Tvåa i Prix St Georges

Söndagens tävlingar gav en blå andraplatsrosett i Prix St Georges. En riktigt bra helg för mig och Amo med andra ord.



Måndagen var jag totaldäckad av kombinationen pollenallergi och förkylning. Tog mig bara ur sängen för att mocka och göra iordning åt Amo samt ta emot lite hö som levererats till stallet.
Idag, tisdag är jag aningens bättre, har klarat av att vara på ett möte med Mittsvenska Ridsportförbundet, SISU och Timrå Hästsportförening och har, mot böttre vetande, ridit en träning i Timrå för Maria Eriksson. Trots att jag blev väldigt trött är jag nöjd. Amo kändes riktigt fin.


Rosett i MsvA för Amo

Idag har det varit tävlingar på HRK igen. Det var de stora hästarna stod på tur idag. Jag hade som vanligt en del elever i hetluften och några hann jag med att coacha lite innan det var dags för min egen häst. Amo skötte sig bra och vi kom, trots lite missar, trea i Medelsvår A:1. Bara att ladda om inför morgondagen och St Georges.
De flesta av mina elever gick det ganska bra för och flera fick kval eller placeringar.


Värsta dressyrklubben

Idag har det varit ponnytävlingar på HRK. Jag tillbringade eftermiddagen med att äkna poäng i sekretariatet.
Tyvärr hinner man ju inte se särskilt mycket av ritterna då, men kunde bla glädjas åt att min elev Lovisa Hänström vann högsta klassen LAP:1 på ridskoleponnyn Touchwood Whisky. Flera andra av mina elever, både nuvarande och tidigare genom åren, tog placeringar: Jennifer Pettersson och Sweet Apollo placerade sig trea i LA, Hanna Hartelius och Dakirs Timber Jack tog en seger i LC och en fjärdeplats i LB, Ellen Lunneborg och Lady vann LC och Katarina Rudholm kom tvåa med Noah, Rebecca Lunneborg och Fly placerade sig trea och Maja Nylund fyra. Värsta dressyrklubben, och då är det ändå flera av ryttarna som "egentligen" tycker att de är hoppryttare...
Bra grundridning kan aldrig vara fel ;)
Grattis alla duktiga tjejer! Bra jobbat!

Nu har alla funktionärer en vilodag och till helgen drar det igång igen. Då är det dags för stora hästarna.
Lollo och Whisky idag

Liten katt på promenad

Började morgonen med ett tidigt ridpass. Hade det inte varit för Mias tidiga morgonvanor så hade jag inte promenerat med hästen till ridskolan kl 06.30 ;) men nu var det bara att hänga på. Jag red igenom MsvA programmet två gånger. Första gången var jag inte riktigt nöjd då jag inte tycker att jag fick tillräckligt med tryck bakifrån. Andra gången gick det bättre.
På vägen hem så envisades katten Lillan med att följa med nästan hela vägen tillbaka till stallet. Pjoskig som jag är så vill jag inte ha henne på "fel" sida om vägen, så när allt var klart i stallet och jag åkte bort till ridskolan för att ha lektion så fick jag lov att ta en promenad och hämta tillbaka henne. Vore gräsligt om hon blev överkörd.
   En liten katt på promenad...

Efter en lektion for jag iväg till Timrå för jobb. Hade räknat med att vara kvar till strax innan 19, men det gick undan som bara hejsan med arbetet idag. Var klar innan kl 18 (och har inget kvar att göra på fredag...) Undrar om det är smart att jobba snabbt som en iller när man debiterar per timme? :D Får nog skaffa mig fler uppdrag...

Det innebar i alla fall att jag hann till ridskolan för att hjälpa dem med byggnad av dressyrbanan. Avslutade sedan kvällen med en lektion för Fia. Hoppas Upan ser sån ut i helgen :)

I morgon är det jobb i sekretariatet på ponnytävlingarna som gäller. Hoppas på skapligt väder.

Mittnätverket

Tisdag morgon passade jag och Mia på att ta ett ridpass på utebanan. Silver blir mer avspänd för varje pass och Amo kändes riktigt bra. Serierna blir mer och mer ridbara och jag börjar kunna göra förändringar under seriens gång.

Lagom till lunch var det dags att bege sig till Lotsstugan för träff med Mittnätverket. Vi bjöds förutom på en trevlig kurs på mycket god mat. Det är inspirerande att träffa deltagarna i nätverket. Så många duktiga, ambitiösa och trevliga kvinnor. Spännande med den stora spridning av företag som finns representerade: familjeföretaget som säljer sågar, veterinär, advokat, kostrådgivare, snickare, yogainstruktör med mera. Kul upplägg att träffarna förläggs på olika ställen varje gång, då får man chansen att vidga sina vyer. Själv hade jag aldrig varit på Lotsstugan tidigare men kan helt klart tänka mig att det kan vara en plats för många typer av trevliga evenemang.


Ny programträning

Det är många som vill träna program, därför kommer jag att finnas på plats på utebanan på HRK även måndag 28/5 från kl 16.30 för dem som vill rida.

För programträning 20 min tar jag 200 kr. På denna tid hinner vi rida igenom programmet 2 ggr samt ta om ifall det är några speciella programdelar som känns aktuellt att rida en extra gång. (Vill du rida igenom två program behöver du boka 30 min, kostar 275 kr ) Bokas lättast via sms.


Rödakorskurs

Började morgonen med ett ridpass. Tyvärr regnade det ordentligt så jag fick hålla mig inomhus idag med. Trots att Amo vilat sedan i fredags kändes han riktigt bra.

Efter lunch var jag på Rödakors kurs. Tydligen tyckte de att jag ser ung ut för jag blev kallad "flickebarnet" av en av deltagarna! Man tackar och bockar :D



Kvällen ägnades åt programträning på HRK. Till helgen är det hemmatävlingar både för ponny- och hästekipagen.

Jag skrev tidigare att vi fått en sponsor och nu är produkten vi testat ett tag släppt på marknaden. Lättmockat, dammfritt och lätthanterat :) Vi är jättenöjda med det i stallet.
 www.stallpellets.com


Nu slipper ni se mig i den fula gula västen :)

Helhelg i Gävle/Sandviken

Har haft en toppenhelg i Gävle och Sandviken.
På fredagkvällen efter jobbet for jag neröver landet för att övernatta hos mamma och pappa i Sandviken. På lördagen var det återförening med klassen från Högskolan i Gävle (1985-87). Ett toppeninitiativ av två killar från klassen att dra ihop till träff. Av 23 st i klassen hade hela 16 slutit upp för en heldag. Vi samlades på restaurant Helt Enkelt och åt en god lunch. Efter det drog "reseledarna" iväg med oss till Boulognern där vi hade en frågesport med frågor om händelser under skolåren, både med skol- och omvärldanknytning. Jättesvårt var det! jag kände mig som en teflonhjärna, men vi plankade vilt från varandra så några rätt lyckades man skrapa ihop i alla fall ;) Efter det hade vi en liten stund oplanerad tid så att de som skulle checka in på hotell hann göra det, vi hade sedan samlingspunkt på Brända Bocken allteftersom.
Strax efter kl 18 drog vi vidare mot Harrys där de fixat en egen avdelning åt oss. Hela kvällen spenderade vi sedan där med god mat och trevligt umgänge. Det var kul att höra vad alla gjort under så många år. De positiva presentationerna avlöste varandra. Tänk så mycket en positiv medarbetare gör för den bild man får av en arbetsplats. Det verkar roligt att jobba på de flesta företagen, tom Skatteverket. För att inte tala om Norrlandskommunen Jokkmokk. Trots att jag avskyr kyla, snö och långa vintrar lyckades ambassadören för denna norrlandskommun få mig att tänka att det lät riktigt trevligt att bo däruppe i norr :D
Tänkte när jag begav mig hemåt i natten att jag haft tur som lärt känna så härliga människor!
Hoppas det inte dröjer 25 år tills nästa träff.

 

På söndagen träffade jag en väninna från Hoforstiden. Vi promenerade en tur i det vackra vårvädret och fikade innan jag gav mig iväg för en lektion i Hille och hon för träning i Hofors. Nästa gång ska jag försöka ta mig iväg och titta på hennes häst.


Nemo tyckte också att han ville åka på klassträff.


Ny logga

Härom dagen fick jag förslag på min logga. Såhär kommer den att se ut:

Con Amore

Kollade in på Mattias hemsida och se vad jag hittade: Min "Conny" bland alla de tjusiga hästarna = Con Amore f-2009 e: Bocelli u:Cloé e. Uttini
http://www.mattiasdressyr.se/AKTUELLT.htm



Kan inte tro att det är det långhåriga, norrländska utegångsfår som jag skickade ner!


Programträning?

Det är många som vill träna program, därför kommer jag att finnas på plats på utebanan på HRK måndag 14/5 från kl 16.30 för dem som vill rida. För programträning 20 min tar jag 200 kr. På denna tid hinner vi rida igenom programmet 2 ggr samt ta om ifall det är några speciella programdelar som känns aktuellt att rida en extra gång. (Vill du rida igenom två program behöver du boka 30 min ) Boka lättast via sms. 070-547 74 66


Vaccineringsdags

Idag började jag dagen med lektion för Fia och Upan. Visar de upp sig såhär nästa helg så borde de få betalt. Det såg så lätt ut! I slutet av ridpasset började det regna, det blev riktigt kyligt så jag passade sedan på att värma mig lite i café spiltan och ta förmiddagsfika tillsammans med katten Tiger. Hon tycker det är så mysigt att vara med ett tag. Fick också en trevlig pratstund med en vän som dök upp.

När det var dags för min egen ridning hade det börjat spöregna, så planen programträning på utebanan fick bli "klämma in Georg-programmet i 20x40 ridhus" istället. Det gick det med :) Vi var ändå dyblöta när vi kom tillbaka till stallet. Konstaterade att min regnjacka inte håller tätt :( och den som jag hade som gjorde det har jag slarvat bort :( :(

På eftermiddagen for jag ut till Brunne för att invänta veterinären för vaccination. Cloe och Rutger fick årets dos. Tyra och Rutger hade show i hagen när jag kom, synd jag inte hade filmkameran! Ser Tyra ut sådär med sadel vill då inte jag sitta på ;) Snacka om vildbase! 


Rutger hoppas på nåt spännande...

Lite haglagning fick jag också hinna med. Hade dock behövt ett verktyg ;)


Välkommen till min "nygamla" blogg

Jag gör ett nytt försök med denna adress, nu i omgjord skepnad. Har fått hjälp av duktiga Stina att fixa designen. Hoppas ni tycker den är lika fin som jag gör!
Nu måste jag bara lära mig hur det hela fungerar -förra gången fick jag till två inlägg och sen var det kaputt :D


Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE