En svart skönhet

Så här jag då till slut hittat rätt i hästdjungeln. I fredags åkte jag ju till Falun och provred ett 8-årigt sto. På kvällen lade jag ett bud... och vi kom överens 😀


Nu är det bara att vänta och hålla tummarna för att veterinärbesiktningen går bra. 

Jag övernattade hos mamma och pappa i Sandviken och på lördag morgon mötte jag upp med en elev i Gävle för provridning av en D-ponny. Den var också fin och riktigt härlig att rida. 

En riktigt lyckad helg med andra ord.

Hemresan var däremot jobbig. Snö och halka. Kom hem så sent att jag inte hann rida något på kvällen.

Idag har jag däremot ridit ett träningspass för Mia. Det var så himla kul! Hon fick igång både mig och Rutger ordentligt så att jag fick en riktigt fin känsla i galoppen.


Fler provridningar

Rutger är igång igen efter en kortare ofrivillig vila. 

Han lyckades sannolikt slå sig själv på insidan av frambenet efter att han fått på sig vinterskorna. 

Första passet jobbade jag med sidvärts i skritt och travövergångar. Han kändes fin och med mig. Dag två blev det lite galopp också. Fredag lördag är det vilodag i hagen eftersom jag är på andra äventyr...

Idag har jag nämligen varit och provridit ett 8-årigt sto som jag tyckte mycket om. 
I morgon åker jag med en elev och testar en ponny.


En far och flänger...

Det inlägg jag skrev efter att ha provridit sex olika hästar i Skåne har av någon anledning inte postats, så här kommer en sen uppdatering:


Tyvärr blev det ingen andra provridning av den häst jag tyckte bäst om. Det hela beroende av en prisfråga, tyvärr. Men sånt är livet. 

Istället fick jag tips om en 11-åring som jag åkte och tittade på. Det var också en trevlig häst som jag tyckte var trevlig. Framförallt hade den väldigt lätt för bytena. Jag bestämde mig ändå för att leta vidare efter att ha diskuterat saken med teamet här hemma.

Jag är helt imponerad av det engagemang och den service som Elin Aspnäs har visat! 

I torsdags var jag på utbildning med Fortnox i Gävle. Bra och intressant. Nu ska jag satsa på att digitalisera ytterligare delar i jobbet.

Hann hem och jobba några timmar på fredagen innan det var dags att ge sig ut på resande fot igen. Denna gång för besökskonferens med Svenska Ridsportförbundet. 

Som av en händelse befann sig min studiekamrat Kristiina från Helsingfors i Linköping just nu, så vi passade på att träffas innan konferensen startade på lördagen. 
Jag hoppas verkligen att det inte dröjer lika länge innan vi ses igen!



Konferensen var också lyckad, med två intressanta studiebesök. Först på Linköpings nya 130-miljoners arena för ridsport ...


...och sedan på Heda RK som levde med lite sämre ekonomiska förutsättningar.


Jag är en häst- och kattälskande ekonom som har studerat vid Högskolan i Gävle och Uppsala Universitet. Efter många år som ridskolechef i småland och Härnösand arbetar jag nu med bokföring samt dressyrträning och utbildning av ryttare. Jag har ridit upp till svår dressyr och är dressyrdomare på MsvB-nivå. På fritiden har jag också en mindre hobbyuppfödning av dressyrhästar.
Bloggdesign: SODRESSAGE.SE