första anhalt var Sundsvall där jag hade träning för Fia och Shira för första gången. Fia, som är en av mina elever sedan länge har fått låna Shira ( sto f-94 e: Aerline H -Maraton ) av Moa Belin. 

Shira har tidigare startat MsvB med Moa men stått konvalescent ungefär ett halvår. Eftersom Moa satsar på sina fjordingar passade det bra att låna ut Shira till Fia som annars varit hästlös ett tag. Jag har ju haft förmånen att även få följa Shira tidigare och nu är de alltså ett ekipage. Jag tror det kan bli en riktigt trevlig matchning.

Efter träning och fika ☺ i stallet hos Fia fortsatte jag till Hudiksvall. Checkade in på Stadshotellet, lustigt nog fick jag exakt samma rum som senast, och bytte sedan om för middag. Vid halv åtta träffade jag de andra domarna och ett par av funktionärerna från HRPK på en restaurang i närheten av hotellet. Sällskapet var mycket trevligt men eftersom vi alla skulle jobba under söndagen blev det inte så sen kväll.


Underbart vacker kväll i Hudik.
Restaurangbesöket blev minnesvärt, för detta krävs ett helt eget inlägg...

Söndag dömde jag ponnydressyr. Tänk så fina ponnys de har, barnen, och vilka föräldrar - som ställer upp i ur och skur för intresset. 

För första gången på mycket länge känner jag mig inte helt nöjd med min insats ( får man säga så som domare? ) Jag tyckte att många red svaga skolor under dagen och men funderar på om jag kanske skulle vara mindre sträng, när jag ser hur hårt det slår. Det gjorde nu ingen skillnad i placering, men ändå... 


( Det fina ekipaget är inte kopplat till ovanstående resonemang om skolor.)


Äntligen hemma!

I torsdags kväll kom Rutger hem från skåne. Skönt att ha honom hemma igen. 

Jag tyckte att han skulle få röra på sig en stund efter resan, så medan jag åkte till Timrå Hästsportförening med Mittsvenska Ridsportförbundet för att dela ut distriktets första plakett för kvalitetsmärkning så släppte jag ut honom i hagen. 

Tre timmar senare när jag kom tillbaka för intag rann blodet. Förstås...
Han hade lyckats med att göra sig illa alldeles intill ena ögat. Turligt nog missade det de känsliga delarna med en halv centimeter... Det visade sig att foderlådan var lagad och en skruv hade gått rakt igenom och stack ut på insidan, och jag hade inte ens kollat av lådan utan bara förutsatte att den var ok. Så lätt det är att missa saker...
Det har tack och lov i alla fall läkt ihop riktigt fint på bara ett par dagar.

Tyvärr har jag inte kunnat rida i nån större omfattning. Han hade ett sår i ena mungipan, så Mattias hade inte ridit på ett par dagar för att det skulle läkas men det är ännu lite kvar så jag vill inte riskera att ta honom i munnen utan han har fått skritta och gå på lång tygel. Förhoppningsvis kan jag börja rida lite vettigt efter helgen.

Företagens galakväll och domaruppdrag på Näset

Oj så trött jag är! Har landat i soffan efter en intensiv vecka. 
 
I fredags kväll var det Företagsgala här i Härnösand. Vi i i Mittnätverket Vendela startade kvällen med mingel hos Anna Dasler och gick sedan vidare till St Petri Logen. 
 
 
 
 
Foto: Maria Therese Sommar, Afiori
 
Mycket folk var det, god mat fick vi och många priser delades ut. 
 
Priset Årets Vendela gick i år till Kikki Högberg. Grattis!
 
Tidigt på lördagsmorgonen åkte jag till Näsets Ryttarsällskap där jag haft såväl domar- som överdomaruppdrag hela helgen.
 
 
Torsten verkar också ha haft en jobbig helg...

Kvällstävlingar på Färsta

Just nu är jag inne i en intensiv jobbperiod. Efter en vecka i skåne var det en del jobb att ta igen och dessutom tog jag på mig att hjälpa en kollega som hade lite för mycket på gång. Räknar med att gå för full maskin nån vecka till, sen ska det nog bli lite mer "normalt" igen.

I söndags dömde jag pay and ride på Härnösands Ridklubb. Duktiga ekipage kämpade på i klasser från LättC:1 till MsvB:5.

I kväll har jag varit på Sundsvalls Fältrittklubb och coachat Mia i debuten i MsvA. Det gick såhär bra:


Andraplacering på dryga 64%. Det innebär att de kan få ytterligare några tävlingstillfällen i MsvA och St George framöver, eftersom de i och med detta kvalat för att rida nationella klasser. 

Nästa vecka kommer Rutger hem. Som jag längtar! 

Domaruppdrag i Övik

Dagen har tillbringats på trevliga Ryttarklubben i Övik. Jag hjälpte Mia att lasta på morgonen och åkte med henne upp. Dagens klass att döma var en MsvC:1 med lagtävlan. 

Klassen bjöd på fina ritter men också en del spända hästar. Säkert en kombination av tidigt på utesäsongen och en "jätteläskig" banderoll som satt invid dressyrbanan.


Mia och Romeo red en MsvB:4 som resulterade i en fin andraplacering.

Första omgången av Div1 vanns av Njurunda Ryttareförening, som hade ett jämnt och starkt lag.
Grattis!

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE