Strömsholm igen

I går natt jobbade jag till efter kl 01. Målet var att alla inkomna arbeten som har deadline 12 april skulle vara klara innan jag reste iväg. 


Trots lite internetstrul de två senaste dagarna  (blir nog bra i sommar när vi får  fiber) så uppnådde jag målet. Eftersom jag inte börjar jobba igen förrän den 10e är det skönt att då bara ha kvar det som kommit in under min bortavaro. 

I morse började jag dagen med en träning i ridhuset i Svedje. Jag har fått sitta på min elev Maries fina unghäst Youruba Star ett par gånger nu. Riktigt fin och trevlig häst att rida. Jag har iofs alltid tyckt om honom...

Sedan hem för en snabbdusch och så skjutsade Kenneth mig till stallet för att möta upp med Mia. 

Nu har vi installerat både oss och  hästen och hunnit titta lite på sista delen av MsvB:5 klassen. 

Fredag, lördag och söndag tävlar Mia och Romeo. 



Nomineringar

Det har varit en intressant och spännande dag. Mittnätverket Vendela har haft styrelsemöte och beslutat vilka av de nominerade som skall gå vidare till "slutomgången" och presenteras på Företagens Galakväll i maj.


I år har vi haft rekordmånga nomineringar. Kul! Men också svårt att välja bland alla bra! 

Vilka tre det är offentliggörs på nästa Vendelamöte, så till dess får ni vara nyfikna. 


Nu börjar det också närma sig för skåneresan. Jag undrar hur jag ska packa för att klara mig med bara en väska. Alla varma stallkläder, hjälm och stövlar tar sån plats...


Längtar!


Jobbrace

Just nu känns det som  om  jag  kör ett jobbrace. Det gäller att jobba undan det som är liggandes eftersom jag och Mia snart åker söderöver för ett tag.


I veckan har jag också haft en hel del träningar samt hunnit med två halvdagar utbildning. En med Skatteverket och en i Mittnätverket Vendelas regi.

I dag har jag varit en vända till Arenan och delat ut priser i en ponnyklass som jag sponsrat. Sedan åkte jag och tömde stallet på alla grejor inför flytten. Så nu är stallet tomt och  trailern full... Hoppas kunna lasta av allt på nya stället i morgon.




Strömsholm dag 2

Idag har det varit nästan bara dressyr. 

Träningarna började kl 8 och vi var förstås på plats så att vi skulle hinna se alla ekipagen.

Strax innan lunch var det dags för Mia och Romeo.

De fick jobba med flera olika övningar: tempovariationer i såväl trav som galopp och i passage. De red skolor, bytesserier och piruetter.

Romeo var riktigt fin och Mia fick massor av positiv feedback. De gjorde bland annat fin passage och en klockren serie byten i varje. Största behållningen av denna träning har nog varit peppningen av att vi är på rätt väg och så ska vi fortsätta jobba vidare på samma linje. En del bra och konkreta tips har vi med oss i bagaget hem.

Jag har inga fina bilder från träningen eftersom jag filmade allt, men om ni går in på Mias blogg är jag säker på att hon kommer att lägga ut nåt:

www.mwdressage.se

De här dagarna har verkligen varit jättebra. Inspirerande och välordnat. Jag hoppas det kommer att bli fler år med denna satsning så fler får chansen framöver.

Efter lunch hann vi se på sista hoppgruppen innan det var dags att bege sig hemöver.


Strömsholm dag 1

Vi startade dagen med att titta på hoppning.


Jens började med att ha en introduktion där han bland annat sa att vi gör hästarna som vi rider dem. Hästarna måste lyssna på hjälperna och grundridning samt lösgjordhet är viktigt för att hästen ska utvecklas på ett bra sätt. Varje häst måste naturligtvis ridas utifrån dess temperament. Om hästen ska hoppa 1 30 ska den gå motsvarande MsvB dressyr tyckte Jens.

Sedan värmde ekipagen, Jens till häst med vakande ögon på de andra. De lade ganska gott om tid på värmningen som avslutades med galoppbommar. Därefter jobbade de med en "evighetsbana" som kunde varieras med många olika vägar.

Två grupper red detta pass och Jens satt på två olika hästar. Intressant och lärorikt även för oss dressyrryttare. En hel del bra saker som kan tas med till hopplektioner hemmavid.



Tyvärr är det gul belysning i lilla manegen, vilket gör att bilderna blir skrutt...


Efter lunch var det fälttävlansryttarnas tur i stora manegen och dressyrryttarna intog den lilla.

Vi valde, såklart, att titta på dressyrekipagen...

Upplägget var att de red fram en och en och red sedan igenom ett dressyrprogram för domare Mats Eriksson med Louise Nathorst som sidekick. Efteråt gick de igenom programmet med ryttarna och det gavs möjlighet att rida om valda delar.

Ett mycket lyckat upplägg med bra diskussioner och feedback. 
Det var intressant att se alla ekipagen och höra resonemanget.

Mia red igenom Intermediaire I. Idag blev det flera highlights på delar som tidigare varit något svaga på tävling, och så några missar på annat. Jag tycker hon fick riktigt bra feedback och mycket som var positivt. Flera åttor i programmet och ett härligt positivt omdöme om Romeo.

I morgon blir det träning utifrån dagens styrkor och svagheter. Ser fram mot morgondagen.

Själv blir jag grymt ridsugen 😄

Inte en enda bild från dressyrträningen blev vettig, hoppas på bättre lycka med fotograferingen i morgon. Bjuder på en bild från det väl tilltagna fikabordet istället. Här behöver ingen svälta!


Efter middagen tittade vi gemensant på film på alla ritterna och gick igenom protokollen.


Hela dagen har varit riktigt bra och allt är väldigt välordnat.


Söderut x2

I fredags satte jag mig i bilen och åkte söderut. Första anhalt var hos föräldrarna i Sandviken där jag övernattade. På lördagen åkte jag till Segersta där det var dressyrdomarkurs.


Intressant och inspirerande dag med många trevliga ekipage.
Vi fick se såväl programdelar som hela program med bedömning och så hade vi lite teori då vi gick igenom delar ur TR samt diskuterade vad som är föremål för extra fokus i bedömningen i år.

På söndagen vände jag bilen norrut igen och stannade till i Sundsvall för årsmöte med Mittsvenska Ridsportförbundet. Där lämnar jag nu kassörsuppdraget, men blir kvar i besöksgruppen.


Kom hem på söndagskvällen, packade upp väskan, lagade middag och packade väskan igen...

Jobbade några timmar på måndagsförmiddagen och sedan bar det av till Strömsholm med Mia och Romeo. Nu är vi installerade, Romeo i stallet och vi i boendet i Västerås. Tisdag och onsdag ska Mia rida i Ryttarutvecklingen. 
Det blir kul! 


Hippo

Sent i går kväll tittade jag på ett naturprogram. Jag läser undertexterna. De pratar om att man kan få se fantastiska djur i nationalparken: tigrar, lejon, elefanter, noshörningar, Fjordhästar ...
Men vänta nu... Det tar någon millisekund innan jag inser... hippos Säger de ju, dvs FLODhästar stod det nog...
 
Jag tror jag är liiite fackskadad 😜😂
 
 
 

Invandrarfientlighet och Migrationsverket

Jag har funderat på en specifik sak från Facebook härom veckan. Att människor har olika politisk hemvist och att man inte alltid delar samma åsikter och värderingar är ju inget konstigt. 


Att människor med olika åsikter blandas i grupper i samhället blir en logisk följd av detta. Jag tror att det berikar. 

Däremot gjorde jag följande reflektion:
Kan en person med invandrarfientlig inställning, en som öppet gillar och stödjer sajter som är kända för att göra skillnad på människor utifrån födelseland, kan en sådan person utföra ett opartiskt utredningsarbete på Migrationsverket?

Personligen känner jag mig orolig för om prövningen verkligen blir saklig och korrekt. 

Nu kommer det kanske någon som säger att Migrationsverket inte kan ha bara anställda som tycker att alla ska få stanna. Det menar jag inte. Men alla har rätt till en rättvis prövning. Kan man ge det om man tycker att invandrare är brottslingar och inte ska släppas in? Kan man vara så skicklig på att skilja på jobb och privata åsikter?


Fotot är taget på Kustbevakningens föreläsning om insatserna i Medelhavet.

Om du, min vän på Migrationsverket, känner att det här handlar om dig. Hör gärna av dig och berätta hur du tänker. Jag välkomnar en saklig argumentation och skaffar mig gärna mer insikter i frågan.


Världen i ett rosaglittrande skimmer

Det är väl inte så tokigt att se värden i ett rosa skimmer?


Jag gillar ju att måla naglarna och för ett tag sedan köpte jag en karta glitter billigt på tradera. 
Nu har jag testat att sätta det på naglarna. Det blir riktigt bra tycker jag, men det hamnar glitter precis överallt 😃
Inte bara på bordet där jag håller till utan jag ser glitterflagor i trappan i boken jag läser osv.


Clinic

I går var jag på Matfors Ryttarförening och hade clinic. Dressyrprogram med öppen bedömning. 


Jag fick se ekipage i klasser från Lätt C upp till MsvA alltmedan jag dömde, och i den mån man hinner -dressyrprogram går fort, gav förklaringar till det jag såg. 

En trevlig dag med många fina ekipage. Arrangören hade fått ihop ett gäng som alla är duktiga på sin respektive nivå.

Stort tack till funktionärer och ryttare!


Fotot är taget av My Jeppsson Lindkvist.


En tid av årsmöten

Dagarna snurrar på med faslig fart.

Det är en tid av årsmöten och bokslut. 

Helgen som gick hade jag hand om Romeo. Jag hade turen att få rida lite. Det är så roligt! Enda nackdelen är att jag inte blir mindre kräsen i letandet av ny häst till mig själv... Ett sökande som ligger lite i träda just nu om jag ska vara ärlig.


I söndags var det årsmöte för Härnösands Ridklubb där jag är revisor. Årsmötet var relativt välbesökt. Roligt är att klubben har lyckats vända ekonomin som de senaste åren varit svag till ett stadigt överskott.

I måndags kväll var jag på ridklubben och lyssnade på Maria Prytz som pratade om mental träning.

I tisdags kväll var det årsstämma för Röda Korset. Där är jag kassör...
Efter stämman fick vi lyssna på en kille från Kustbevakningen som varit i Medelhavet och jobbat med gränsbevakning och räddningsaktioner. Intressant, gripande och obehagligt på samma gång.

Eftersom det var fettisdag bjöds vi på semlor.


Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE