Skitstövel

 Vi som bor i Norrland och letar häst vet att det är ett evigt åkande för att provrida och vi gör det utan att knota. 

Men ibland blir jag bara sååå trött:
Vilken skitstövel till säljare talar INTE om att hästen har en massa röntgenförändringar INNAN  min elev åker en långresa för provridning?
Och nej, inget i priset indikerade att det fanns "osynliga" brister.

Har nu en elev som provridit två gånger, låtit båda sina tränare titta på filmer och till sist bestämt sig. 
Då kommer överraskningen: ett röntgenutlåtande från förra månaden som visar på förändringar på strålben, hovben och kronben både fram och bak...

I soptunnan med såna säljare!

Så nu börjar vi om från början om nån vet en trevlig dressyr/allroundhäst. Minst MsvB dressyr, LC hoppning, snäll att rida ut på och hantera. Helst under 170 cm och ej hingst.
Hästen behöver stå i Sverige för provridning.











Älgjakt in på knuten

Idag tyckte hästarna att det var en spännande dag. 
Hagen ligger ju nära skjutbanan så de brukar inte reagera på skott, men idag var det npgot utöver det vanliga. Hästarna blev plötsligt väldigt uppmärksamma på något i skogsbrynet utanför hagen. Så kom ett skott, tystnad, och så ett till. Det lät verkligen inte som om det var på skjutbanan, snarare mycket nära. 



Det visade sig att de sköt en älgko med kalv precis utanför hagen. Den ena föll bara meter från staketet. 
Terrängen utanför hagen är lite svår med bäcken och just nu en hel del blöta, så det visade sig efter att jaktlaget rekat att enklaste vägen bort med älgarna gick genom hästhagen. 




Hästarna fick komma in i sina boxar medan de plockade ner staketet och körde bort älgarna.
Ludde var från början väldigt nyfiken och höll koll genom sitt fönster som vetter neråt hagen. Rutger var nog mest stött över att han fick lov att stå inne...


Hela fuxligan. 

Och ja, vi har fortfarande en ledig plats i stallet, om nån har en matchande fux... 😉

Smittad!

Ni som följer mig i andra sociala medier känner redan till att jag är sjuk och har testat positivt för COVID-19.

För att inte alla jag känner ska vara oroliga för sin egen del har jag valt att vara helt öppen med hela förloppet. Jag har helt klart för mig när och av vem jag smittats. Detta eftersom jag under hela pandemin varit väldigt noga att hålla koll på vad jag gjort och vilka jag träffar.

Smittillfälle: lördag em 31/10 ryttartävling Härnösands RK. 
Jag hade en skrivare som snöt sig. Såhär i efterhand förbannar jag mig själv som inte helt sonika vägrade ha skrivaren kvar. 
Ber er alla att tänka på det - var inte finkänslig, skicka ut snörvlare med buller och bång

Jag jobbade som vanligt måndag och tisdag. Utan symptom. Fick besked tisdag em/kväll att skrivaren testat positivt för COVID-19 och satte då mig själv i karantän. Jag har alltså inte haft NÅGRA fysiska kontakter sedan dess. 

Testade mig på fredagen och fick svar måndag morgon att jag var positiv. 

Jag känner ett stort förakt för smittbäraren som borde vetat bättre. Hon hade tydliga förkylningssymptom men "trodde" det var en "vanlig" förkylning.
Jag hoppas verkligen INGEN annan jag känner gör på detta sätt utan att alla tar sitt ansvar. Det är sånt här beteende av smittbärare som gör att vi har en pandemi! 

För egen del var jag helt symptomfri ända till torsdag kväll då jag upplevde viss nästäppa och lite huvudvärk. På fredagen blev jag snuvig och det har tillsammans med huvudvärk hållit i sig. Under tisdagen denna vecka började jag få tryck över bröstet och lätta svårigheter att andas. Det känns lite som att andas genom ett sugrör.

Min sambo är givetvis rädd för att smittas, så jag håller mig bara i mitt eget sovrum och på en av  toaletterna. Jag går bara in i köket för att förse mig med mat och äter på mitt rum.





Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE