Inför första advent

Lördag blev det så äntligen ridning! Rutger var pigg och det kändes lite i kroppen på honom att han inte gymnastiserat på en vecka, lite svårformat och så. Det blev mycket galopparbete eftersom det är enklast när han är lite "på".

Städade och satte upp adventsljusstakar och stjärnor, hittade den lilla kitschiga plastgranen som jag tidigare tänkte slänga. Nu fick den flytta in på kontoret, där passar den bra.

Jag har också målat naglarna i julrött, passar bra inför julskyltningen och adventsfikat.


Trögt

Tyvärr får jag inte bloggen att fungera särskilt bra sedan senaste uppdateringen av Blogg.se-appen. Därför blir det lite klent med inlägg.

Rutger har roat sig med att både tappa en sko och få en böld precis där sadelgjorden ska sitta, så det har inte blivit någon ridning alls den här veckan. Surt! När jag inte rider blir jag lite trött och less, tycker att allt är segt.

I morgon hoppas jag kunna lägga på sadel igen.

Veckan har mest bestått av jobb. Bokföring, träningar och så var jag en dag på tur med en elev för provridning.

Black Friday -jag känner mig nästan lite allergisk mot fenomenet. Det verkar dock ge handlarna en raketstart på julhandeln. Jag har undvikit affärerna eftersom jag inte gillar REA-trängsel. Var förbi på Röda Korset Kupan och hämtade räkningar och passade i alla fall på att gå en runda i butiken. De hade fått in ett par sprillans nya handväskor, så nu ska min gamla få gå i graven eftersom jag fyndade en för en hundring.


Händelserik vecka

Förra helgen var jag på besökskonferens med Svenska Ridsportförbundet. Vi bodde och konfererade på Ronneby Brunn, ett helt ok ställe. Vi hann med att testa poolen i SPA:t och det var bra på lördagsmorgonen, men lite kallt på kvällsdoppet. Rummen var trevliga, maten ok, men efterrätterna en besvikelse. Jag är inte helt säker, men det kändes som om de var fabrikstillverkade (typ Delicato...).

Vi besökte två ridklubbar i Blekinge, varav den ena, Ronneby RK, hade en riktigt maffig anläggning.

I tisdags fick jag plötsligt höra att gården där jag hyr in Rutger är såld. Eftersom de pratat om det till och från under lång tid trodde jag först inte på ryktet, men det visade sig vara sant.
Lite märkligt kändes det allt att ryktet spridit sig i flera dagar och tydligen även florerat på FB utan att alla vi hyresgäster fått veta något.

Kan bara konstatera att det är relativt lätt att förstå sig på hästar, men hur människor är funtade kommer jag nog inte begripa om jag så lever till jag blir hundra...

Just nu behöver jag inte fundera över uppstallning i vilket fall som helst, jag har nämligen bokat en träningsomgång hos Mattias i Skåne. Vi får se hur länge det blir och i vilket stall vi hamnar sedan.


Bananrepubliken Amerika

Jag hade en farhåga, men trodde väl ändå inte att det skulle kunna gå så illa.

Har man bara pengar nog, och är född i landet ska tilläggas, kan man köpa sig presidentposten i USA.

Ett gubbslem är vald till USA:s president. Jag känner mig uppgiven inför dessa amerikaner som verkar tro att det är en såpopera att leda ett land. Är också indignerad över att jag tyvärr tror att en del som fällde Hillary Clinton är det faktum att hon är kvinna. ( Och nej, jag tycker inte att Hillary är felfri - men jämfört med pajasen Trump... en insatt person )  

Tyvärr är det nog så att en del som röstat inte gett sin röst FÖR Trump utan MOT Clinton och "etablissemanget".

När den här kampanjen drog igång sa min sambo och jag att vi kanske skulle ha passat på att besöka USA innan katastrofen är ett faktum. Nu är det kört. Vilda hästar kommer inte att kunna släpa mig dit. Någonsin! 

Jag tror dock att många tillmäter presidenten väl mycket makt. Det är ju inte så att han kommer att styra alla beslut. Tack och lov...
Men en del stök kan han nog ställa till med.
Det ska bli intressant att se vad som händer framöver. 

Och jag tycker synd om Obama som ska lämna över sitt ämbete till denna osympatiska människa.

Clinic med Knytkalaset

Det har tyvärr blivit dåligt med inlägg ett tag igen. Det beror på att bloggen inte velat fungera som det ska i min app. 
Jag har ett par inlägg liggande som utkast men det har inte funkat att lägga in bilder och publicera så...

Rutger har haft en lugnare period med promenader och jogging sedan sista tävlingen i Umeå och i fredags red jag det första egentliga dressyrpasset. Lösgörande arbete enbart med serpentiner, tempoväxlingar, galoppfattningar från trav och lite skänkelvikningar. Lördag morgon sedan kändes han riktigt bra. Då jobbade vi sidvärtsrörelser och förvänd galopp. 

I lördags förmiddag fick jag vinterskor på Rutger. Skönt! Snön kom ju så tidigt och det har varit riktigt obehagligt att promenera birt till ridhuset i halkan.  

På eftermiddagen åkte jag med Mia och Romeo upp till Övik. Lördag kväll hade de uppridning för Jan Brink för gruppindelning inför söndagens clinic med Knytkalaset och plantskolan.

Hela söndagen tillbringade vi således i Övik. Mia red i första gruppen och sedan tittade vi på resten av ekipagen. Alltid intressant och inspirerande att se proffsen in action. 

Jag förundras över de ryttare som åker på ett sånt här evenemang och bara närvarar sitt eget ridpass istället för att passa på att titta, lyssna och lära av de andra ekipagen. Tar man sovmorgon eller åker hem tidigare känns det i min värld inte som om man är riktigt seriös med nån satsning på att ta sig upp i eliten...

Ni får tyvärr inte några bilder, den funktionen vill fortfarande inte samarbeta med mig 😡



Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE