Om galoppombyten

Byte av galopp i språnget upplever jag är den första stötestenen som ryttare kan råka på när de skall vidare upp i klasserna. Många rider Msv C men fastnar sedan för att man får bekymmer med bytena.
 
De flesta hoppryttare kontrar med att det inte alls är nån konst att byta galopp, men då ska man notera att det är skillnad på att skifta galopp och att göra ett galoppombyte i språnget med dressyrens krav på att bytet skall vara på förutbestämd plats, komma exakt på ryttarens hjälp och att det skall vara rent och i balans. Naturligtvis finns det hoppryttare som lär sina hästar detta alldeles utmärkt. (Framförallt krånglar man nog till det minimalt.)
 
Grunden för att börja med byten är att man kan rida sin häst i balans, i god form, att man kan rida förvänd galopp och att man klarar att rida tempoväxlingar i galopp och enkla byten. När hästen klarar detta är det däremot ingen fördel att vänta alltför länge med att introducera byten.
 
Som ryttare är det ovärderligt om man kan lära sig byten på en häst som kan. Byte i språnget handlar helt om timing och vet man hur det ska kännas blir det mycket lättare. Att investera i en träningssejour på något ställe där man kan få testa på välutbildade hästar som kan detta är en god investering för framtiden.
 
Är du mindre rutinerad på byten skall du definitivt se till att börja öva byten med en tränare närvarande. Precis som med allt annat är det mycket individuellt hur lätt hästen har för att byta galopp. Tyvärr är det så att det är svårare att lära om ifall hästen lär sig fel, än vad det är att lära den göra rätt från början.
 
Många gånger tycker jag att man krånglar till det med en massa teori runt hjälpgivningen för bytet. Jag brukar lära mina elever byta såhär:
Känna noga av hur det känns att fatta galopp. Testa galopp - skritt - galopp tills det sitter. Gör samma sak med traven. Det du söker är känslan för förberedelsen och när du ger hjälpen för galopp. Sedan är det dags att fatta galopp från galopp... Du kommer i galopp -istället för att byta gångart och förbereda ny fattning tar du bort övergången, men förbereder lika nogrannt för en fattning. Det är här timingen kommer in. Om du förbereder för en fattning kommer känslan av att du kan fatta galopp att infinna sig, då ger du hjälpen för den nya galoppen. Hjälperna är exakt desamma som vid galoppfattning.
 
Exakt när hjälpen för bytet ska ges kan variera lite från häst till häst, alla är individer och har olika reaktioner det är därför det är så noga att pricka rätt ögonblick.
 
Nästan alla hästar har lättare åt ena hållet och svårare åt det andra. Det är ofta lättast att göra bytena så att hästen landar i den bättre sidans galopp, så börja med det.
 
Det finns olika vägar att välja när man ska börja byta. Många tycker det är lättast att vända in på en diagonal, jag föredrar oftast att byta från rättvänd galopp till förvänd innanför spåret på en långsida eller på volt från förvänd galopp till rättvänd. På Amo Mak, som hade svårt att lära sig byten, fungarade det bäst om man red en bit diagonalsluta och sedan rätade upp och bytte, vi fick då snabbare reaktion i nya yttre bak. Man får prova sig fram lite vad som funkar bäst.
 
Ett spö kan användas som förstärkningatt "dutta till" på yttre bak (första takten i nya galoppen) men kom ihåg att ALDRIG bli arg på hästen om den inte förstår vad den skall göra, det skapar bara spänning och ytterligare bekymmer. Gör inte många byten per pass på den orutinerade hästen, ett par stycken är alldeles tillräckligt.
 
Krånglar det till sig? Ta hjälp! Om du lämnar din häst till någon som är erkänt duktig på att lära dem gloppombyten så får du en bra start.
 
Lycka till mot Msv B!
 
Tjolahopp! Cloé för en himla massa år sen :-)

Jobbelijobb

Även om jag försökte att inte ha något jobb liggande ogjort när vi for till Skåne så är det klart det märks att jag varit borta dryga två veckor. Nu har jag i alla fall jobbat ikapp det mesta då jag lämnade in ett par momsdeklarationer i dag. Det är ganska skönt att jobba hemifrån ibland. Förmiddagskaffet kunde intas i govädret på altanen.


Katten, som varit på strövtåg större delen av sommaren, har idag varit väldigt närvarande. Lite knivigt när han vill gå på tangentbordet...

Har också snurrat runt på lite biljettsajter föratt hitta billiga resor. Nu är resa till Norge bokad, hoppas hitta en resa hem också ;-)

Tanken var att jag skulle åka till Lund på torsdag, hinna förbi Hviderup och sedan hänga med Mia till Lag-SM på Öland. Nu körde det ihop sig då hon måste vara på plats redan torsdag eftermiddag för veterinärbesiktning så det funkade inte att invänta mitt tåg. Bara att avboka, tyvärr. Som det ser ut nu tar jag mig inte ner till Lag-SM till en rimlig peng :(
Skrutt!



Åre och Fäviken Game Fair

I torsdags kväll satte vi kurs mot Åre. Jag skulle jobba på Fäviken Game Fair i Sveland Djurförsäkringars monter och Kenneth följde trevligt nog med mig som sällskap.
För att slippa resa i hettan åkte vi upp på kvällen även om vi hade boendet under hela torsdagen ifall vi ville. Vår lägenhet låg mitt i byn vid Åre torg.
Den ensamma vänstra balkongen hörde till "vår" lägenhet.
Det var varmt och soligt hela mässan. På fredagen glömde jag bort att smörja in fötterna med solskydd och se så snygg sandalbränna jag fick :-)
Hela Åre var fullt av motorcyklar denna helg. Vi passade på att gå en promenad på kvällen och titta på de som var uppställda utanför Holiday Club.
Lördag morgon hann vi ta förmiddagskaffet utomhus medan vi tittade på de skärmflygare som var i farten. Det ser häftigt ut, men jag tror inte jag skulle våga prova. Eftersom jag stod i montern mesta delen av tiden så hann jag inte titta på så mycket på mässan. Ett gäng galna kosacker fanns i alla fall på plats:
En riktigt trevlig helg som resulterade i en del försäkringar att följa upp under veckan.

Varför får jag inte bättre poäng av domaren?

Emellanåt får jag frågan vad som är det allra viktigaste att tänka på när man skall rida in på dressyrbanan. Det är ju så mycket som ska till för en riktigt bra ritt men såhär tänker jag:
 
Harmonin
Det allra viktigaste som man aldrig får glömma är:
Ha kul! Det syns på både dig och din häst om ni har roligt och trivs ihop. Ett ekipage som utstrålar glädje och harmoni är trevligt att titta på även om det skulle bli lite tekniska missar.
 
 Gentlemannen och bussigaste vännen Amo Mak.
 
Grunden
Sedan ska man ta sig en funderare över vad dressyr går ut på. Vilka är dressyrens mål?
Om man läser TR (tävlingsreglementet) står det att målet är att få hästen lydig, användbar, hållbar och bekväm att rida. Slutresultatet ska vara att alla rörelser ska kunna utföras med små hjälper utan synbar ansträngning för ryttaren.
 
Det gäller att  träna din häst så att du kan visa den så fördelaktigt som möjligt utifrån utbildningsskalan och i nivå med vad klassen kräver.
Du ska kunna visa att din häst är stark nog och har balans att bära upp ryttaren. Man vill också se att hästen kan visa upp spänst, men inte vara spänd. Att grunden är bra är viktigare än att det tekniska sitter klockrent. Även om en teknisk miss kan kosta mycket i ett program, så kommer du aldrig att få bra betyg om form eller takt och rytm felar.
 
Just kraven på form tror jag är det svåraste för mindre rutinerade ryttare att få kläm på. Om man gjort en teknisk miss är man ganska klar över detta när man kommer ut från banan, men om domaren inte är riktigt nöjd med hästens arbetsform upplever jag emellanåt att ryttare kan bli ganska frustrerade över bedömningen. Tänk på att domaren alltid ser till idealet, och vad man önskar. Avvikelser kommer alltid att finnas och måste bedömas från situation till situation.
 
Det är ovärderligt om din tränare ibland kan vara med på tävling så att ni sedan kan diskutera igenom resultatet. Näst bäst är att filma och ge tränaren tillgång till domarprotokollet. Film slätar dock ut allt lite jämfört med att se det live på plats, tycker jag.
 
Finaste, trygga och coola Cloé.
 

Åter i vardagen

Åkte nattåget hem. Vi var lite försenade till Stockholm så planen att hinna äta på stationen sprack. Tur att vi tog en rejäl macka vid fikat. Tåget var långt och nog i princip fullsatt.

Trots det var det ovanligt tyst och lugnt. Jag satte inte ens i öronpropparna ;)


Kom hem vid 04.30 på måndagsmorgonen. Kenneth hade varit och fiskat halva natten och kom och hämtade mig på stationen. Vi passade på att sova några timmar när vi kom hem och resten av dagen ägnade jag åt lönekörningar. Åkte en vända till stallet och konstaterade att det sår Conny fått medan jag var i Skåne nog skulle ha varit sytt... Bara att hålla rent så gott det går och hoppas att det inte blir alltför fult ärr. Han är ju redan knölig överallt.

Under tisdagen har jag både hunnit med bokföringsuppdrag och träning. Ryttarna svettades ymnigt i värmen och jag hade turen att bli försedd med såväl vatten som keps av en omtänksam mamma.


Saknar Rutger...

Hej då Skåne!



Sitter i Lund och väntar på tåget. Mia och jag har precis fikat, men eftersom det är en timme kvar tills tåget går så skickade jag hem henne. Gissar att hon längtade efter en dusch efter dagens ridning. Det har gått riktigt bra idag med. Silver var fortfarande en aning spänd för domaren i väggen och hade en miss i första serien ( de brukar annars vara klocksäkra i serierna) . Ritten gav dryga 66 % och en tredjeplats i klassen.


Jag hann inte med någon ridning av Rutger i morse, så han skulle få en hagdag.


Jag åker motvilligt hem och medger att jag gärna stannat längre. Hej då skåne och Hviderup!



Sista chansen

Idag har det varit sista chansen för mig att rida på Hviderup. I morgon åker jag hem :-( Eftersom jag skulle med Mia till Helsingborgs Fältrittklubb även idag så fick jag passa på att rida Rutger på morgonen. Detta pass var jag nöjd med traven och höger galopp som brukar vara det svårare varvet. I vänster galopp ville han bli lite stark och gå iväg. Kanske var lite trötthet efter bra jobb till vänster?



Mia hade lite stolpe-ut i St Georges och hamnade precis utanför placering. Om inte Silver tyckt att ena domaren, som satt i ett "hål i väggen" , varit läskig hade det nog gått vägen. Att stanna upp kostar en del poäng. Annars kom enda missen i första piruetten, men trots det dryga 65 %.

När vi kom åter till Hviderup fick jag rida den rara lilla bruna hästen igen. Bästa tänkbara avslut på vistelsen.

I morgon hänger jag med till HFRK när Mia ska rida Intermediaire, sedan blir det tåg hem. Det har visst gått vilt till hemma i Härnösand medan vi varit borta. Både mord och storbränder. Usch!

Det enda som lever rövare här är måsarna. Det är öronproppar i som gäller.

Hoppas de håller truten i natt :-)


Helsingborgs FRK

Idag har jag varit med Mia och Silver på dressyrtävling i Helsingborg. Silver skötte sig bra och Mia levererade en prydlig och harmonisk uppvisning. För det mesta är Silver en aning spänd första dagen, så var fallet även idag, vilket brukar göra att det ser en aning försiktigt ut. Han blir då gärna lite mindre kvick i sina rörelser. Vid det här laget vet vi att det brukar bli bättre och bättre ju längre in på meetinget. Dagens ritt gav en finfin andraplats på dryga 67%.


Vi åker emellan Hviderup och tävlingsplatsen, så när vi kom tillbaka hann jag rida lite på Rutger. Efter passet passade vi på att ta lite miljöträning och promenera ut, över de två broarna och förbi fontänerna. Det sprutande vattnet var en aning läskigt tyckte han, men jag tror han sköter sig bättre än många äldre hästar hade gjort...
Han är mysko i maten den lille mannen, silaget äter han med god aptit men havren ligger kvar i krubban och så småäter han lite då och då. När jag tog denna bild stod han och sov i andra hörnet av boxen!


Vi bor 200 m från Lomma beach men sitter hela dagarna i manegen och tittar på hästar... Här är i alla fall beviset att vi sett stranden :D


I kväll har vi suttit i kvällssolen på balkongen, ätit kycklingsallad och sedan kaffe, glass och jordgubbar. Sämre kan man ha det.




Mindre kul är att jag någon gång under dagen tappat mitt guldarmband, en ärvd bismarcklänk som jag nästan alltid bär.




Toppendag

Även i morse såg vi till att vara på plats i stallet i tid till Mattias första ridpass. Eftersom han skulle iväg till tävling efter lunch så hade vi turen att få rida lite extra även idag.
Jag fick börja med min bruna favorit och fick sedan rida en stor fux som inte var helt lättriden. Den var väldigt snäll men svår i munnen. Jag försökte både att rida med väldigt lätt kontakt och med mer stöd men fick inget att fungera särskilt bra.
Därefter fick jag testa en späd och kort valack som var både snäll och ganska okomplicerad. Duktig på att grimasera var den med :D





Så glad och tacksam över att få förtroendet att rida dessa fina hästar!

Vi pausade och åkte till Eslöv för sen lunch, thaimat, mums! På eftermiddagen red jag Rutger. Det kändes ännu lite bättre idag. Jag fick ett par bitar där galoppen kändes mer balanserad och påverkbar. Nu börjar jag också kunna sitta i galoppen, tidigare har jag fått lätta upp rumpan en aning för att han har velat skjuta upp mig lite ur sadeln. Jag vill ju inte spjärna emot och låsa hans rygg.

Silver passade på att tappa en sko i hagen, så Mia fick invänta hovslagaren innan hon kunde jogga. Som tur var kunde han komma! Jag tog en paus i det gröna under tiden. Mina ridmuskler är inte vad de varit ;)




Sedan putsade och packade vi Silvers tävlingsgrejor till i morgon. Då åker vi till Helsingborg.

Sköna skåne

Ännu en heldag tillbringad på Hviderup. Även i dag fick jag till min glädje rida den trevliga bruna hästen :) Hade lätt kunnat ta med den hem till Härnösand, men jag tror att min sambo är glad att jag inte får köpa den... Då hade vi fått pantsätta huset misstänker jag :D


Har också ridit ett lektionspass på Rutger. Det kändes ännu lite bättre idag. Jag fick honom mer rakt inunder mig och lättare fram genom att han låg kvar bättre. Galoppen blir fortfarande lite väl yvig, framförallt vill det första språnget vid fattningen bli stort. Han orkar inte riktigt ligga kvar utan behöver både lära sig och bli stark nog att kunna ligga kvar i lite mindre rörelse framåt.
Men hellre att han tuffar på lite för mycket än att han inte vill framåt.
Har tyvärr ingen ridbild på Rutger, men såhär mysigt tyckte han att det var att bli ryktad i förmiddags:



Hos Mattias på Hviderup

Måndag morgon packade vi ihop det sista och lämnade den trevliga lägenheten vi bott i den senaste veckan. Första stopp blev på flygplatsen i Malmö där vi lämnade av Fia. Sedan gick bilresan vidare till Lomma där vi släppte av Karin och fick förmiddagskaffe. Mia och jag fortsatte sedan till Mattias Jansson där vi tillbringade resten av dagen i manegen. Mia red lektion på Silver och jag fick se Mattias rida Rutger.

Bästa utsikten :)

...och Mia ser nöjd ut :)

Idag har vi också varit precis hela dagen på Hviderup Nörd? - javisst :-D Jag har fått rida två pass i dag. Först hade jag sån tur att jag fick rida en av hästarna som Mattias har. En mycket trevlig, välutbildad och lite lagom stor valack. I kväll har jag ridit lektion på Rutger. Det var roligt. Ser redan fram mot morgondagens ridning.




Nu ärdet slut

Falsterbo Horseshow är över för den här gången. Trötta och nöjda har vi i kväll plockat ihop montern, ätit middag och städat i lägenheten. Nu har vi en natts skön sömn framför oss innan vi behöver lämna boendet i morgon. Fia ska lämnas av vid flygplatsen i morgon förmiddag medan jag och Mia stannar kvar i skåne för träning.

Utan att veta exakta siffror tycker vi att vi pratat med rätt så mycket folk och tagit upp fler beställningar på Stallpellets än förra året.

Idag har det varit mycket folk trots regnet. I morse såg vi ut som små blå smurfar när vi begav ossmot mässan i SCA:s regncaper :-)



Den enda solen i förmiddags fanns på dressyrbanan:


Vi har hunnit se en del dressyr idag med, bla Patrik Kittels trevliga segerritt i GP.

Idag har jag hämtat ut de härliga tjocka fleecetäckena som jag beställde från Sjöhagen. De blev riktigt snygga tycker jag. Mina hästar ska förstås få egna, sedan är tanken att jag ska kunna använda några till sponsring.


Sista två timmarna var det mer eller mindre kaos på mässområdet. Utställare började inte bara packa ihop utan de körde in i gångarna med sina lastbilar. Inte så lätt att få in kunder i montern när det ser ut såhär:




Nu säger jag i alla fall godnatt tidigt med en bild på vårt mysiga boende.



Elva timmar mässa

Idag har vi haft många nöjda kunder som tittat förbi i montern för att tala om hur bra de tycker att Stallpellets fungerar. Jättekul! Vi har fått en del nya kunder och så har vi förstås fått svara på en hel del frågor. Vi märker en ganska stor skillnad från förra året att nu är det många fler som känner till produkten.



Idag harjag hunnit se andra halvan av ungdomsklassen, hängt lite på framridningen, bland annat när Bocelli värmde. Conny är efter Bocelli så det är lite kul att se honom även om han nog snart gjort sitt på tävlingsbanan.

Under eftermiddagen började det regna vilket tyvärr gjorde att det blev en aning lugnt på mässområdet. Men då fick vi istället möjlighet att gå ifrån en stund och från utställarläktaren se Patrik Kittel vinna kyren.


Hela gänget var hungriga och trötta i kväll. Först blev det hämtpizza och sedan soffhäng.


I morgon är det sista dagen :(

Clinic, unga ryttare och unga hästar.

I morse släppte vi av Karin första passet i montern medan vi tog en sväng till dressyrbanan.
Tjejerna i full koncentration, Ungdomarnas Grand Prix pågår på banan. Jag tror de båda inser att det inte är omöjligt. De är/har varit inte alltför långt ifrån... Men nästa år så ska det nog vara läge för Silver om allt går som det ska. Man vet ju aldrig säkert med hästeriet, det kan hända mycket efter vägen.
 
 
 
Vi har sedan turats om lite under dagen. Jag har bland annat hunnit se Mattias i sjuåringarnas kval. Tyvärr gick han inte vidare, 10 ekipage får rida finalen och han slutade på plats 13. Hans häst såg laddad ut... Det var det för övrigt fler som var. En av hästarna under dagen vägrade gå runt banan för att det var något läskigt. Jag gissar på blänket i en av sponsorbilarna som stod så tjusigt uppställda utanför banan. Väl kämpat av ryttaren att ändå rida igenom hela programmet.
Men det allra läskigaste på hela området var nog dessa:
Små Amerikanska miniatyrhästar som inväntade sin tur strax utanför dressyrbanan. De äter nog stora halvblod till frukost såg en del ut att tro...
 
Hann också se delar av Patrik Kittels clinic. Tycker att han är ganska underhållande och har en ridfilosofi som känns logisk och bra. Jag tar fasta på hans ord om att alla kan rida Grand Prix. Klart vi kan!
 
Nu är jag dödens ridsugen. Även om det är toppen här så kan jag inte låta bli att längta till nästa vecka. Träning på Rutger hos Mattias ska bli sååå kul!
 

Shopping

Självklart kan man inte vara i Falsterbo utan att lockas av shopping. Än så länge...har jag handlat sparsamt.
Nya handskar var välbehövligt eftersom naglarna sticker ut i de gamla :) Det blev ett par av favvomärket Roeckl till vardags. Jag har provat så många andra för att jag ska komma billigare undan, men det är inte lönt, inga andra är lika sköna så det är bara att kapitulera. Jag hittade i alla fall ett par av favoriterna nedsatta med en hundring. Till tävling fyndade jag ett par HV Polo till halva priset. Även i år föll jag för nåt med bling, ett glittrigt skärp tillhör nu min garderob och så har jag skaffat lite prydnader till håret. Nu börjar det ju bli så pass långt att det med lite vilje går att sätta upp.
Här är ytterligare lite införskaffat bling och färgglatt. Skall dock inte vara till mig själv utan jag har förhoppningar om att det kommer att uppskattas av en 12-årig ponnytjej. Rätt eller vad tror ni?
 
Får se nu hur jag lyckas med att begränsa shoppingen under resten av veckan. Det finns ruggigt mycket fint! Och så mycket man kanske behöver... eller hur? :D

Öppen träning - och träningsvärk

Vi har förstås varit på Falsterbo Horseshow hela dagen idag också. Såhär såg det ut när truppen var på G i
 
morse:
Det har varit soligt och varmt och som tur är en aning vind. Jag har snart lika snygg ;-) bonnbränna som förra året. Det syns tydligt att jag går i shorts och piké hela dagarna...
Det är inte Mia och Fia som är bleka... utan Karin som är brun som en pepparkaka :D   Vi har haft en bra dag i montern med både bra samtal och försäljning. För att få se ridning har vi turats om i montern. Som tur är så är bara tre av fyra angelägna att se vissa ritter. Vi har hunnit med att se delar av några klasser och sen har vi hängt i omgångar vid framridningen. Lunch sittandes vid banan är verkligen inte fy skam :-) Innan vi gick hem för dagen tittade vi på öppna träningen. Alltid kul!
Vi fick bland annat se Mattias in action. I morgon håller jag tummarna för att Constantine håller sig lugn i sjuåringarnas klass.
I kväll har Mia kört ett träningspass med oss igen. Jag som precis har blivit av med träningsvärken... Men träningsvärk är bra värk säger man ju.Som tur är har övningarna jag fått för att försöka få ordning på min värkande höft börjat ge resultat. I kväll gick jag ganska obehindrat hem. Skönt! Jag har fått värk troligen för att jag ridit för lite. Kroppen är ju van att sedan åratal rida varje dag och nu när jag haft unghästar och skador så blir det för lite träning.

Såld på Skåne

Det är helt underbart att vara i Skåne igen. Förutom att Falsterbo Horseshow är en väldigt trevlig tillställning så är det så härligt här nere i söder. Synd att det är så långt att åka hemifrån. Det var bra mycket enklare när jag bodde i Småland. Jag minns ett år när jag bodde i Vetlanda och ville åka till Falsterbo ... Jag packade bara in tältet och for...
Så här ser det ut där vi bor.
Idag har det varit riktigt varmt, men också blåst en del. Det har varit mycket folk i rörelse på mässområdet idag. Eftersom vi nu fått förstärkning i montern av Karin har vi ändå kunnat se väl valda delar av dressyren. Vi har lyckats tajma in de flesta ekipagen som vi av olika anledningar velat se, såväl 5- som 6-åringar och ponny. Med egna unghästar i stallet är det extra intressant att se unghästklasserna. Det är stor spännvidd och det märks emellanåt att det är unga individer som inte hunnit skaffa sig  rutin ännu. Nu ser vi fram mot finalerna och förstås Gina Tricot Future i morgon!
 
Vi har dessutom haft en riktig lyxkväll... Fias familj som även de semestrar i Skåne kom på besök, så när vi kom hem var det bara att byta om och sätta sig till bords. Grillat och jordgubbar med glass till efterrätt. Både gott och mycket trevligt!
 

Dressyren har börjat :)

Första morgonen sedan vi åkte hemifrån jag inte vaknat toktidigt ( 4-tiden ) utan sov till närmare halv sju. Skönt!

Jag är helt mör i låren efter träningspasset Mia körde med oss i går. Ajaj :D

Vi har haft en hel del bra samtal med kunder och potentiella sådana i montern under dagen.

I våra pauser har vi passat på att titta på dressyr. Idag har det sprungit många fina och duktiga femåringar på banan. Fast i något enstaka fall kan jag faktiskt inte förstå hur man lyckats kvala hit. Några ekipage återstår att rida i morgon innan vi vet säkert vilka som är vidare till finalen.



Jag hann också se ponnyekipaget från Norrland, My och Moflos Variant, som åkt så långt. Ända från Vännäs! Kul att de lyckats med bedriften att kvala in.



Efter arbetsdagens slut stannade jag en liten stund och tittade på hoppning innan jag gick till gänget i Sveland för en trevlig grillkväll.

Mia och Fia åkte till Lomma och hämtade Karin som ska vara med oss i montern resten av veckan.

Tjoho! I morgon är det en ny härligt hästig dag!



Regn

Idag har det varit lite skruttigt väder i Falsterbo. Det var varmt och skönt på morgonen när vi promenerade bort till mässområdet. Strax innan lunch kom den första regnskuren och sedan fortsatte det så mer eller mindre hela dagen.
Måndagen brukar ju vara lite lugnare, så även i år. Ganska många unghästar har hoppat duktigt på "dressyrbanan" men i övrigt är det inte just några aktiviteter.

Vi har haft en del folk på besök i vårt tält men det är klart att det är mer tomt i gångarna när regnet strilar som värst.


Många fina paraplyer med hästmotiv har vi fått se i alla fall.

Jag har inte shoppat något alls idag, men är riktigt sugen på ett par saker.
I montern mittemot oss säljer de Odd Molly... där är det folk mest hela tiden. Massor av fint stickat. Ett par montrar ifrån oss är det tomt hela tiden. Jag tycker nästan synd om dem. Undrar vad det är som gör att man lockas till vissa tält, inte bara en gång utan man återkommer flera vändor, medan andra är helt ointressanta?

I kväll har Mia kört ett träningspass med oss i blöta och grus ;-) Sedan fick jag göra en insats och laga pasta med bacon och tomat till middag.

I morgon startar de första dressyrklasserna, hurra!

Hoppas på bättre väder. I morse var det i alla fall såhär mysigt i korgstolen på vår uteplats.

Helg i Falsterbo



Helgen har varit solig och det har varit skapligt med folk på mässan. Jag har hunnit se lite hoppning, bla omhoppningen i Ridsportallsvenskan idag. Viss spänning måste jag medge.



Har shoppat två par ridhandskar till bra pris och kollat runt en del. Det finns mycket fint förstås men just nu ska mina pengar gå till träning...

Nu har vi ätit middag, lax med jordgubbar och glass till efterrätt.


Ser fram mot nästa vecka, hoppas på många besökare i vår monter och snart börjar dressyren :)

Anlänt till Falsterbo

Vi anlände till Falsterbo i såpass tid på fredagkvällen att vi först hann leta reda på vårt boende innan vi åkte till mässområdet och ställde iordning Stallpelletsmontern.


Lägenheten var rymlig och fräsch och ligger mitt emellan tävlingsområdet och stranden. Där hade Mia lyckats bra med bokningen, trots att vi inte var ute jättelångt i förväg.


Montern är på samma plats som förra året, så det var lätt att hitta. I år hade de lyckats få dit golvet också...


Kvällen avslutades med en promenad längs stranden.




Mot Falsterbo

I går lämnade vi Härnösand med fullpackad bil på väg söderut.


I Sundsvall plockade vi upp Fia och åkte sedan vidare till Malmköping där vi övernattade hos Camilla Toll. Det är lite för långt att låta Silver stå hela resan utan övernattning. Efter att Silver fått röra sig lite åkte vi och åt och sedan blev det tidigt sänggående.


I morse startade vi relativt tidigt och har nu lämnat av Silver på Hviderup. Skåne mötte upp med strålande sol.

Rutger såg ganska nöjd ut att få lite extra uppmärksamhet. Jag längtar till träning nästa vecka. Det ska bli spännande att se vad som hänt under tiden han varit hos Mattias och det ska bli jättekul att få rida igen.





Nu fortsätter vi utan hästtrailer resten av vägen ner till Falsterbo.

Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE